Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) eMAG: Ce facem atunci când televizorul nu este smart

Publicat

chronecast

Să zicem că încă nu ai sărit în barca celor care se bucură de un televizor smart. Te tentează tehnologiile, însă nu prea vrei să dai banii pe un televizor nou. Ce e de făcut? Cel mai accesibil mod vine de la Google și se numește Chromecast.

Chromecast este gadget-ul ce îți permite să redai conținut video pe televizorul tău. Este fabricat de Google și a ajuns deja la a doua generație. Pentru a-l folosi, ai nevoie de un televizor cu port HDMI și de o priză sau un port USB. Odată conectat, vei avea la dispoziție mai multe aplicații ce vor transforma televizorul într-un gadget smart. Iată 5 pe care nu trebuie să le ratezi.

Netflix: prima alegere pe orice Chromecast

Cel mai popular serviciu de streaming al filmelor și al serialelor trebuia să fie în capul listei. Lansat în România în ianuarie 2016, Netflix s-a dezvoltat mult în ultimul an și jumătate. Cea mai importantă adiție este a subtitrărilor în limba română, o funcție solicitată de către români încă din ziua lansării.

În România, poți alege unul dintre cele 3 abonamente. În cazul în care televizorul tău are o rezoluție minim HD Ready (720p), îți recomand să nu iei în considerare primul abonament, în valoare de €8 pe lună. Acesta nu va oferi o claritate satisfăcătoare și vei fi limitat la rularea conținutului pe un singur dispozitiv simultan.

Pentru doar €2 în plus pe lună, abonamentul HD aduce calitatea imaginii Full HD (1080p) și îți permite să urmărești conținutul pe două dispozitive concomitent. Acesta este abonamentul prin care vei obține claritatea maximă din partea unui Google Chromecast.

Dacă ai mai multe televizoare în casă sau dacă dorești să împarți cu mai multe persoane contul de Netflix, pentru încă €2 în plus pe lună, ai acces la 4 dispozitive simultan. Și fiecare va rula conținutul Netflix prin intermediul Chromecast fără probleme.

Muzica ta prin Chromecast

Aici nu pot da un singur exemplu. În funcție de serviciul de streaming pe care îl folosești, Chromecast se poate dovedi mai mult sau mai puțin util. De exemplu, dacă folosești Apple Music, nu există o soluție directă de a reda conținutul audio pe televizorul tău.

Însă, dacă folosești Google Music, Deezer sau Tidal, Chromecast este perfect compatibil. Mai mult, se anunță disponibilitatea Spotify în România în viitorul apropiat. Iar Chromecast este gata în secunda doi să redea muzica ta preferată.

Dacă nu te-ai despărțit de colecția de muzică din calculator, stai liniștit: pe pagina oficială Chromecast găsești aplicațiile de care

Angry Birds pe marele ecran al sufrageriei

E greu de crezut că Angry Birds a pornit în decembrie 2009 pe un ecran de 3.5 inch. Prin Chromecast, poți reda conținutul jocului Angry Birds Friends pe marele ecran din sufrageria ta.

Nu trebuie să instalezi nimic pe Chromecast, ci doar să descarci jocul din Google Play Store sau din App Store.

Google Photos pentru toate amintirile tale

Google Photos este una dintre cele mai bune aplicație de gestionare a fotografiilor atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Te va ajuta să salvezi fotografiile și clipurile video în Cloud, iar de acolo le poți vedea pe toate pe televizorul tău, prin Chromecast.

Twitch – industria de gaming vine la tine acasă

Dincolo de toate aplicațiile ce oferă transmisiuni sportive, prin Chromecast poți urmări direct pe televizorul tău cele mai bune meciuri și transmisiuni live din industria gaming-ului.

Câteva dintre cele mai populare jocuri sunt League of Legends, World of Warcraft, Minecraft, Starcraft, Overwatch, Counter-Strike, Hearthstone și Dota 2.

Cea mai populară funcție este cea de videocast, iar televizoarele moderne o includ deja. Astfel, orice model ai alege, fie că vorbim de televizoare Samsung, Sony, LG sau Philips, vei putea viziona rapid filmele și serialele dorite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax