Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Top tehnologii și tendințe pentru PC-uri în 2018

Publicat


În această epocă a telefoanelor wireless și smartphone-uri, PC-urile sunt privite ca relicve ale trecutului. Tehnologia de ultimă oră pare că aduce sfârșitul epocii calculatoarelor personale.

Cu toate acestea, datorită nostalgiei îndelungate care înconjoară ecranele vechi, unii specialiști au realizat descoperiri inovatoare în micile fronturi ale laptopurilor și desktopurilor, în epoca actuală a realității virtuale, formatului video 4K și a conectivității 5G.

Enumerăm mai jos principalele 10 tehnologii și tendințe pentru PC care trebuie urmărite în 2018.

VR cu cască

Realitatea virtuală (VR) devine o caracteristică a tehnologiei actuale. Aceasta este dezvoltată într-un număr larg de forme și dimensiuni pentru utilizatorul mediu. Companii mari precum Dell, Asus și Lenovo sunt pe punctul de a lansa căști cu realitate mixtă. Dispozitivul va conține obiecte 3D interactive suprapuse pe fundalul vieții reale. „Computerele holografice” vor fi alimentate de chips-uri Intel, un GPU integrat și o cameră 3D RealSense care să colaboreze între utilizator și sistemul de operare.

Activarea vocii

Cea mai recentă tendință ce pune în lumină asistenții vocali activi este în creștere, iar valul este pe cale să atingă industria PC-urilor. La fel ca Siri de la Apple, Alexa lui Amazon și asistentul Google, comenzile vocale Cortana deținute de Microsoft vor fi introduse în Windows 10 din acest an.

AMD vs. chips-uri Intel

Intel a fost dintotdeauna cel mai important producător de microprocesoare, dar acum cipurile AMD reprezintă o amenințare considerabilă pentru proprietarii Intel. Procesorul PC Ryzen, dezvoltat recent, este declarat a fi cu 40% mai rapid decât cipurile curente ale PC-urilor. Acest anunț va face, fără îndoială, o porțiune frumoasă a susținătorilor Intel să schimbe tabăra cu AMD.

Bluetooth 5

De acum înainte, laptopurile și dispozitivele 2 în 1 vor fi proiectate cu facilitatea Bluetooth 5 încorporată. Bluetooth 5 este un upgrade de la vechiul Bluetooth 4.2.

Ecrane 4K & HDR

Ecranele 4K și HDR vor face filmele și jocurile să pară mai uimitoare. Filmele de sport și de acțiune în mișcare rapidă vor găsi o nouă dimensiune în această tehnologie recentă.

Tastaturi schimbate

Tastaturile virtuale sunt în trend acest an. Apple a introdus Touch Bar și Lenovo a înlocuit tastatura standard cu una virtuală. Natura versatilă a acestor tastaturi a determinat Lenovo să adauge mai multe dintre acestea pe Chromebookurile sale.

E timpul să scoatem USB-urile

Sloturile USB 2.0 vor deveni în curând redundante odată cu introducerea mufelor USB Type-C. Tipul C poate fi utilizat pentru încărcarea calculatoarelor și conectarea dispozitivelor de afișare sau de stocare, pe lângă alte periferice.

Creșterea prețurilor dispozitivelor de stocare

Va avea loc o creștere semnificativă a costurilor de achiziționare a SSD din cauza lipsurilor actuale, ceea ce va afecta prețurile laptopurilor, PC-urilor și compartimentelor de stocare.

Laptop-uri bazate pe ARM

Primele PC-uri ARM concepute pentru Windows RT au eșuat. Dar Microsoft încearcă să construiască PC-uri cu Snapdragon 835 bazat pe Qualcomm, care va executa aplicații Win32.

Tehnologii noi de stocare

Intel dezvoltă Optane, un SSD și DRAM de mare viteză scump, proiectat să opereze cu X10 mai repede decât SSD-urile tradiționale. Optane se bazează pe tehnologia 3D Xpoint dezvoltată împreună de Intel și Micron. Este încă o piesă tehnologică în dezvoltare.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Vodafone a anunțat planul fuziunii cu UPC. Integrarea va dura trei ani și vine cu bonusuri pentru clienții ambelor companii

Publicat

vodafone-UPC-integrare

Fuziunea Vodafone cu UPC va avea loc în prima parte a anului 2020, dar finalizarea întregului proces de integrare – legală, de portofoliu și mai ales de sisteme IT va dura circa trei ani, au anunțat marți oficialii UPC și ai Vodafone, informează românia24.ro. Aproape 10 milioane de clienți, o rețea mobilă care acoperă 3,1 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bonuri de ordine electronice, muzică ambientală și poștă pneumatică pentru analize. DOTĂRI la noua Policlinică din Alba Iulia

Publicat

Cetățenii care vor ajunge pentru consultații medicale la Policlinica din Alba Iulia, după finalizarea lucrărilor de modernizare a locației în care aceasta va fi mutată, în incinta Spitalului Județean de Urgență, vor beneficia de servicii și echipamente medicale noi. Pentru reducerea timpului de așteptare și creșterea numărului de consultații se va instala un sistem electronic […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sediul în care va funcționa viitorul centru medical din Ocna Mureș a fost renovat. Serviciile medicale, disponibile din 2020

Publicat

colaj ocna mures
ocnamureșonline.ro

Speranță pentru locuitorii din Ocna Mureș, în ceea ce privește serviciile medicale din oraș. Lucrările de amenajare a viitorului centru multifuncțional de sănătate situat în clădirea fostului Spital Orășenesc sunt finalizate în proporție de 90% și se estimează că la începutul anului 2020, acesta va fi funcțional. La primul etaj al clădirii, vor funcționa în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Frig, brumă și prima zăpadă la munte. Joi va fi cea mai friguroasă zi din această toamnă

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 17 – 29 septembrie 2019. Valul de aer polar a acoperit deja jumătatea de nord a ţării, unde temperaturile au scăzut cu mai mult de 10 grade Celsius faţă de ieri. Miercuri, aerul rece va pune stăpânire şi pe sudul ţării, urmând ca joi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate