Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Top tehnologii și tendințe pentru PC-uri în 2018

Publicat

În această epocă a telefoanelor wireless și smartphone-uri, PC-urile sunt privite ca relicve ale trecutului. Tehnologia de ultimă oră pare că aduce sfârșitul epocii calculatoarelor personale.

Cu toate acestea, datorită nostalgiei îndelungate care înconjoară ecranele vechi, unii specialiști au realizat descoperiri inovatoare în micile fronturi ale laptopurilor și desktopurilor, în epoca actuală a realității virtuale, formatului video 4K și a conectivității 5G.

Enumerăm mai jos principalele 10 tehnologii și tendințe pentru PC care trebuie urmărite în 2018.

VR cu cască

Realitatea virtuală (VR) devine o caracteristică a tehnologiei actuale. Aceasta este dezvoltată într-un număr larg de forme și dimensiuni pentru utilizatorul mediu. Companii mari precum Dell, Asus și Lenovo sunt pe punctul de a lansa căști cu realitate mixtă. Dispozitivul va conține obiecte 3D interactive suprapuse pe fundalul vieții reale. „Computerele holografice” vor fi alimentate de chips-uri Intel, un GPU integrat și o cameră 3D RealSense care să colaboreze între utilizator și sistemul de operare.

Activarea vocii

Cea mai recentă tendință ce pune în lumină asistenții vocali activi este în creștere, iar valul este pe cale să atingă industria PC-urilor. La fel ca Siri de la Apple, Alexa lui Amazon și asistentul Google, comenzile vocale Cortana deținute de Microsoft vor fi introduse în Windows 10 din acest an.

AMD vs. chips-uri Intel

Intel a fost dintotdeauna cel mai important producător de microprocesoare, dar acum cipurile AMD reprezintă o amenințare considerabilă pentru proprietarii Intel. Procesorul PC Ryzen, dezvoltat recent, este declarat a fi cu 40% mai rapid decât cipurile curente ale PC-urilor. Acest anunț va face, fără îndoială, o porțiune frumoasă a susținătorilor Intel să schimbe tabăra cu AMD.

Bluetooth 5

De acum înainte, laptopurile și dispozitivele 2 în 1 vor fi proiectate cu facilitatea Bluetooth 5 încorporată. Bluetooth 5 este un upgrade de la vechiul Bluetooth 4.2.

Ecrane 4K & HDR

Ecranele 4K și HDR vor face filmele și jocurile să pară mai uimitoare. Filmele de sport și de acțiune în mișcare rapidă vor găsi o nouă dimensiune în această tehnologie recentă.

Tastaturi schimbate

Tastaturile virtuale sunt în trend acest an. Apple a introdus Touch Bar și Lenovo a înlocuit tastatura standard cu una virtuală. Natura versatilă a acestor tastaturi a determinat Lenovo să adauge mai multe dintre acestea pe Chromebookurile sale.

E timpul să scoatem USB-urile

Sloturile USB 2.0 vor deveni în curând redundante odată cu introducerea mufelor USB Type-C. Tipul C poate fi utilizat pentru încărcarea calculatoarelor și conectarea dispozitivelor de afișare sau de stocare, pe lângă alte periferice.

Creșterea prețurilor dispozitivelor de stocare

Va avea loc o creștere semnificativă a costurilor de achiziționare a SSD din cauza lipsurilor actuale, ceea ce va afecta prețurile laptopurilor, PC-urilor și compartimentelor de stocare.

Laptop-uri bazate pe ARM

Primele PC-uri ARM concepute pentru Windows RT au eșuat. Dar Microsoft încearcă să construiască PC-uri cu Snapdragon 835 bazat pe Qualcomm, care va executa aplicații Win32.

Tehnologii noi de stocare

Intel dezvoltă Optane, un SSD și DRAM de mare viteză scump, proiectat să opereze cu X10 mai repede decât SSD-urile tradiționale. Optane se bazează pe tehnologia 3D Xpoint dezvoltată împreună de Intel și Micron. Este încă o piesă tehnologică în dezvoltare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax