Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până în 22 iulie: Înscrieri la secția din Alba Iulia a Universității Tehnice Cluj-Napoca. Vezi cum poţi să-ţi calculezi media de admitere

Publicat

În perioada 15-22 iulie, în Alba Iulia se fac înscrieri pentru concursul de admitere la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Absolvenţii de liceu care au luat bacalaureatul se pot înscrie la Inginerie industrială, Inginerie Mecanică şi la Inginerie şi management. Taxa de înscriere pentru admitere este de 150 de lei. 

La Inginerie industrială, candidaţii se pot înscrie la specializarea cu predare în limba română – Tehnologia Construcţiilor de Maşini, unde sunt 36 de locuri bugetate şi 24 la taxă. În domeniul Inginerie şi management, sunt oferite specializări în Inginerie Economică Industrială, cu predare în limba română sau engleză; numărul de locuri bugetate este de 27, iar cu taxă sunt disponibile 23 de locuri.

La Extensia Alba Iulia se fac înscrieri şi pentru Facultatea de Mecanică, Domeniul Inginerie Mecanică, la două specializări: Sisteme şi Echipamente Termice şi Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industria Alimentară. În total, sunt disponibile 50 de locuri bugetate şi 5 locuri cu taxă.

Înscrierile la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca se fac şi în Alba Iulia, la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”, de pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 143, sala Amfiteatru Cantina.

Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 150 lei din care: 50 lei taxa de admitere la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi 100 lei taxa pentru procesarea dosarului.

Candidatii care îşi depun dosar la mai multe specializări, la a doua sau următoarele specializări vor achita numai taxa de procesare a dosarului de 100 lei.

Confirmarea statutului de admis se va face în prima etapă în datele de 24, 25, 26 iulie, orar 9.00-15.00. Afişarea rezultatelor după etapa I este 26 iulie, ora 22.00. Cea de-a doua etapă este în perioada 29-30 iulie, orar 9.00-15.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 30 iulie, ora 22.00.

Media de admitere a candidaţilor este media de la examenul de bacalaureat. Absolventii care au sustinut la examenul de bacalaureat una din probele de matematică, informatică, fizică, chimie, economie pot opta ca această notă să fie considerată în proporţie de 60% în calculul mediei de admitere.

Pentru concursul de admitere în învăţământul superior, candidaţii trebuie să depună un dosar care trebuie să cuprindă următoarele acte:

1. Cerere de înscriere, se completează la înscriere sau online şi pe baza ei se va edita fişa de înscriere, în două exemplare, care devine parte din dosar;

2. Diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau copie legalizată, iar pentru absolvenţii de liceu din promoţia anului curent, cărora nu le-a fost eliberată diploma, adeverinţa în original sau copie legalizată, care va conţine media de la bacalaureat. Dacă un candidat se înscrie în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj­-Napoca la două comisii diferite, la prima comisie depune diploma de bacalaureat în original sau copie legalizată, iar la a doua comisie o copie simplă a diplomei, semnată şi ştampilată de prima comisie.

3. Foaie matricolă sau adeverinţă echivalentă cu aceasta în original sau copie legalizată, din care să rezulte media la matematică şi/sau fizică din fiecare an de liceu. Dacă un candidat se înscrie în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca la două comisii diferite, la prima comisie depune foaia matricolă în original sau copie legalizată, iar la a doua comisie o copie simplă a acesteia, semnată şi ştampilată de prima comisie.

4. Pentru studenţii care urmează o a doua specializare, adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ superior din care să rezulte calitatea de student şi forma de finanţare (buget sau taxă);

5. Pentru absolvenţii unei facultăţi care urmează o a doua specializare, diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau copie legalizată;

6. Certificatul de naştere, în copie legalizată. Dacă un candidat se înscrie în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj­-Napoca la două comisii diferite, la prima comisie depune o copie legalizată a certificatului de naştere, iar la a doua comisie o copie simplă a acestuia, semnată şi ştampilată de prima comisie şi o adeverinţă eliberată de prima comisie care certifică prezenţa copiei legalizate în dosarul depus la prima comisie.

7. Adeverinţă medicală, în original, eliberată de cabinetele medicale şcolare, de medicul de familie sau de dispensarul teritorial sau de întreprindere ­ după caz ­ de care aparţin. Candidaţii cu afecţiuni cronice vor prezenta adeverinţă medicală vizată de comisiile medicale judeţene de orientare şcolară şi profesională, în care se va menţiona ­ în mod expres ­ gradul deficienţelor, localizarea acestora, conform criteriilor medicale de orientare şcolară şi profesională. Nedeclararea acestor afecţiuni poate atrage după sine consecinţele instituţionale în vigoare. Dacă un candidat se înscrie în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca la două sau mai multe comisii, la prima comisie depune adeverinţă medicală în original, iar la cealaltă/celelalte comisii o copie simplă a acesteia, semnată şi ştampilată de prima comisie şi o adeverinţă eliberată de prima comisie care atestă că originalul se găsește la acea comisie. în fiecare dosar.

8. Trei fotografii 3 cm/4 cm;

9. Copie după carte sau buletin de identitate (nu trebuie legalizată);

10. Taxa de înscriere se va achita la înscriere sau, după caz, se vor prezenta acte doveditoare privind scutirea de taxă, de către candidaţii aflaţi în una din categoriile care beneficiază de scutirea parţială sau totală a achitării taxei de înscriere la admitere. Actele doveditoare sunt după caz: copie/copii legalizată/legalizate după certificatul/certificatele de deces al/ale părintelui/părinţilor ­ în cazul celor orfani; adeverinţă de la Casa de Copii ­ în cazul celor aflaţi în această situaţie;; adeverinţă din care să rezulte că un părinte sau susţinător legal este angajat în sectorul învăţământ bugetar.

11. Dosar plic. Pe dosarul plic se va scrie citeţ numele, iniţiala tatălui şi prenumele complet al candidatului, toate cu majuscule.

Vezi AICI care sunt criteriile de admitere fără concurs pentru olimpici.

Sunt scutiţi de achitarea taxei de înscriere  de 150 de lei, următoarele categorii: candidaţii orfani de ambii părinţi, care la data înscrierii nu au împlinit vârsta de 25 de ani; candidaţii proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial; copiii personalului didactic în activitate.

Taxa de admitere de 50 de lei nu trebuie plătită de candidaţii orfani de un părinte, care la data înscrierii nu au împlinit vârsta de 25 de ani şi copiii personalului didactic (pensionar sau decedat) şi didactic auxiliar (în activitate, pensionar sau decedat) din instituţiile de învăţământ de stat, precum şi copiii celorlalte categorii de salariaţi din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Taxa de scolarizare pentru un an, pentru cei admişi la taxă este de 3.300 RON pentru predare în limba română şi 3.500 RON pentru predare în limbi străine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax