Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Părinţi alături de copii”: Proiect la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia pentru prevenirea consumului de droguri în familie

Publicat

consum de droguri Părinţii elevilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia au posibilitatea să fie informaţi despre alternative de comunicare şi relaţionare cu copiii, astfel încât aceştia să poată lua decizii responsabile şi să adopte un stil de viaţă sănătos. Este vorba despre o iniţiativă a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, în parteneriat cu Colegiul din Alba Iulia, de prevenire a consumului de droguri în familie. Proiectul se numeşte „Părinţii, alături de copii”.

Obiectivul general vizează creşterea factorilor familiali de protecţie în prevenirea consumului de alcool, tutun şi droguri la preadolescenţi, prin organizarea, în perioada martie 2015 – iunie 2015, a unor activităţi de prevenire adresate unui număr de 20 de părinţi (2 grupe a câte 10 persoane) şi 20 de preadolescenţi cu vârste între 10-14 ani, aflaţi în situaţii de risc faţă de consumul de droguri.

Activităţile desfăşurate urmăresc îmbunătăţirea abilităţilor educative ale părinţilor şi a climatului familial, în acest fel reducându-se factorii de risc în debutul consumului de droguri la preadolescenţi şi cresc factorii de protecţie prin consolidarea rolului parental în viaţa tinerilor.

Pe parcursul proiectului „Părinţii, alături de copii”, părinţii vor învăţa cum să găsească cele mai bune modalităţi de comunicare şi relaţionare cu copiii pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi de anturaj sau de grupul de prieteni, în acest fel preluând modele şi greşite.

Totodată, părinţii vor dobândi abilităţi de gestionare eficientă a conflictelor intrafamiliale care apar de multe ori între generaţii, alegerile copiilor nefiind tot timpul pe placul părinţilor. La această vârstă, copiii sunt destul de sensibili atunci când li se interzic sau li se le impune anumite lucruri, însă dacă sunt încurajaţi să vorbească oricând despre propriile lor temeri şi sentimente, dacă le sunt oferite afecţiune, sprijin şi modele sănătoase de comportament, copiii vor avea o stimă de sine mai crescută, vor fi mai deschişi spre comunicare şi vor lua decizii informate.

Proiectul îşi propune, pe parcursul celor 6 activităţi, alternative de comunicare şi relaţionare între părinţi şi copiii, astfel încât aceştia să poată lua decizii responsabile şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax