Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

DOCUMENT: Părinții vor participa la cursuri de educație parentală când copilul intră într-un nou ciclu de învățământ

Publicat

Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți”. Una dintre prevederile ei este acea ca părinții să participe la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ.

Aproximativ 8 din 10 părinți sau reprezentanți legali ar urma să participe la programe de educație parentală până în anul 2030, pe durata aceste strategii.

În primul an, numărul părinților instruiți ar ajunge la 150.000, iar până în 2030 (perioadă acoperită de strategie), numărul acestora ar fi de aproximativ 2.250.000.

Strategia va rămâne în consultare publică până în 2 mai 2022, ora 20.00.

Consultați aici ”Strategia Națională Părinți Educați, copii fericiți”.

“Stilurile parentale pot fi educate, învățate, ajustate și adaptate în funcție de nevoile copilului. Un stil parental pozitiv presupune practici parentale, care pot fi învățate și exersate de către părinți, pentru supervizarea și monitorizarea copilului, creșterea autonomiei și controlul comportamentelor copilului, construirea unor așteptări realiste față de copil etc.

Un comportament parental pozitiv acompaniat de un control moderat sunt asociate cu rezultate pozitive asupra dezvoltării, rezultatelor școlare, stării de sănătate sau integrării sociale a copiilor” se arată în document.

Cursurile cu părinții ar urma să fie ținute de formatori, însă ele nu vor fi obligatorii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dascălul

    joi, 21.04.2022 at 23:53

    Nu contestă nimeni faptul că cei 7 ani de acasă nu au cea mai mare importanță în educație dar de acolo până a educa toți părinții este cale lungă. Dacă se face educația parentală la fel cum se petrec lucrurile acum în învățământ dati- mi voie să am rezerve. Problema ceea mai mare o reprezintă democrația înțeleasă prost, lipsirea de autoritate a cadrului didactic,curricula, lipsa de profesionalism a celor care se fac,doar, că țin cont de părerea celor care se confruntă direct cu problemele etc. Fiecare vrea să apară cu ceva nou dar analfabeți functionali sunt tot mai mulți așa că… ar fi bine să fie luați în seamă cei care încă mai stiu ce este de făcut…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax