Connect with us
Publicitate

AIUD

PATRU cadre medicale de la Spitalul Municipal Aiud, confirmate cu noul coronavirus. Acestea nu prezintă simptome

spital aiud

Publicat

Patru cadre medicale – două asistente și două infirmiere de la Spitalul Municipal Aiud au fost confirmate cu noul coronavirus. În Aiud, luni, erau șase cazuri de persoane infectate cu COVID-19, potrivit informării făcute publice de Primăria Aiud.

Toate cele patru angajate ale spitalului erau asimptomatice, a declarat managerul Spitalului Municipal Aiud, Bogdan Popa, pentru Alba24.ro.

”Pentru un caz (o infirmieră) am primit rezultatul pozitiv săptămâna trecută și în alte trei cazuri (două asistente și o infirmieră) au venit rezultatele pozitive astăzi. Cele patru angajate sunt din compartimentul ATI al spitalului”, a precizat Popa.

Una dintre infirmiere este deja internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, iar celelalte urmau să fie izolate în aceeași unitate.

Citește și Primul caz VINDECAT de COVID-19, la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud. Pacientul a fost externat după 5 zile de la internare

Potrivit sursei citate, în total au fost testate 15 cadre medicale din compartimentul ATI și se va continua testarea în secțiile adiacente: bloc operator, chirurgie, ortopedie – ca măsură preventivă.

De precizat este faptul că toți pacienții testați la spital au avut rezultate negative (ATI).

Vezi și HARTA: LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

Potrivit managerului spitalului, decizia de testare a personalului medical a fost luată ca urmare a faptului că soții a două cadre sanitare (o asistentă și o infirmieră) au fost confirmați cu noul coronavirus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. kretz

    marți, 14.04.2020 at 08:42

    poate n-ar strica sa atasati si un link cu interviul din 3 apr al vajnicei primarite (ăla cu titlul „omul sfinteste locul”) in care se lauda de zor cu ce masuri ingenioase a luat si cum a făcut pre-triaje la spital si cum totul e in siguranta la spital masurile atat de eficiente fiind implementate chiar la ati unde acum vedem ca aproape un sfert din cadrele medicale sunt infectate (4 din 15 testate)
    lauda de sine si crearea sentimentului de siguranta in randul cetatenilor nu trebuie sa prevaleze fata de implementarea continua si eficienta a masurilor reale de siguranta
    sa speram ca testele viitoare ale pacientilor si cadrelor medicale nu vor arata ca virusul s-a extins

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate