Connect with us
Advertisement

Eveniment

Peste 160 de inculpaţi trimişi în judecată în Dosarul pensiilor ilegale. Cauza se judecă la Tribunalul Alba

judecart

Publicat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a unui număr de  167 inculpaţi, dintre care şapte în stare de arest preventiv, în Dosarul pensiilor ilegale. Acuzaţiile sunt de constituirea unei asocieri infracţionale în vederea săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat DIICOT, „se reţine că liderii grupării, inculpaţii Toma Constantin şi Coasian Sabin, împreună cu ceilalţi membri ai grupării au acţionat pe raza judeţelor Alba, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Teleorman, precum şi pe raza municipiului Bucureşti, fiind specializaţi în falsificarea de dosare de pensie, falsificarea de diplome de studiu şi alte acte oficiale.

Inculpaţii au realizat acte de studii falsificate (diplome de bacalaureat, de licenţă, de master, certificate de calificare profesională) pentru  67 de persoane, în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesară.

În sarcina inculpaţilor se mai reţine că au falsificat cărţi de muncă, adeverinţe şi alte acte folosite la întocmirea dosarelor  de pensionare, pentru un număr de 138  de  persoane, pentru ca acestea să poată beneficia în mod nelegal de pensie pentru vechime în muncă.

Astfel, au fost prezentate Caselor Judeţene de Pensii un număr de  95 de dosare de pensie conţinând  înscrisuri  falsificate, 49 dintre acestea fiind introduse la plată.

Acţionând în această manieră, membrii grupării au produs bugetului de stat un prejudiciu de 2.400.000 lei, reprezentând sumele achitate cu titlul de pensie pentru vechime in muncă.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Alba.”

Prejudiciul constatat de anchetatori la Casa Judeţeană de Pensii Alba este de 2,2 milioane lei. Cei mai mulţi beneficiari ai pensiilor ilegale au fost identificaţi în zona Munţilor Apuseni. În grupul persoanelor care au fost arestate preventiv în acest caz se află şi Viorica Călin, funcţionară a CJP Alba.

Citiţi aici mai multe despre acest caz.

Vă prezentăm comunicatul Tribunalului Alba

„Ieri, 12.03.2012, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba 167 de inculpaţi dintre care 7 în stare de arest preventiv în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul pensiilor ilegale”.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal de constituirea unei asocieri infracţionale în vederea săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave

Tribunalul Alba Iulia a stabilit primul termen de judecată în acest dosar pentru data de 09.04.2012.

Astăzi, 13.03.2012, pe rolul Tribunalul Alba s-a aflat verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive a celor 7 inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv din 14.02.2012 şi s-a decis menţinerea acestei măsuri. Încheierea de menţinere a arestării poate fi atacată cu recurs, ce se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement