Actualitate
Peste 2.000 de posturi libere în Armată. Se caută medici, juriști, psihologi, biologi și speciliști IT
MApN a comunicat că în următoarea perioadă se vor face angajări masive ca urmare a pensionărilor din ultimul an. Sunt peste 2.000 de posturi libere care vor fi ocupate prin concurs. Acestea se adresează medicilor, juriștilor, psihologilor, biologilor, specialiștilor în IT și telecomunicații.
Mai marii armatei au solicitat prin Memorandum, Guvernului iar cel din urmă a aprobat încadrarea, în total, a peste 6400 de posturi vacante, militare și civile. Peste 2500 din acestea se adresează instrurii soldaților profesioniști, restul de 4000 fiind rezervate personalului de medie sau înaltă calificare din care, aproximativ 1900 de funcţii vor fi ocupate după repartizarea celor care finalizează în anul 2018 cursurile instituţiilor militare de învăţământ.
Vezi și MApN caută ostași: 775 de locuri disponibile în 2021 pentru rezerviștii voluntari. Din 8 mai, bani mai mulți și noi condiții
Dar MApN, are capacități limitate sau chiar inexistente de formare profesională în sistem propriu a medicilor, juriștilor, psihologilor, tehnicienilor IT și de telecomunicații din această cauză instituția va recurge la încadrări directe, din viața civilă, prin concurs a peste 2000 de specialiști. Ei urmează să fie încadrați în toate categoriile de forțe, terestre, aeriene, navale dar și în comandamente și structuri specializate pe domenii distincte.
Concursurile se vor organiza de către structurile centrale ale ministerului dar și de către statele majore ale categoriilor de forţe şi comandamentele subordonate Statului Major al Apărării.
„Se vor organiza concursuri în mod succesiv, pe parcursul întregului an, în funcţie de priorităţile de asigurare cu personal, astfel încât potenţialii candidaţi pot avea mai multe şanse de succes”, a comunicat MApN la solicitarea presei
Candidații pentru posturile de ofițeri trebuie să aibă vârsta maximă de 40 de ani, să fie absolvenți ai unei instituții de învățământ superior acreditată, cu diplomă de licență pe domeniul pe care aplică, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care aplică sau să facă dovada promovării examenului de licenţă până la data concursului de admitere.
Mai mult ei nu trebuie să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice şi să nu facă parte din organizaţii interzise de legislaţie în vigoare. În plus, nu pot să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii sau asociaţii comerciale.
Pentru corpul ofiţerilor salariile sunt de 2.271 de lei pentru un locotenent la început de drum, 3.147 de lei pentru un căpitan şi 3.815 de lei pentru un maior, locotenentul-colonel este remunerat cu 4.663 de lei, iar un colonel cu 6.025 de lei.
La beneficii materiale din acest an sunt încadrate și diurnele duble pe care militarii la încasează în comparaţie cu alţi bugetari. Astfel dacă pleacă la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă angajatul beneficiază, pe perioada executării acestor tipuri de misiuni,de suma zilnică de 85 de lei. Tot din acest an, militarii pleacă în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita sume de 1.450 de lei.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News