Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 6 miliarde de fire de iarbă, numărate de administraţia locală, la finalul lucrărilor de reabilitare a Traseelor Cetăţii Vauban

Publicat

Primăria Alba Iulia a organizat, joi, un simpozion de prezentare a proiectului privind „Reabilitarea Centrului istoric, Traseului Estic, Traseului sudic şi Traseului nordic al Fortificaţiei de tip Vuban”. Cu acest prilej, municipalitatea a oferit o proiecţie în cifre a modului în care arată şanţurile în urma lucrărilor efectuate în cadrul celui mai mare proiect realizat de administraţia din Alba Iulia după Revoluţie.

În ciuda transparenţei totale pe care au dorit să o afişeze, reprezentanţii Primăriei nu au putut să pună încă la dispoziţie o listă a cheltuielilor defalcate pe tip de obiectiv, precizând că aceasta va fi gata cel mai probabil în iunie, după recepţia finală a lucrărilor.

Din comunicatul făcut public în cadrul conferinţei de presă am aflat că, pe traseele reabilitate, au fost plantate nu mai puţin de 6 miliarde de fire de iarbă şi peste 6.500 de flori, care „vă ademenesc prin varietatea şi parfumul lor într-o plimbare de-a lungul vechilor ziduri” şi au fost alocaţi peste 7.000 de metri pătraţi destinaţi exclusiv bicicletelor sau rolelor amenajate pentru amatorii de mişcare. La finalul lucrărilor, s-au creat nu mai puţin de 36.453 metri pătraţi de spaţii verzi pe traseul sudic, 25.999 metri pătraţi de carosabil, 25.234 metri pătraţi de trotuare şi 58.324 metri pătraţi de platforme amenajate cu terase.

Traseele proaspăt reabilitate sunt luminate, potrivit datelor furnizate de administraţia locală de 233 de lampadare, 150 de proiectoare, 12 corpuri de iluminat pe sol, alimentate prin 13 tablouri electrice, iar cantitatea de energie electrică este similară cu cea necesară pentrui a ilumina Grădinile Palatului Versailles.

Prezent la simpozion, primarul Mircea Hava a subliniat faptul că „proiectul a fost făcut în urma unui sondaj realizat în urmă cu câţiva ani. Prin acest proiect, pot spune că s-a deschis Cetatea, oraşul interzis. Indiferent cine ar fi fost la guvernare, nu putea să refuze aceste proiecte pentru că, dacă ele sunt bune, atunci vor fi aprobate”. Mircea Hava a mai subliniat faptul că, într-o lume aşezată, unde fiecare îşi vede de treabă, lucrurile sunt făcute aşa cum trebuie: „Dacă îl lăsăm pe arhitect să se ocupe de proiectele lui, pe frizer să tundă sau pe matematician să calculeze, atunci se va face cu adevărat ceva.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. toma

    joi, 12.05.2011 at 14:24

    Fire de nisip. Cite fire de nisip ati imprastiat in santuri si pe drumuri ? Asta chiar ca ati uitat sa ne spuneti d-lor…Pai se poate…

  2. Simona Braniste

    joi, 12.05.2011 at 21:59

    capitala parcurilor e la Alba Iulia! e de risu’plinsu! Pe de o parte se taie cu brutalitate vegetatie seculara cu valoare ambientala pentru ca asa e proiectul -contestat deja de unii specialisti, de populatie nu conteaza oricum, si pe de alta parte ne afisam cu plantari masive in santuri de vegetatie care e total straina locului si fara un proiect de arhitectura peisagera. Sa faci un parc in santuri nu e corect oricum pentru ca trebuie sa evidentiezi zidurile si dupa cit am inteles vegetatia e plantata destul de aproape de ziduri.

  3. Simona Braniste

    joi, 12.05.2011 at 23:25

    Oare de ce UE impune consultarea populatiei pentru proiectele pe fonduri si recent si legislatia din Romania prin Ordin nr. 2701/2010 pentru aprobarea Metodologiei de informare si consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului si de urbanism, MO nr. 47/19.01.2011? Nu prea se pupa cu opinia enuntata de dl. primar ca arhitectul tb lasat sa-si faca treaba. Pentru proiecte de spatiu public arhitectul tb sa consulte populatia daca nu cumva e dictatura urbana. Doar arhitectul nu proiecteaza pt sine

  4. Didi

    miercuri, 18.05.2011 at 18:26

    Simona, e corect ceea ce spui tu dar faptul ca este impropie plantarea copacilor in santurile cetatii pentru ca trebuie puse in valoare zidurile cetatii…!!! Vegetatia joasa este o solutie aleasa uneori pentru scoaterea in evidenta a unor cladiri, creearea unor puncte de belvedere…in nici un caz pentru santurile unei cetati. Hai sa nu fim mai catolici decat Papa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax