Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 60 de decese din cauza virusului gripal, în ţară. Recomandări de la Ministerul Sănătăţii

Publicat

Vaccin, gripa

Numărul deceselor în ţară, din cauza virusului gripal, a ajuns la 62, potrivit datelor transmise marţi de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Cele mai recente cazuri au fost în Sălaj şi Caraş-Severin, persoanele care şi-au pierdut viaţa nefiind vaccinate antrigripal.

Opt noi decese au fost confirmate luni şi marţi, ca având legătură cu virusul gripal. Este vorba despre persoane cu vârste între 44 şi 82 de ani, din mai multe zone al ţării.

Cele mai recente cazuri:

– bărbat (79 de ani), judeţul Dolj, confirmat cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal (data deces, 25 februarie)

– femeie (49 de ani), judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal (data deces, 25 februarie)

– bărbat (75 de ani), judeţul Vaslui, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal (data deces, 26 februarie).

– femeie (82 de ani), judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal (data deces, 25 februarie)

– femeie (44 de ani), judeţul Neamţ, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal (data deces, 24 februarie).

– femeie (69 de ani), judeţul Arad, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal (data deces, 26 februarie)

– femeie (64 de ani), Caraş-Severin, confirmata cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal (data deces, 27 februarie).

– femeie (75 de ani), judeţul Sălaj, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal (data deces, 25 februarie)

Până luni, în judeţul Alba au fost confirmate de către Institutul Cantacuzino, patru cazuri de îmbolnăviri cu gripă, unul de tip A şi trei de tip B, dar nu au fost deocamdată decese din cauza gripei.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 12-18 februarie, în ţară, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 134.922, cu 51,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (89.175) si cu 4,4% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (129.165). Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Iaşi şi Olt şi medie în Bihor şi Argeş, cu răspândire regională în regiunea de sud şi sud-est şi cazuri sporadice în unele judeţe.

Recomandări de la Ministerul Sănătăţii

În zilele cu temperaturi scăzute, Ministerul Sănătatii recomandă populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax