Actualitate
Platformă de SIMULĂRI ONLINE pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat 2014: Teste pentru elevii care vor să-şi verifice cunoştinţele
Dacă examenele naționale, atât cele pentru absolvirea clasei a VIII-a și intrare în liceu, cât și cele de bacalaureat au scos în evidență, mai ales în ultimii ani, dificultățile pe care le au elevii, în proporție tot mai mare, o nouă inițiativă vine în sprijinul acestora. Este vorba despre un proiect prin care elevii îşi pot verifica online cunoştinţele.
Proiectul ENFE (evaluare, notare, feedback personalizat) oferă doritorilor posibilitatea de a-și verifica cunoștințele și competențele necesare obținerii unor rezultate bune la examenele naționale. Noutățile sunt feedbackul personalizat și procesarea online a întregului parcurs de evaluare.
Mai exact, pe site-ul enfe.ro, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a își pot face un cont, iar apoi au acces la o serie de simulări ale examenelor naționale la disciplinele limba și literatura română, respectiv matematică. Evaluările se desfășoară în etape, fiecare dintre acestea acoperind părți din materia de examen. După cum se precizează în descrierea de pe site, testele ”se aplică eșalonat, urmărindu-se parcurgerea progresivă a programei școlare pentru examenele naționale. Testele respectă întocmai structura subiectelor de la examenele naționale.”
Testele sunt redactate de către specialişti, iar fiecare etapă de examinare cuprinde conţinuturi noi, fără a fi omise cele anterioare.
În ziua fixată pentru susținerea unei examinări, în intervalul orar corespunzător examenului, elevii pot descărca și rezolva subiectul. Rezolvarea se încarcă apoi tot pe site, în format doc, pdf sau scanată ca jpeg, iar lucrările sunt corectate de către profesori experimentați, într-un sistem randomizat de asociere.
Corectarea lucrărilor se face sub anonimat, elevii nu-şi trec numele pe lucrări.
Elevii vor primi un feedback personalizat. Așa cum se precizează pe site, acesta ”va fi detaliat, acoperind toate componentele subiectului de examen, cu explicarea punctajului acordat”. Ca atare, elevilor li se va explica unde au greșit, care sunt mecanismele acestor greșeli și li se vor oferi sugestii de îmbunătățire a performanțelor.
Etapizarea examinărilor este lunară, în anul 2014 fiind disponibile următoarele, pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat (la Limba română, prima etapă a fost în decembrie, iar la Matematică, în ianuarie):
Limba și literatura română:
etapa a II-a – februarie 2014
etapa a III-a – aprilie 2014
etapa a IV-a (finală) – iunie 2014
Matematică:
etapa a II-a – martie 2014
Evaluare națională, etapa a II-a – 15 martie
Bacalaureat, etapa a II-a – 15 martie
etapa a III-a – mai 2014
etapa a IV-a – iunie 2014
Istorie Bacalaureat,
etapa I – 15 martie 2014
Geografie – Bacalaureat
etapa I – 22 martie 2014
În proiect este inclusă şi posibilitatea efectuării unor statistici la nivel de unitate școlară, la nivel local sau la nivel național.
Fiecare examinare costă 22 de lei, iar plata se efectuează online, cu card bancar, sau prin OP și se realizează individual, de către părinte sau elev, implicarea oricăror terți fiind exclusă.
Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a XI-a și a XII-a. Proba obligatorie a profilului
Citește și SIMULARE examen BACALUREAT 2014. Proba la limba română. Vezi MODELE de SUBIECTE și BAREME
Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE cu BAREME pentru proba la MATEMATICĂ, la toate profilurile
Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: Modele de SUBIECTE și BAREME pentru proba la ISTORIE
Citește și: EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014: Modele de teste pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, publicate de Ministerul Educației
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News