Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţişti trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru fapte de corupţie


Publicat

Trei poliţişti din Mediaş au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Tribunalul Sibiu va judeca acuzaţiile de abuz în serviciu formulate pe numele agenţilor de poliţie Radu Florin Doja, Petre-Adrian Pavel şi Florea-Adrian Ciurea. Dosarul se referă la fapte comise în 2011, respectiv nesancţionarea unor şoferi care nu au acordat prioritate şoferilor sau au depăşit viteza legală.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia precizează că au fost finalizate cercetările şi a fost dispusă trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi, pentru:

– Radu Florin Doja, agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş – Biroul Poliţiei Rutiere pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice  (patru acte materiale),  primire de foloase necuvenite, şi  instigare la infracţiunea de mărturie mincinoasă;

– Petre-Adrian Pavel, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual;

– Florea-Adrian Ciurea, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi unităţi pentru comiterea infracţiunilor de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în 26 iunie 2011 şi 28 septembrie 2011, Radu Florin Doja, agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş – Biroul Poliţiei Rutiere, desemnat lucrător de circulaţie cu atribuţii în constatarea contravenţiilor, „nu şi-a îndeplinit în mod repetat atribuţiunile de serviciu prin neaplicarea măsurilor prevăzute de lege cu privire la contravenţiile constatate” în sarcina a doi martori şi a învinuitului B.I., iar în 16 octombrie 2011 a instigat pe ceilalţi doi poliţişti „să facă acelaşi lucru cu privire la învinuitul D. I., în vederea obţinerii pentru sine sau pentru alţii a unor avantaje patrimoniale şi nepatrimoniale”. Oamenii legii consideră că astfel au fost cauzată pagubă bugetului Primăriei Municipiului Mediaş şi „o tulburare însemnată a bunului mers al Biroului Poliţiei Rutiere Mediaş din cadrul IPJ Sibiu – Poliţia Municipiului Mediaş”.

De asemenea, procurorii menţionează că în 3 octombrie 2011 Doja „a primit în mod direct de la învinuitul B.I. cantitatea de 20 de litri de motorină pentru că în cadrul atribuţiunilor de serviciu nu l-a sancţionat contravenţional pe acesta în data de 28.09.2011 pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni şi nu i-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar la data de 06.08.2012 cu intenţie l-a determinat pe martorul B.I. să facă în prezenta cauză penală afirmaţii mincinoase.”

În 16 octombrie 2011, Petre-Adrian Pavel nu ar fi sancţionat contravenţional pe D.I. pentru depăşirea vitezei maxim admise, după ce radarul a înregistrat acest lucru şi ar fi întocmit în fals procesul-verbal de sancţionare contravenţională cu avertisment a a acestuia. Procurorii au constatat că a  consemnat contrar realităţii că acesta ar fi trecut prin loc nepermis.

Florea-Adrian Ciurea, la aceeaşi dată, la solicitarea lui Doja, l-ar fi determinat pe Pavel Petre-Adrian să comită infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice prin nesancţionarea contravenţională a învinuitului D.I. pentru depăşirea limitei de viteză.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul anunță joi Planul Național de Redesare și Reziliență: cum vor fi cheltuite cele 30 de miliarde de euro de la UE

Publicat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi prezentat public joi de către Guvern.

„Este un plan amplu şi vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanţa măsurile din acest plan. Este o măsură foarte largă care se referă şi la reforme, şi la măsuri de infrastructură şi la multe sectoare care trebuie să fie şi modernizate, dar şi redresate”, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Klaus Iohannis.

El menţiona că, după prezentare, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi dezbătut public „pentru a putea îngloba toate opiniile care sunt pertinente”.

Ulterior, planul va fi prezentat la Bruxelles şi anul viitor va începe finanţarea.

Evenimentul de lansare va avea loc joi seara, la el urmând să participe prim-ministrul Ludovic Orban şi membrii Guvernului.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

MESAJE de Sfântul Stelian. Ce nume sunt sărbătorite astăzi. Semnificațiile zilei în care este pomenit ocrotitorul copiilor

Publicat

Pe 26 noiembrie, credincioșii îl pomenesc pe Sfântul Stelian, cunoscut și ca ocrotitorul copiilor.

Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată.

A donat averea săracilor și s-a făcut monah, retrăgându-se în pustiu, într-o peșteră, unde primea hrană de la îngeri.

A primit darul tămăduirii, adică darul de a vindeca de diverse boli.

”Într-o zi, a venit in popor o boală aducătoare de moarte și mureau într-una pruncii, iar părinții rămâneau fără de copii. Știind mai mulți de nevoitorul și pustnicul Stelian, au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alți prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiți.

Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obișnuit cu un copil în brațe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutându-i în mod special pe copiii bolnavi”, scrie crestinortodox.ro.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Stelian

Stelian; Steliana; Stela.

Semnificația numelui

Stelian provine din cuvântul grecesc „stylos”, care înseamnă „stâlp”. Numele „Stela” înseamnă “stea, astru”.

Numele grecesc „Stylianos” își are originea în viața unui pustnic creștin, Simion, care a trăit în secolul al V-lea d.Hr și care și-a petrecut viața în vârful unui stâlp.

Mesaje de Sfântul Stelian

  • Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din suflet. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!
  • La mulți ani! Sfântul Stelian să te călăuzească mereu!
  • Ne gândim cu toții la tine și, pentru ca astăzi este o zi specială, îți uram un sincer „La mulți ani”!
  • La mulţi ani cu lumină, pace și binecuvântare!
  • Astăzi este o zi specială pentru tine. La mulți ani! Să ai parte doar de fericire, iar drumul vieții să te poarte acolo unde îți dorești
  • Cu ocazia zilei tale onomastice iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune: sanatate, iubire, bucurii si momente frumoasa alaturi de cei dragi. La multi ani!
  • Dorințele să devina realitate, sperantele să devină împliniri și orice cădere un pas înainte. La multi ani!
  • Cu ocazia sărbătorii de astăzi, primiți un călduros „La mulți ani”! Să aveți parte de multa sănătate, multe realizări si tot ce va doriți, alături cei dragi!
  • Redescoperă sentimentele sincere ce ți se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste și sprijin. La mulți ani! 

Un cer albastru fără nori

În calea ta sa fie

Să ai în viață numai flori

Noroc și bucurie!

La Mulți Ani!

surse: crestinortodox.ro, libertatea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.800 de persoane verificate la intrările și ieșirile din localitățile carantinate din Alba. Valoarea amenzilor aplicate

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 6 localități carantinate.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 239 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 45 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 419 mijloace de transport, din care 57 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 7.895 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 116 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 73 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 4.250 lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud) precum și pe raza acestora au acționat 169 de forțe de ordine care au controlat 4.874 de persoane și 3.557 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 106 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, iar cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la finalul celor două săptămâni pentru care a fost instituită carantinarea, acesta să fie îndeplinit.

Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Cetățenii pot prezenta și o declarație scrisă de mână, dar care să cuprindă mențiunile anterioare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, urmărit internațional pentru furt în Germania, prins de polițiștii de la IPJ Alba

Publicat

mascati, politie

Un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, căutat de autoritățile din Germania, a fost reținut de polițiști. Acesta era urmărit, la nivel internațional și este posesor al unui mandat european de arestare, pentru infracțiuni de furt.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 noiembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba l-au identificat, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Germania, pentru săvârșirea de infracțiuni de furt.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care l-a reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața magistraților Curții de Apel Alba Iuia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate