Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii rutieri din Alba, cu ochii pe transportatori. FILTRE pe drumurile din judeţ. Sunt verificate camioane, microbuze şi autocare

Publicat

actiune politia tir camion Până în 31 iulie, poliţiştii rutieri din Alba verifică legalitatea transportului de marfă, dar şi al celor de persoane, pe drumurile din judeţ. Filtrele sunt organizate în cadrul acțiunii „Truck&Bus”.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul calendarului operaţiunilor TISPOL, în perioada 25-31 iulie, Serviciul Rutier Alba desfăşoară acțiunea Truck&Bus”, în cadrul căreia poliţiştii verifică legalitatea transportului rutier de mărfuri mai mare de 3,5 tone şi a transportului de persoane mai mare de 8+1 locuri.

Aceasta se desfăşoară în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi are ca scop prevenirea încălcării normelor rutiere, privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane, pentru îmbunătăţirea siguranţei pe drumurile publice şi reducerea nivelului de victimizare a populaţiei, prin accidente de circulaţie.

actiune politia Poliţiştii acţionează pentru depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, contracararea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, verificarea utilizării centurilor de siguranţă, a respectării perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

În cadrul acestei acțiuni sunt verificate numai autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precizează reprezentanţii IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate