Connect with us
Advertisement

Actualitate

Poșta Română va restructura posturi administrative și de conducere. Lista cu funcțiile, transmisă către sindicat

Publicat

postaPoşta Română, companie controlată de stat prin Ministerul Comunicaţiilor, a transmis către sindicat o listă cu funcţiile care vor fi restructurate, urmând a se stabili ulterior şi angajaţii care vor fi vizaţi de măsura de reducere a personalului, a declarat luni, 8 august, ministrul interimar al Comunicaţiilor şi şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache, referitor la un plan de reducere a 190 de posturi administrative şi de conducere.

„Știu că, în luna mai, a avut o discuție între companie și sindicat, care s-a purtat pe foarte multe subiecte care țineau, practic, de rentabilizarea companiei, de modul în care compania poate fi mai eficientă. La acea discuție, printre elementele care au fost discutate ca parte din eficientizarea companiei, s-a vorbit și despre restructurarea unei părți a personalului administrativ și de conducere. A fost un punct agreat cu sindicatul cel mai mare al companiei. Astăzi dimineață (luni, 8 august 2016, n.r.) am cerut o informație de la companie pentru a vedea în ce stadiu sunt. Am înțeles că, în conformitate cu ceea ce s-a stabilit între companie și sindicat, compania a furnizat deja către sindicat o listă cu funcțiile din cadrul Poștei, din partea administrativă și de conducere, cu funcțiile care ar putea fi reorganizate, urmând ca, după ce va exista un acord cu sindicatele asupra acestor funcții, să se treacă apoi și la discuții aplicate. Este o discuție în care ministerul nu a intervenit, la acest moment. Aștept să văd cum evoluează discuțiile dintre companie și sindicat”, a explicat Tudorache.

Ministrul interimar al Comunicațiilor a precizat, totodată, că, la ora actuală, Compania Națională „Poșta Română” (CNPR) se află în negocieri cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru un împrumut de 46 de milioane de euro, sumă ce ar urma să fie investită în modernizarea liniei de sortare a trimiterilor poștale.

„Subiectul Poșta Română este unul amplu, și nu de ieri, ci de ani buni. În discuțiile pe care le-am avut în ultimele săptămâni cu conducerea Poștei, am încercat să găsim metodele prin care putem să rentabilizăm compania. Deja cifrele pe anul trecut, la nivel operațional, erau bune și se încadrau în indicatorii de performanță pe care Consiliul de Administrație și Adunarea Generală a Acționarilor le fixaseră pentru conducerea companiei. Ceea ce s-a întâmplat, însă, pe finalul anului a fost să intervină o amendă din partea Consiliului Concurenței pentru activități, demersuri ale companiei petrecute cu mult timp înainte de sosirea actualei conduceri. Această amendă, în valoare de aproximativ 8 milioane de euro, a schimbat fundamental, la finalul anului, compania și a adus-o pe minus (…) Poșta este, acum, într-un proces de negociere cu BERD-ul (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, n.r.) pentru un împrumut de 46 milioane de euro care să-i permită, practic, să-și modernizeze linia de sortare, ceea ce ar ajuta enorm de mult la eficientizarea nu doar a activității companiei, dar și a serviciilor către cetățean”, a spus Dragoș Tudorache.

În primăvara acestui an, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) atenționau că, din anul 2013 și până la acel moment, conducerea Poștei Române nu a găsit o soluție la situația angajaților din mediul rural, numărul total al acestora, potrivit sursei, fiind de 3.800, afirmând, totodată, că și la nivelul funcțiilor de conducere există persoane care încasează salarii pe statul de plată, fără a presta serviciile pentru care sunt plătiți, pe funcții.

La începutul lunii mai, poștașii au protestat în fața sediului Guvernului, solicitând, printre altele: creșterea veniturilor salariaților, asigurarea condițiilor de muncă decente la locurile de muncă, acordarea efectivă a concediilor de odihnă, agenților poștali, compensarea, de către statul român, a cheltuielilor efectuate de Poșta Română pentru furnizarea serviciului universal, obligație impusă Poștei prin decizia ANCOM, anularea datoriilor Poștei Române provenite din amenzile aplicate de Consiliul Concurenței precum și încetarea impunerii, de către conducerea CNPR, a efectuării de muncă neplătită, la ordin, de către ‘talpa poștei” (factori, agenți, mânuitori de valori, șoferi, oficiante, diriginți).

Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%. Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

sursa: realitatea.net, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement