Connect with us
Publicitate

Educație

Povestea unui elev din Sebeș, care a luat Bacalaureatul la limită. Cum se obține un ȘASE perfect atunci când te mobilizezi

examen

Publicat

Șapte elevi din Alba au luat media maximă la Bacalaureatul din 2020, media perfectă. În schimb, clasamentul invers al celor care au promovat examenul maturității începe cu o altă medie perfectă: șase – nota care le permite elevilor să-și continue studiile.

Doi elevi din Alba au obținut această medie, unul de la o unitate de învățământ din Alba Iulia, altul de la un liceu din Sebeș.

Alba24.ro a discutat cu elevul din Sebeș, care a promovat Bacalaureatul din 2020. Din cauză că a dorit să rămână anonim, o să îi spunem Adi. 

Am vrut să aflăm de la Adi cum s-a pregătit pentru BAC, cât a învățat și la ce facultate vrea să meargă, deoarece are gând să își continue studiile.

Cu sinceritate, el ne-a povestit cum s-a trezit în clasa a XI-a cu rezulatate slabe la matematică și și-a dat seama că trebuie să facă eforturi mari pentru a-și pune în ordine situația școlară și implicit viitorul. 

Adi a fost elevul normal de liceu, după cum spune chiar el: nu a vrut să fie cel mai bun din clasă, nu a căutat să obțină cele mai mari note, dar a știut un lucru: dacă vrea să reușească în viață și să își urmeze visul trebuie să promoveze la examenul de Bacalaureat.

VEZI ȘI: Cei șapte elevi de ZECE ai județului Alba, la Bacalaureat 2020. Cum au văzut examenul și ce planuri de viitor au

Visul tânărului este să lucreze în domeniul IT, fiind pasionat de calculatoare.

Este tânărul care, în cei patru ani de liceu, s-a jucat pe calculator, online în mare parte: CS GO, PUBG sunt două dintre titlurile pe care acesta le-a menționat când l-am întrebat ce se joacă.

Restul timpului și l-a petrecut cu prietenii, pe afară.

Prin semestrul al doilea din clasa a XI-a, și-a dat seama că trebuie să învețe mai mult dacă vrea să treacă de examenul de Bacalaureat și atunci ”s-a pus cu burta pe carte”.

Și-a dat seama că fără o diplomă de BAC în România nu poți să îți continui studiile, să mergi mai departe la facultate. Mai mult, și-a dat seama că, fără facultate, nu poate să profeseze în domeniul IT.

A dat examenul de Bacalaureat la trei materii: Limba și Literatura Română, Matematică și Biologie.

De la nota 3, la 6, într-un singur an

Când a început să învețe pentru BAC, Adi și-a dat seama că are nevoie de pregătire suplimentară la Matematică, așa că a apelat la un profesor pentru meditații particulare.

La primele ore de meditații, la primele teste inițiale, a luat note de doi sau de trei. Într-un an de meditații și-a ridicat nota la 6,35 – cât a și luat la proba de Matematică la examenul de Bacalaureat.

Cele mai mari emoții le-a avut la Română, nu se aștepta să mai cadă încă o dată comedia. ”Când am văzut O scrisoare pierdută, mi-am cam pus mână în cap, dar am trecut de emoții și m-am pus să scriu” a spus tânărul. A luat șase și la Română, la Biologie a luat 5.65. În total media a fost 6, un șase lucrat.

Nu a avut regrete că a luat șase: și-a dorit să promoveze examenul de Bacalaureat, dar totuși nu s-ar fi supărat dacă ar fi luat o notă mai mare, a mai adaugat Adi, râzând.

I-au plăcut cei 12 ani de școală prin care a trecut, a învățat multe de la profesori, colegi, dar s-a și distrat.

Are și un mesaj pentru cei care au luat note mai mici, dar au promovat examenul: să nu sufere, să nu fie dezamăgiți, deoarece au muncit pentru nota respectivă.

Mai departe, tânărul din Alba vrea să meargă la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar nu știe dacă la Informatică sau la altă specializare care are legătură cu informatica sau calculatoarele.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate