Connect with us
Publicitate

BLAJ

Premieră la Spitalul din Blaj: Piciorul unei paciente de 82 de ani, salvat de la amputare printr-o tehnică hibridă

Publicat

Premieră medicală la Spitalul Municipal Blaj: medicii au realizat prima revascularizare a membrelor inferioare printr-o tehnică hibridă.

Potrivit radioblaj.ro, este vorba despre o intervenție pentru dezobturarea segmentelor arteriale blocate, în care s-au folosit, în același timp, atât metoda clasică chirugicală, cât și tehnica endovasculară minim invazivă.

Prin această tehnică hibridă, piciorul unei paciente în vârstă de 82 de ani a fost salvat de al amputare, a declarat Mihai Nemeți, medic specialist chirurgie cardiovasculară.

Este pentru prima dată când la Spitalul Municipal Blaj este folosită această metodă, prin care se scurtează operația, fiind vorba despre o singură intervenție în loc de două, cu beneficii maxime pentru pacient.

Astfel de intervenții se fac în general în centrele universitare, iar o asemenea operație reprezintă un mare succes al spitalului blăjean, al cărui compartiment de chirurgie vasculară este căutat de pacienți din Alba și din alte județe.

Echipă multidisciplinară de medici

„Practic, cu o singură intervenție, am reușit să folosim ambele tehnici. Este o tehnică deschisă, care scurtează operația, pentru că e o singură intervenție în loc de două și o singură anestezie, iar beneficiile sunt maxime. Este unul dintre motivele pentru care am solicitat achiziționarea aparatului angiograf.

În acest caz, am salvat de la amputare piciorul unei paciente în vârstă de 82 de ani, care avea dureri mari atunci când călca, iar medicamentația clasică nu putea opri durerea din picior și cu timpul se putea ajunge la amputarea acestuia.

La Spitalul Blaj, chirugia vasculară o facem de șase ani, dar există și cazuri, cum este cel de față, în care chirugia este inaccesibilă, pentru că sunt vase de dimensiuni mici, care sunt localizate sub genunchi” a declarat medicul Mihai Nemeți, jurnaliștilor d la radioblaj.

Medicul Mihai Nemeți a precizat că o astfel de intervenție nu ar fi fost posibilă fără colaborarea interdisciplinară a medicilor specialiști. Alături de el, a mai fost implicați Ioana Balog, medic specialist chirurgie cardiovasculară, Ioan Bitea, medic primar cardiolog la Spitalul Județean Sibiu, cu competențe în cardiologie intervenționalăși Iulian Demean, medic anestezist.

Sursă foto: pixabay.com, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax