Administrație
Primarul din Câmpeni vrea să acceseze credite pentru refacerea zonei centrale a orașului, pentru un drum și un heliport
Primarul din Câmpeni, Dan Cristian Pașca îi anunță pe Facebook pe cetățenii orașului că primăria intenționează contractarea unui credit pentru finanțarea unor investiții.
Sunt vizate mai multe proiecte ale orașului, spune primarul.
Printre acestea, reabilitarea centrului civic și a parcului din centrul orașului, proiect început de fosta administrație, asfaltarea drumului principal de acces spre Certege și achiziționarea fostului stadion și construcția unui heliport.
Cristian Pașca mai spune că bugetul orașului nu poate face față investițiilor fără aceste împrumuturi.
Postarea primarului:
”Trei obiective importante pe lista administrației publice locale din Câmpeni: achiziționarea fostului stadion, finalizarea parcului din centrul orașului și asfaltarea drumului spre Certege.
Pentru a se dezvolta, o comunitate are nevoie să acceseze fonduri din mai multe surse: bani europeni, guvernamentali dar și credite bancare.
Bugetul local al orașului Câmpeni nu poate din păcate să facă față tuturor investițiilor de care avem nevoie. Din acest motiv este necesar să identificăm orice sursă de finanțare care poate contribui la dezvoltarea localității noastre.
Este prioritar să finalizăm reabilitarea centrului civic și a parcului din centrul orașului, proiect început de fosta administrație și pentru care nu s-au alocat toate fondurile necesare.
Singura soluție viabilă urgentă pe care am identificat-o pentru ca acest proiect să fie finalizat este un credit bancar.
Intenționăm să contractăm un astfel de credit pentru a finaliza lucrările și a reda centrului orașului înfățișarea pe care o merită.
Acest credit poate fi o soluție rapidă și pentru asfaltarea drumului principal de acces spre localitatea aparținătoare Certege.
Vom avea grijă să gestionăm cu atenție acest demers pentru a nu îndatora foarte mult bugetul local.
Aș vrea să vă dau și câteva exemple de localități unde s-au accesat credite bancare pentru investiții:
– Ocna Mureș – 7 milioane lei
– Cugir – 20 milioane lei
– Zlatna – peste 76 milioane lei
– Alba Iulia – 155 milioane lei
Această soluție este rapidă și poate ajuta la dezvoltarea orașului. Am identificat împreună cu echipa și sursele de rambursare a creditului.
Nu trebuie să ne speriem de aceste credite. Cred că fiecare dintre noi am avut cel puțin o dată în viață un credit luat de la bancă pe care l-am plătit și cu ajutorul căruia am reușit să ne rezolvăm problemele urgente.
De asemenea, trebuie să achiziționăm fostul stadion pentru a amenaja acolo un heliport necesar elicopterelor SMURD dar și pentru a dezvolta o bază de agrement pentru localnici.
Sper să avem sprijinul tuturor consilierilor locali și aceștia să înțeleagă că avem nevoie să demarăm demersurile necesare pentru dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții cetățenilor noștri”.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News