Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Probleme pe autostrăzi: lipsa autorizațiilor de construcție, acorduri de mediu expirate și alte întârzieri. Situaţia pe tronsonul Sebeş-Turda

Publicat

lucrari autostrada zona aciliu_august 2015_13 După problemele mari de pe Autostrada Orăștie – Sibiu, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a precizat că există termene nejustificat de lungi și autorizații sau avize care țin pe loc lucrările la alte autostrăzi, printre care și Sebeș – Turda. 

Astfel, pe şantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, pentru aproape jumătate din cei 72 de kilometri nu există autorizații de construcție, la aproape un an de la semnarea contractelor, pentru că trebuie revizuite acordurile de mediu, potrivit digi24.ro.

Cele mai grave probleme sunt însă pe 22 de kilometri din autostrada Sibiu-Orăştie. Pe o bucată de 200 de metri din tronsonul Cunţa-Sălişte autostrada a fost demolată şi va fi reconstruită. O altă problemă o constituie alunecările de teren din zonă. De o lună, această bucată de autostradă este închisă circulaţiei şi ar putea rămâne aşa încă o lună şi jumătate. 

Citește și UPDATE Directorul CNADNR: Reparaţiile la Autostrada Orăştie-Sibiu, făcute din banii constructorului. Statul nu va da bani

Citește și Autostrada demolată: Cum a fost forțat constructorul să deschidă circulaţia între Cunţa şi Sălişte, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale

Deși lucrările la cei nouă kilometri de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu au început în forţă și jumătate din lucrare este deja gata, drumarul nu poate continua din cauza unei păduri. Acordul de mediu care îi permite defrişarea a expirat şi până la obţinerea unuia nou vor mai trece câteva luni. Aşa că finalizarea drumului în aprilie 2016 este incertă. În plus, şi dacă ar fi terminat la timp, drumul nu se poate lega de restul autostrăzii Transilvania, pentru că lipseşte podul peste Someşul Mic, iar licitaţia pentru construcţia sa a fost anulată de CNADNR.

Acelaşi drumar lucrează şi la ultimii 22 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva. Aici nu copacii i-au dat planurile peste cap, ci alunecările de teren si liliecii, pentru care trebuie construite case în copaci și adăposturi pe timpul iernii. Pe lotul doi al aceleiași autostrăzi sunt alte probleme: trebuie construite trei tuneluri pentru ca urșii să poata traversa autostrada. Costurile sunt estimate la 120 de milioane de euro, iar licitația nu a fost încă demarată.

În plus, cei 32 de kilometri dintre Arad-Timișoara, deschişi traficului în 2011, au nevoie de reparaţii, pentru că au apărut gropi. Această autostradă ne-a costat aproape 140 de milioane de euro.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax