Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru iunie: modele de presiune neobișnuite și anomalii în Europa. Vreme uscată și caldă în a doua parte a lunii

Publicat

Prognoza meteo pentru iunie: modele de presiune neobișnuite și anomalii vor fi înregistrate în cea de a doua parte a lunii.

Prognoza meteo din iunie arată o alternanță neobișnuită a sistemelor de presiune peste emisfera nordică, transmit meteorologii europeni.

Cum va fi vremea în vara 2024. Trei sisteme de prognoză pe termen lung anunță același lucru: călduri extreme în emisfera nordică

Va fi o dinamică normală a vremii în prima parte a lunii iunie, cu temperaturi în general mai ridicate.

A doua parte însă va aduce o schimbare puternică a modelului, cu multe anomalii de presiune.

Se estimează că în a doua jumătate a lunii se va construi o zonă de înaltă presiune peste Statele Unite și Nordul Europei, aducând vreme mai caldă și mai uscată și, de asemenea, arătând un potențial important de caniculă.

Odată cu luna iunie începe vara meteorologică, precizează cei de la severe-weather.

Anotimpurile meteorologice sunt perioade de 3 luni care separă anul în patru anotimpuri în funcție de temperatură și de modelele vremii.

Prognoza meteo pentru iunie: va fi caniculă

Datele de analiză de la Laboratorul de Științe Fizice NOAA arată o zonă largă de joasă presiune peste vestul Statelor Unite și sud-vestul Canadei.

O anomalie de înaltă presiune a fost prezentă peste Pacificul de nord-est, iar o altă anomalie ridicată a fost peste jumătatea de est a Statelor Unite și a Canadei.

Acestea influențează vremea din Europa și aduc caniculă, dar și furtuni.

Va fi extrem de cald în centrul și sudul Europei, mai ales în iulie și august. Este concluzia la care ajung toate cele trei sisteme de prognoză pe termen lung: european, american și britanic.

La fel ca în timpul iernii, vedem din nou impactul atmosferic al anomaliei ENSO, consideră cei de la Copernicus.

Aceasta este o zonă a Oceanului Pacific care se schimbă între fazele calde și reci de la suprafața oceanului și dedesubt.

O zonă de joasă presiune se rotește în sens invers acelor de ceasornic, ceea ce înseamnă că produce un flux de sud pe partea sa din față (est) și un flux de nord pe partea din spate (vest), potrivit severe – weather.

Aceasta înseamnă, de obicei, un transport de aer mai cald înaintea zonei joase și un aer mai rece în spatele zonei joase.

Acest lucru produce modele meteorologice foarte diferite.

Precipitațiile vor fi mai abundente în centrul Europei decât la periferiile continentului, unde va fi mai uscat.

Spre finalul lunii iunie va crește și numărul de coduri roșii și portocalii, iar unele zone din Europa ar putea fi lovite de tornade, din cauza unei mase instabile de aer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax