Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect al Ministerului Finanțelor Publice: Românii vor putea plăti online, cu cardul, toate taxele şi impozitele, fără comisioane

Publicat

card credit

card_credit Un acord de licențiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro a fost semnat de Ministerul Finanțelor Publice. Astfel, se va dezvolta o componentă dedicată plății cu cardul, prin intermediul căreia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite și taxe, atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și la cele administrate de alte instituții publice, fără comisioane la tranzacții.

Implementarea sistemului de plată online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza din fonduri europene.

Potrivit ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, contribuabilii își vor putea plăti astfel taxele și impozitele de acasă și de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur și accesibil, de asemenea, infrastructura nou creată fiind deschisă pentru toate sistemele de plată care acceptă autorizarea Trezoreriei în condițiie legislației în vigoare.

În perioada care va urma, MasterCard va realiza implementarea tehnică, care va dura maximum trei luni.

Proiectul a fost demarat încă de pe vremea ministrului Ioana Petrescu, când a fost dată o Ordonanță în acest sens. În actul normativ respectiv se arată că Trezoreria Statului va fi autorizată ca acceptator de plată cu cardul bancar și va presta acest serviciu pentru toate instituțiile publice, astfel încât toți contribuabilii persoane fizice care dețin carduri aparținând unui sistem de plată ce va accepta autorizarea (Mastercard, VISA sau altele), să-și poată achita printr-un punct unic toate impozitele și taxele administrate de către ANAF, primării și alte instituții.

În momentul de față, contribuabilii își pot achita taxele și impozitele în numerar la casierii, prin virament bancar sau mandat poștal.

La Alba Iulia, contribuabilii din Alba au la dispoziţie mai multe modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor locale. Pe lângă programul la ghişeele de la Impozite şi Taxe locale, mai pot face plata cu cardul (la POS), prin Internet banking, cu ordin de plată la bancă (C.U.I. 4562923) sau prin mandat poştal.

Plata cu cardul se poate face total sau parțial, la fel ca în cazul în care se plătește cu numerar și nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacției. Pe lângă taxe și impozite, cetățenii își pot plăti și amenzile contravenționale doar pe baza datelor din procesul verbal.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax