Actualitate
PSD Alba rămâne fără bannerul electoral neautorizat. După doi ani, CEC Bank spune că nu şi-a dat acordul pentru montarea lui
Organizaţia PSD Alba va trebui să îndepărteze de pe clădirea din centrul oraşului Alba Iulia mash-ul din timpul campaniei din 2012. O adresă în acest sens a fost primită de primărie de la proprietarul imobilului, CEC Bank, care susţine că nu şi-a dat acordul pentru amplasarea acestuia. Reprezentanții PSD Alba spun că se vor conforma solicitării şi vor îndepărta materialele publicitare de pe clădire.
În urma notificării primite de la sediul central al CEC Bank de către Primăria municipiului Alba Iulia, în care se solicită dezafectarea bannerului instalat pe fațada clădirii situată în Alba Iulia, Piata Iuliu Maniu nr. 13 (fosta clădire CEC), administrația locală a dispus Organizaţiei PSD desființarea materialului publicitar în 24 ore de la primirea adresei. Instituția bancară a precizat că, în calitate de proprietar al imobilului, nu și-a dat acordul pentru instalarea respectivului banner, în timpul campaniei electorale din 2012. Nerespectarea dispoziției primăriei va duce la înlăturarea materialului publicitar, pe cheltuiala celui care l-a amplasat, spun reprezentanții primăriei Alba Iulia.
Reprezentanţii PSD Alba spun însă că se vor conforma solicitării şi vor îndepărta mash-ul de pe clădire. Totodată, ar urma să fie îndepărtat şi bannerul care a „ţinut umbră” birourilor de la etajul clădirii din intersecţia străzii Ardealului cu Calea Moţilor, unde se află sediul PSD Alba.
Firmele care și-au amplasat în Alba Iulia panouri ilegale tolerate de autoritățile locale în detrimentul celor care plătesc taxele locale
Situația amplasării bannerului PSD fără autorizație, nu este singulară în Alba Iulia. Firme fantomă sau chiar câteva agenții din Cluj au beneficiat de clemența administrației locale și și-au amplasat bannere sau panouri publicitare ilegal atât pe zonele ce aparțin domeniului public cât și pe cele private. Toleranța pe care administrația o manifestă față de panourile amplasate ilegal se reflectă și la bugetul local, unde doar doua dintre firmele de panotaj sunt inregistrate ca plătitoare de taxe.
Cel mai mare ”pirat” publicitar care și-a amplasat panouri fără autorizație pe raza municipiului Alba Iulia este firma AAM din Cluj Napoca. AAM nu figurează cu niciun leu plătit la bugetul Alba Iuliei ca taxă locală de publicitate. Valoarea taxei locale de publicitate reprezintă 3,6% din valoarea facturii reclamei pe care un client o plătește către agentia de publicitate. Un alt jucător de pe piața Clujului – AMPRENTA ADVERTISING -este al doilea deținător de panouri publiciare care nu a plătit niciun leu la bugetul orașului sub forma de taxă locală de publicitate. Despre subiectul panotajului ilegal tolerat la Alba Iulia, vom reveni într-un material viitor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Mocan Vandalu
joi, 13.02.2014 at 16:07
Pai ziceti mai exact care sunt panourile alea si le dam noi jos,
Echipa de demolatori neautorizati
mdda
vineri, 14.02.2014 at 14:50
Si timp de 2 ani nu v-ati sesizat , domnilor ?!