Connect with us
Publicitate

Eveniment

Recensământ în județul Alba: Autoritățile mai au de recenzat peste 100.000 de cetățeni, în următoarele 17 zile. Amenzi

Publicat

Autoritățile din Alba au anunțat numărul de persoane din județ, care au fost recenzate până acum.

Ar fi vorba despre aproximativ 206.000 de persoane dintr-un total estimat de 316.000. Cea mai mare parte dintre acestea s-au autorecenzat.

În următoarele 17 zile, mai sunt de recenzat 109.081 persoane din județ, adică mai bine de o treime din numărul total. 

Directorul Direcției Regionale de Statistică Alba, Ciprian Alin David, a precizat la ultima ședință a Consiliului Prefectural că din populația județului Alba, estimată la 316.739 de persoane, în data de 28.06.2022 sunt înregistrate 146.791 persoane autorecenzate și 60.867 persoane recenzate de către recenzori.

Perioada de recenzare se încheie în 17 iulie 2022, mai fiind de recenzat încă 109.081 persoane.

”Obiectivul Recensământului este acela de a identifica numărul populației care trăiește pe teritoriul României, informații referitoare la condițiile de locuit, de la nivel național până la nivel de sat și comunități locale.

Aceste informații sunt folosite la construirea de politici publice reprezentative, la alocarea fondurilor locale pe baza numărului de locuitori, a caracteristicilor și distribuției lor la nivel național și local.

La nivel european, numărul de locuitori ai României este principalul criteriu de alocare a fondurilor europene; este interesul fiecăruia dintre noi de a ne recenza pentru a putea beneficia de fondurile europene alocate” au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Alba.

Completarea chestionarului de recenzare este obligatorie pentru obținerea unor rezultate precise și relevante pentru fiecare dintre noi, dar și pentru noi ca stat.

Cea de a treia etapă a procesului de recensământ, etapa în care recenzorii se duc pe teren și colectează, prin interviuri față-în-față cu ajutorul tabletei datele pentru completarea chestionarelor, este în plină desfășurare.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, participarea la recensământ și furnizarea de informaţii corecte și complete sunt obligatorii.

Ce se întâmplă dacă nu particip la recensământul populației 2022

De asemenea, potrivit aceluiași act normativ, refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii și se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Prefectul Nicolae Albu, face un apel către cetățenii județului Alba de a participa la procesul de recenzare, având în vedere și timpul foarte scurt care a rămas până la finalizarea acestui proces.

”Participarea la recensământ este o îndatorire cetățenească pe care o îndeplinim fiecare pentru comunitatea în care trăim, deoarece cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile următoare”, a precizat prefectul Nicolae Albu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    joi, 30.06.2022 at 11:20

    musiu C.A. David : pe noi ne-a ” recenzat ” un tinerel f.f. simpatic, nascut taman la Brosteni, Jud. Neamt. O intrebare m-a ” facut praf ” : Intrebarea STUPIDA ” Cine-i capul familiei ” ? !!!!! Ce zice MiniSTRESA Familionului, mamzel Fi(I )rea de Un asemenea CRETINISM al INS ??????????? In Familia DUMITALE, stimabile David, CINE este Capul FAMILIEI, Sotul ??????????? Sotia ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  2. Alin Dumitrescu

    joi, 30.06.2022 at 12:20

    Abureli. UE are toata baza de date cu populatia Romaniei, nu se bazeaza pe amaratul nostru de recensamant. Problema e cu amprenta de carbon, ca sa stie cum sa ne puna impozitul pe aer (pana acum doar aerul nu-l plateam). Acum s-a gasit solutia ca sa se plateasca si aceste „utilitati”. In carand o sa stam cu contorul pe nas (ca si asa ne-au obisnuit deja cu mastile), ca sa stie UE cat efect de sera producem prin nesimtirea noastra de a trai. De ce credeti ca s-a ales taman dioxidul de carbon ca gaz cu efect de sera? De-a lungul timpului au fost perioade cu mult mai mult dioxid de carbon decat acum si dinozaurii traiau linistiti, iar flora o ducea mult mai bine, tocmai datorita faptului ca era mai mult dioxid de carbon in atmosfera.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate