Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Registrul naţional de evidenţă a caselor de marcat. Ce informaţii va cuprinde acesta şi cum vrea ANAF să simplifice procedurile


Publicat

casa marcat magazinANAF pregăteşte structura informaţiilor din registrul naţional de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi metodologia şi procedura de înregistrare a acestora. Proiectul este realizat după consultarea mediului de afaceri şi este în dezbatere publică.

Ideea este de simplificare a procedurilor, odată cu combaterea riscurilor de încălcare a obligaţiilor fiscale.

Fiecare aparat de marcat electronic fiscal va fi identificat prin atribuirea aleatorie a unui număr format din 10 cifre, căruia i se asociază istoricul aparatului de marcat electronic fiscal şi care nu poate fi anulat, şters sau realocat.

Sistemul propus va reduce procedurile administrative de instalare a aparatelor de marcat electronice fiscale, utilizatorii finali fiind degrevaţi de sarcini în privinţa procedurii de declarare şi de înregistrare a aparatelor de marcat electronice fiscale. Informaţiile despre starea de funcţionare a aparatului de marcat electronic fiscal şi/sau a locului unde acesta este amplasat/depozitat se colectează automat.

De asemenea, permite identificarea operatorului “care funcţionează legal şi livrează bunuri cu amănuntul şi/sau prestează servicii direct către populaţie”, pentru a reduce semnificativ posibilităţile de a utiliza un aparat de marcat electronic nefiscalizat şi de subdeclarare sau de nedeclarare a veniturilor.

Va permite şi corelarea informaţiilor fiscale şi a celor legate de utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale în vederea efectuării de analize care să vizeze conformarea operatorilor economici, dar şi prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Drept rezultat, se prevede reducerea numărului de controale fiscale prin valorificarea rezultatele analizelor permise de sistem.

ANAF speră să realizeze identificarea şi utilizarea informaţiilor necesare bunei funcţionări a Registrului inclusiv din bazele de date proprii ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (de tipul: “stare operator economic”) sau, după caz, de la terţi (de tipul: “număr şi dată emitere autorizaţie de distribuţie” – informaţie ce va fi colectată de la Ministerul Finanţelor Publice şi alte asemenea facilităţi).

Soluţia identificată a fost elaborată în urma consultărilor purtate cu factorii interesaţi/decidenţi, inclusiv cu asociaţiile profesionale reprezentative din domeniul caselor de marcat.

Obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale este reglementată prin OG 38/1999, republicată în Monitorul oficial nr. 75/2005, cu modificările şi completările ulterioare.

AICI, integral, proiectul ANAF.

sursa: legestart.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: O tânără din Alba Iulia postează pe YouTube activități handmade pentru copii și părinți, cu obiecte ce se găsesc în casă

Publicat

corina tripon

O tânără din Alba Iulia vine în ajutorul părinților și al copiilor, care stau acasă, în timpul pandemiei de coronavirus.

Corina Cosma are un canal de YouTube, unde zilnic postează câte o activitate interactivă, care poate fi realizată de copii, dar și de părinți.

În mare parte activitățile sunt de lucru manual și ce este cel important, sunt realizate cu obiecte și materiale care se găsesc în casă.

Video-urile sunt postate de Corina, în fiecare seară, în jurul orei 21.00, pentru a fi accesibile dimineața de către părinți și cei mici.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate negative pentru 170 de cadre medicale din Alba Iulia și Blaj, testate pentru coronavirus. Precizări de la DSP Alba

Publicat

120 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și aproximativ 50 de cadre medicale de la Spitalul Municipal din Blaj au fost testate pentru coronavirus până miercuri, 1 aprilie. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, toate rezultatele sunt negative.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, testarea cadrelor medicale va continua și la celelalte spitale din județ.

Reamintim faptul că miercuri seara autoritățile naționale, prin Grupul de Comunicare Strategică, au anunțat două persoane infectate cu coronavirus în Alba, din personalul auxiliar. Șeful DSP Alba, Alexandru Sinea, a transmis că informația furnizată de Grupul de Comunicare Strategică, singura instituție care comunică știri oficiale legate de COVID, este ERONATĂ.

Vezi și UPDATE: Șeful DSP Alba contrazice anunțul oficial cu privire la două cadre medicale din Alba, INFECTATE cu coronavirus

Tot pe 1 aprilie, DSP Alba a depășit cifra de 400 de teste COVID 19 efectuate în Laboratorul propriu, de la punerea în funcțiune a liniei Real Time PCR, pe care instituția a primit-o în comodat de la USAMV CJ.

Citește și DSP Alba ajunge de astăzi la peste 400 de teste pentru coronavirus. Anunțul directorului instituției

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

OFICIAL: Încă două DECESE din cauza noului coronavirus, în România. Numărul total a ajuns la 94. Noile cazuri, în Neamț și Bacău

Publicat

coronavirus

Până joi dimineața, în România au fost înregistrate oficial 94 de decese din cauza noului coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, ultimele două decese au fost raportate în județele Neamț și Bacău.

Cazuri de decese din cauza coronavirus, raportate prin Grupul de Comunicare Strategică:

Deces 94

Femeie, 84 ani, din județul Bacău. Pacienta se internează în Spitalul Județean Bacău în data de 27.03.2020 în secția de terapie intensivă.  Se recoltează exudate  în data de 27.03.2020 care este pozitiv pentru Covid-19, în aceeași zi. Data deces 2.04.2020.

Deces 93

Femeie, 75 ani, din județul Neamț. În data de 28.03.2020 se internează în secția de ATI a  Spitalului Județean Piatra Neamț. În data de 28.03.2020 se emite suspiciunea de SARC-COV-2 și se recoltează un exudat cu rezultat pozitiv  pentru COVID-19 în  data de 30.03.2020. Antecedente patologice: Diabet zaharat. Data deces: 1.04.2020

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: O educatoare din Alba Iulia postează pe Facebook experimente inedite, pe care părinții le pot face cu cei mici acasă

Publicat

Ionela Codruța Cîrlea, o educatoare din Alba Iulia, chiar dacă sta acasă din cauza pandemiei de coronavirus, nu și-a uitat micii elevi.

Tânara educatoare de la Grădinița cu Program Prelungit Numărul 11 a avut o idee inedită, care îi poate ajuta atât pe cei mici, dar și pe părinții acestora. 

Ionela a început să posteze regulat, pe Facebook-ul personal o serie de experimente și activități pe care părinții le pot face cu copii, cât timp stau în casă.

Activitățile filmate și postate pe Facebook sunt foarte interactive. Spre exemplu: cum să faci o floare plutitoare.

Sau cum să bagi un ou într-o sticlă:

Cel mai apreciat video postat de educatoare, care a strâns aproape 100 de like-uri,  până în acest moment este colorarea unei căni folosind doar apă și ojă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate