Actualitate
Reglementări pentru cluburile de poker. Vezi cât costă biletul la jocul de noroc şi fondul de garanţie pentru locaţia autorizată
Activităţile specifice cluburilor de poker intră în categoria celor pentru care se poate cere obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi au fost stabilite condiţiile în care acestea se desfăşoară. Prin adoptarea HG nr. 298/2013 de către Guvern au fost modificate normele privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.
Pentru organizarea jocurilor de noroc, licenţa se acordă individual, pe 5 ani şi este netransmisibilă. Organizatorul dispune de o singură autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc pentru locaţie.
Pentru cluburile de poker, condiţiile prevăzute de hotărâre arată că acestea se desfăşoară în spaţii corespunzătoare, în care exploatarea jocurilor de noroc este realizată la mese speciale, caracteristice jocului de poker, folosind mijloace de joc specifice. Jocurile de noroc se organizează direct între participanţi, organizatorul având obligaţia de a asigura respectarea regulamentelor de joc astfel cum au fost aprobate de comitet.
Jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker se pot organiza în imobile care nu au destinaţia de locuinţă şi în imobile care au fost construite având destinaţia de locuinţă, dar care ulterior, prin modificări succesive, au pierdut această calitate. Prin imobile care nu au destinaţia de locuinţă se înţelege imobilele care nu au fost construite având această destinaţie sau nu au dobândit această calitate ulterior prin modificări succesive.
Exploatarea jocurilor de noroc caracteristice cluburilor de poker este permisă numai în condiţiile în care spaţiul respectiv este înregistrat ca punct de lucru de către organizatorul activităţii la oficiul registrului comerţului.
Valoarea minimă a capitalului social subscris şi vărsat la data solicitării cererii de obţinere a licenţei de organizare a jocurilor de noroc caracteristice cluburilor de poker va fi de 50.000 lei.
Pentru acoperirea riscului de neplată a obligaţiilor faţă de bugetul general consolidat, organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker vor constitui un fond de garanţie pentru fiecare locaţie autorizată în parte în valoare de 70.000 lei pentru Bucureşti şi 35.000 lei pentru locaţiile din ţară, dar nu mai mult de 105.000 lei.
Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker permit accesul în locaţiile autorizate pe baza unui bilet de intrare, valabil 24 de ore în intervalul 08.00-08.00, pentru fiecare jucător, în valoare de 10 lei. Sumele încasate de organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker pe baza biletului de intrare constituie venit la bugetul de stat şi se virează în totalitate până la data de 25 inclusiv a lunii următoare, pentru luna anterioară.
Cerinţele minime pe care trebuie să le îndeplinească incintele în care se organizează activităţi specifice clubului de poker sunt:
– spaţiile în care sunt amplasate mesele de joc trebuie să fie organizate astfel încât să se creeze o ambianţă plăcută pentru participanţi;
– să fie corespunzător amenajate;
– să fie asigurat iluminat electric suficient de puternic pentru exploatarea şi monitorizarea activităţii, dar astfel montat încât să nu deranjeze participanţii;
– să beneficieze de instalaţie de condiţionare a aerului, cu o putere corespunzătoare dimensiunii acestora;
– să fie prevăzute cu circuit electric de siguranţă. La uşile de evacuare vor fi montate lămpi electrice care să intre în funcţiune în momentul unei avarii la circuitul electric de bază. Aceste lămpi vor fi amplasate astfel încât, în situaţii de necesitate, să asigure protejarea şi evacuarea jucătorilor, a personalului sălii, precum şi a valorilor;
– să fie prevăzute cu grupuri sanitare proprii;
– să fie amplasate şi dotate conform condiţiilor prevăzute de lege pentru prevenirea şi stingerea incendiilor;
– să respecte normele igienico-sanitare în vigoare;
– să asigure condiţii ambientale corespunzătoare unei bune desfăşurări a activităţii şi să nu se aducă atingere liniştii şi ordinii publice, conform prevederilor legale în vigoare.
În toate cluburile de poker, întreaga activitate din sălile de joc trebuie supravegheată în mod obligatoriu prin circuit închis de televiziune şi înregistrată în sistem digital, permanent, în regim «non-stop». Înregistrările video respective vor fi păstrate, în condiţii de securitate, cel puţin 30 de zile calendaristice. Înregistrările trebuie să cuprindă data şi ora evenimentelor. Incidentele sau evenimentele deosebite se vor consemna într-un registru ţinut de operatorii sistemului de supraveghere video, iar pentru cazurile întemeiate vor fi înştiinţate imediat Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi organele de poliţie. Înregistrările video făcute în aceste cazuri vor fi păstrate până la clarificarea acestor situaţii, prin exceptare de la termenul prevăzut anterior.
Cluburile de poker vor avea o dotare tehnică de bază şi complementară, inclusiv cărţi de joc, la nivelul practicat pe plan internaţional.
Organizatorii vor conduce evidenţa accesului jucătorilor în incinta clubului de poker numai în format electronic. Evidenţa accesului va conţine datele de identificare ale participanţilor, cel puţin numele, prenumele, data şi locul naşterii, documentul, numărul şi seria documentelor legale de identificare, prezentate de titular, astfel:
– pentru cetăţenii care nu aparţin unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene: paşaportul, cartea de identitate diplomatică sau consulară, legitimaţia provizorie;
– pentru cetăţenii români sau cetăţenii aparţinând unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene: buletinul/cartea de identitate sau alte acte eliberate de organele de poliţie, care poartă o fotografie şi semnătura titularului.
Operatorii economici care produc sau efectuează achiziţii intracomunitare sau importuri, precum şi cei care vând mijloace de joc au obligaţia declarării acestora la direcţia de specialitate din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Noroc
marți, 03.09.2013 at 12:39
Ma bucur ca exista asa de multe cerinte pentru a putea deschide un club cu jocuri de noroc – e plin in Alba Iulia de ele!! La tot pasul dai de cluburi cu jocuri de noroc – oribila impresie trebuie sa lase Alba Iulia turistilor care vin aici. Mi-ar placea sa existe pe viitor si un regulament care sa limiteze acest tip de activitate intr-o zona destinata, si nu sa fie lasat liber oricine si oriunde sa deschida o astfel de activitate unde il taie capul. Ma refer in principal la noul club, ce se va deschide exact in capatul bulevardului, ca sa aratam tuturora care este viata la Alba Iulia!! Daca ati veni pentru prima data la Alba Iulia ce impresie v-ar lasa?