Administrație
Regulament aspru la București pentru cei care folosesc trotinete electrice închiriate. Serviciul este disponibil și în Alba Iulia
Primăria Capitalei, dar și bucureștenii vor un regulament mai aspru pentru cei care închiriază trotinete electrice, prin aplicațiile de pe telefon. Un serviciu similar funcționează și în Alba Iulia, unde locuitorii și turiștii pot închiria trotiente electrice, trotinete ce se găsesc amplasate în diferite părți ale orașului.
De când a apărut serviciul de închiriere în Alba Iulia au fost păreri pro și contra, despre folosirea lor și mai ales în ce condiții și de cine pot fi folosite. La Alba Iulia a existat și un accident grav care s-a soldat cu rănirea unei turiste.
Acesta a coborât în viteză panta dintre Poarta I și Poarta a II-a a Cetății Alba Carolina și s-ar fi lovit în plin de zidul Porții I.
VEZI ȘI: FOTO VIDEO: Accident GRAV la intrarea în Cetatea din Alba Iulia. O tânără s-a izbit cu trotineta de zidul de la Poarta I
La București regulamentul a fost lansat în dezbatere publică, iar locuitorii pot face precizări până în data de 22 septembrie. Apoi acesta va intra la vot într-o ședință de Consiliu Local.
Una dintre regulile existente în proiectul de hotărâre este aceea că, minorii sub 14 ani nu mai pot închiria trotinete electrice pentru a le folosi pe străzile din oraș.
De asemenea dacă proiectul va trece va deveni obligatorie cască de protecţie pentru conducătorii de trotinete electrice care au sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.
Mai mult de atât va fi obligatorie folosirea doar a pistelor pentru biciclete în cazul existenţei acestora. Iar dacă nu există pistă, În lipsa circulaţia trotinetelor electrice va fi permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km la oră.
Momentan proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică.
Puteți vedea ceea ce propun locuitorii din București și ce comentarii au la proiectul de hotărâre pe acest link.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
dolfi
sâmbătă, 03.09.2022 at 12:58
minorii nu ar trebui sa aiba access la multe chestii, mai ales la tutun, alcool, droguri si… smartfon si internet. Internetul in sine e plin de capcane, smartfoanele cu aplicatiile lor de zombificat le distrug spatele, ochii si creierul.i
„Da’ lasa-i mamă să aibă ei ca noi n-am avut nimic la vârsta lor”
Strict pe subiect, dar lasand la o parte lipsa de educatie, strazile din orasele romaniei sunt praf, mai ales partea de 1 metru de langa bordura pe unde merg biciclistii/trotinetistii. Plin de gropi, canale descentrate, asfalt „valuri”. Normal ca biciclistii enerveaza soferii cand ocolesc gropile.
Va pot zice si eu, ca utilizator de biciclete ca sunt N strazi doar in Alba iulia cu aceste probleme.
Se rezolva odată cu centura de nord? Ca de la kaufland pana la semafoarele din Ampoi asfaltul e „valuri”.
De asemenea, nu e normal ca autobuzele de transport judetean sau interjudetean sa „fenteze” circulatia pe Henri Coanda-Doinei-Electrica. Umplu aerul de noxe si poluare. De ce nu exista o autogară la marginea orasului?