Eveniment
Rețea de canalizare menajeră, în comuna Ohaba. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP
Rețea de canalizare menajeră, în comuna Ohaba. Locuitorii din satele Ohaba și Secășel vor beneficia în curând de o rețea de canalizare menajeră. Lucrările vor costa peste 7,5 milioane de lei.
Primăria Ohaba a lansat marți, 9 ianuarie, în SEAP, o licitație pentru înființarea unei rețele de canalizare menajeră în comună.
Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 7.551.072,3 lei, fără TVA.
Rețea de canalizare menajeră, în comuna Ohaba: ce presupune proiectul
Potrivit proiectului, investiția va asigura accesul la infrastructura de apă uzată a locuitorilor din satele Ohaba și Secășel.
Sistemul de canalizare propus va fi un sistem separativ. Apele uzate menajere vor fi evacuate din instalaţiile sanitare interioare și conduse spre un canalul exterior. Acesta va fi amplasat între proprietăți și drumul asfaltat/pietruit.
Canalizarea menajeră proiectată se va realiza din tuburi PVC SN8, cu diametrul de 315, 250 mm. Racordurile de la construcții se vor realiza din țevi din PVC, cu diametrul min de 160 mm.
Căminele de vizitare vor fi din beton, circulare, cu diametrul interior de 800 – 1000 mm. Acestea vor avea capace din fontă carosabile sau necarosabile, în funcție de zona de amplasare. Conform proiectului, sunt propuse 333 de cămine de vizitare.
Racordul se va realiza prin ramificații sau piese de branșare din PVC. Căminele de racord vor fi din PVC, cu diametrul interior de 400 mm, cu capace din fontă carosabile sau necarosabile, în funcție de zona de amplasare.
Racordare canalului colector cu căminul racord se va realiza prin țevi din PVC SN4 cu îmbinare etanșă, cu diametrul de 160 mm.
Înălțimea căminului de racord este 1,2 – 1,5 m.
Rețea de canalizare menajeră, în comuna Ohaba: 651 de locuințe, racordate la noua rețea
Sunt propuse 651 de racorduri la proprietăți.
Pe traseul colectorului principal se vor prevedea stații de pompare ale apelor uzate menajere. De asemenea, se va construi o stație de epurare pentru 500 LE.
Construcția acestei stații de epurare se va realiza în satul Secășel, la iesirea din localitate. Apa epurată va fi transportată gravitațional printr-o conductă PVC cu diametrul de 315 mm și lungimea de 50 m, care va deversa în Secașul Mic. Lângă stația de epurare se va prevedea un debitmetru pentru înregistrarea debitelor deversate.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News