EVENIMENT
REZULTATE admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2019: Notele la proba scrisă au fost publicate. Când se depun contestații

Au fost publicate primele rezultate la admitere Academia de Poliție 2019. Reamintim că peste 2.900 de candidați au trecut de prima etapă a admiterii și au putut participa la proba scrisă, în perioada 6-7 august.
Potrivit calendarului de admitere, contestațiile pot fi depuse duminică, 11 august, iar marți, 13 august vor fi publicate rezultatele finale. Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5.
Citește și REZULTATE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Notele candidaților, înainte de contestații. LISTELE provizorii
Citește și ADMITERE la ACADEMIA de POLIȚIE 2019: 770 de locuri la 6 facultăți. Contestații, taxe și alte detalii pentru candidați
VEZI REZULTATE înainte de contestații AICI.
UPDATE : Vezi REZULTATE definitive Admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2019: Notele pe facultăți, după contestații. LISTELE FINALE – candidați admiși, candidați respinși
liste_provizorii OSP_FR_JANDARMI
liste_provizorii OSP_FR_POLIȚIE FRONTIERĂ
liste_provizorii OSP FR POLITIE
liste_provizorii_JANDARMI_maghiara
liste_provizorii_JANDRARMI_minoritati
liste_provizorii_JANDARMI_rroma
liste_provizorii_OSP_MINORITATI
liste_provizorii_POL. FRONTIERA_MAGHIARA
liste_provizorii_POL. FRONTIERA_MINORITATI
liste_provizorii_POL. FRONTIERA_RROMA
liste_provizorii_POL. FRONTIERA
liste_provizorii_POMPIERI_RROMA
UPDATE: Anunț cu privire la locurile neocupate
În conformitate cu prevederile art. 116 alin. (1) din Regulamentul de admitere, locurile rămase neocupate de către candidaţii care au participat laconcursul de admitere, pe locuri distincte alocate cetăţenilor români aparţinând unor minorităţi naţionale, pot fi com pletate prin redistribuirea candidaţilor declaraţi „respinşi” la aceeaşi facultate şi specialitate, pe baza opţiunilor acestora, în ordinea strict descrescătoare a mediilor obţinute (dar nu mai mică de 5,00), aplicându-se criteriile de departajare prevăzute de Regulament, în cazul mai multor candidaţi cu aceeaşi medie.
UPDATE: CONTESTAȚII
- candidaţii pot formula şi depune contestaţii numai cu privire la proba de evaluare a cunoştinţelor, în ceea ce privește baremul de corectare sau corectitudinea numărării și consemnării punctajului obținut pentru propria lucrare,
- Termenul de depunere a contestaţiei este de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului cu punctajul obţinut la probele de concurs (liste provizorii–cu ierarhizarea candidaţilor, generate după admitere).
Vezi AICI MODEL CONTESTAȚIE
- contestaţia se întocmeşte de candidat sub semnătură proprie şi se depune în original la sediul Academiei de Poliţie .
În conformitate cu prevederile art. 109 din Regulamentul de admitere:
- reverificarea formularului de răspuns care face obiectul unei contestaţii se face în prezenţa candidatului în cauză
- în situaţia în care candidatul care a depus o contestaţie nu se prezintă la data şi ora fixată, reverificarea formularului de ră spuns se va face în lipsa acestuia, iar rezultatul se va afişa la sediul Academiei.
Raportat laAnexa nr. 1 la Regulamentul de admitere, candidații care au formulat contestații se vor prezenta la sediul Academiei în data de 13 august 2019, ora 08.00.
Citește și LISTELE cu REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Cu ce note s-a intrat la școlile de agenți de POLIȚIE în sesiunea ianuarie
Știrea inițială
Candidaţii pot formula şi depune contestaţii numai cu privire la proba de evaluare a cunoştinţelor, în ceea ce privește baremul de corectare sau corectitudinea numărării și consemnării punctajului obținut pentru propria lucrare. Termenul de depunere a contestaţiei este de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului cu punctajul obţinut la probele de concurs (liste provizorii – cu ierarhizarea candidaţilor, generate după admitere).
În acest an, sunt 770 de locuri disponibile la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București și 2.913 candidați care au trecut de prima etapă a examenului. O concurență generală de aproape 4 candidați pe un loc.
Înainte de finalizarea probelor eliminatorii, concurența era de 9 candidați pe un loc la Facultatea de Poliție, 5 la Pompieri, 6 la jandarmi și 5 la Poliția de Frontieră.
Potrivit calendarului făcut public de comisia de admitere, marți, 6 august, între orele 9.00 și 13.00 a fost probă scrisă pentru candidaţii de la specializările Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv Ordine şi Siguranţă Publică (cu frecvenţă) – seria I, iar miercuri, 7 august, în același interval orar, pentru candidații de la specializările Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, Ordine şi Siguranţă Publică (frecvenţă redusă), Pompieri, Arhivistică – seria a II-a.
Au fost așteptați la proba scrisă 2.754 de candidați la specializările Ordine şi Siguranţă Publică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, 130 de candidați la specializarea Pompieri și 29 la Arhivistică.
Proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor a constat într-un test grilă, evaluat cu note de la 1 la 10, un punct fiind atribuit din oficiu. Formula de calcul aplicată este următoarea: Nota = (punctele acordate: punctajul maxim) x 9 + 1. Nota se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.
Candidații pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi au susținut test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină (engleză, franceză, germană, rusă sau spaniolă). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test grilă are 30 de întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
Candidații pentru Facultatea de Pompieri au dat test grilă la Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 4 ore. Fiecare test a avut 18 întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,5 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
Candidații la Facultatea de Arhivistică au susținut test grilă la Istorie. Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 90 de minute. Testul grilă a avut 30 de întrebări, Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
După finalizarea probei de verificare a cunoștințelor, se publică lista cu candidații în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și cu mențiunea ”Admis” sau ”Respins”.
CALENDAR ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2019 – etapa a doua:
6-7 august: proba scrisă
10 august: afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise
11 august: depunerea contestaţiilor la probele scrise
13 august: soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale
14 august: prezentarea candidaţilor declaraţi ”admis” în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă
sursa foto: Facebook – Academia de Poliție
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

EVENIMENT
Profesorul Dulcan: Stresul acut te pune în gardă. Există şi o cale alternativă de autovindecare, la nivel de subconştient

Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan a declarat, sâmbătă, că există şi o cale alternativă de autovindecare, iar aceasta se poate face la nivel de subconştient, adăugând că el a experimentat acest mijloc de vindecare.
„Noi nu vorbim de autovindecare în sensul că renunţăm la medicina clasică. (…) Un psihiatru american, David Hawkins, care şi-a descoperit nişte cantităţi iniţiatice încă de mic, a învăţat să îşi vindece orice boală, cancer, tuberculoză, o mie de lucruri.
Şi predând asta la studenţi şi spunând că uite, totul se poate vindeca, studenţii au început să râdă că ‘purtaţi ochelari, pe asta nu aţi reuşit’.
Povesteşte că aveau dreptate şi 6 luni s-a chinuit să vadă fără ochelari şi a reuşit (…) Unii medici se sperie grozav că, dacă le vorbim de căi alternative, ei rămân fără pâine.
Nu e adevărat. E atâta loc în lumea asta pentru toţi medicii şi pentru noi toţi încât nu trebuie să excludem o cale sau alta.
Dar eu am experimentat lucrul ăsta. Este posibil, funcţionează”, a declarat Dumitru Constantin Dulcan, în cadrul conferinţei „Inteligenţa materiei – forţa subconştientului în procesul de vindecare”.
Stresul acut te pune în gardă
Potrivit acestuia, stresul acut „are rolul de a te pune în gardă”, în timp ce stresul cronic înseamnă „un drum deschis inflamaţiilor”, prin scăderea imunităţii.
„Şi, din cauza faptului că imunitatea noastră este prima afectată, noi ar trebui să trăim în jur de 130 de ani şi o spun japonezii, nu trăim decât 75- 80 de ani, cu câteva excepţii care ajung 90 chiar poate 100.
Asta pentru că timusul nostru care instruieşte leucocitele, celulele care trebuie să ne apere, care circulă prin tot organismul ca nişte gardieni care păzesc o instituţie, la vârsta de 60 de ani deja mai funcţionează 5%. (…)
Cu cât ştii mai mult, cu atât îţi dai seama că ştii mai puţin. (…) Realitatea a demonstrat că se fac foarte multe conexiuni în timpul somnului când noi nu suntem conştienţi, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar.
De aceea spun că ştim foarte puţine lucruri despre noi, dar asta este una din căile prin care noi ne putem autovindeca”, a explicat Constantin Dulcan, citat de AGERPRES.
Psihoterapeutul Magda Axinte a subliniat, în acelaşi cadru, că niciuna dintre bolile noastre fizice nu apar pur şi simplu.
Emoțiile, un rău necesar
„Există partea spirituală pe care chiar şi mulţi psihologi o ignoră. Este partea spirituală care este necesar a fi cunoscută şi înglobată şi adusă împreună şi în psihoterapie.
Să studiem doar partea de conştient, de gânduri, de emoţii, fără a înţelege partea spiritual este tot o bucăţică dintr-un întreg.
De ce spun asta? Emoţiile sunt un rău uneori foarte necesar. Este modul prin care sufletul nostru poate să transmită către conştient prin ce trece.
Dacă noi nu am avea aceste emoţii, noi nu am ştii când e bine, cum ne este şi dacă e bine să facem un lucru sau nu.
Emoţia de frică, care este o emoţie primară, ne transmite faptul că există un pericol.
Specia umană nu ar fi putut să supravieţuiască până în prezent dacă nu am fi avut sentimentul, emoţia de frică”, a susţinut Magda Axinte.
Psihoterapeutul consideră că ideea nu este să anulăm emoţiile, să ne fie frică de ele, ci să le înţelegem rolul, fiindcă ele ne transmit un mesaj.
„Şi atunci, în momentul în care noi refuzăm mesajul pe care ni-l transmite o emoţie, noi preluăm acea emoţie în corpul nostru şi o păstrăm.
Paradoxal, noi vrem să scăpăm de emoţie, dar noi de fapt o luăm, o păstrăm cu noi mulţi mulţi ani”, a precizat Magda Axinte.
ABRUD
Roșia Montană Alive Festival: Seri de vară cu teatru, film și muzică

Roșia Montană Alive Festival a adus la viață, timp de două săptămâni, cunoscuta comună din Apuseni, dar și localitățile din jur, grație unui program variat, care și-a propus să reînvie plăcerea serilor de vară cu teatru, film și muzică.
Vă mai puteți bucura de ultimele două zile din festival. Mai jos, programul.
DUMINICĂ, 14 AUGUST
11:00 Tur ghidat ‘Monumentele Naturii’ → plecare din Piața Centrală, ~4h drumeție
13:00 Recital de harpă, Evelina Andrieș → Biserica Romano-Catolică
15:00 Atelier „Cum ne influențează sunetul viața”, Gong Art → Biserica Unitariană
17:00 Proiecție Filme Tradiții creative ‘Pro Patrimonio, Școala de la Bunești, Asociația Ivan Patzaichin Mila 23, Școala de la Piscu, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Kraftmade’, oferite de Culese din Balkani → Biserica Unitariană (*ZPRM by ARA)
19:00 Teatru ‘Vrei sa fii soția mea? – AP Cehov’, comedie, oferit de Teatrul Național Turda → Casa Parohială Unitariană
21:00 After Party, DJ Mita → Tăul Brazi
LUNI, 15 AUGUST
11:30 Turul bisericilor cu celebrarea hramului → Biserica Greco-Catolica
16:00 Atelier pentru copii ‘Ce le citim copiilor?’, oferit de Larisa Cherechianu → Piața Centrală
17:00 Teatru copii ‘Scufița Roșie’, susținut de Teatrul Național Turda → Piața Centrală
18:00 Muzică populară Grupul vocal-instrunental Țarina CupruMin Abrud → Piața Centrală
19:00 Muzică populară și moment artistic Ansamblu “ Citera cu dor” Ciuruleasa → Piața Centrală
21:30 Proiecție Film ‘Cerbul a trecut prin fața mea, Vlad Petri’, oferit de Culese din Balkani → Piața Centrală
22:00 Proiecție Film ‘Venim pe rând și mergem pe sărite, Mihnea Toma’, oferit de Culese din Balkani → Piața Centrală
Sură foto: Visit Rosia Montana – Facebook
EVENIMENT
Festivalul Roman de la Alba Iulia: Marea confruntare între armatele antice și târgul de sclavi, atracțiile programului de duminică

Festivalul Roman Apulum, care are loc în acest weekend la Alba Iulia, continuă duminică cu o serie de momente mult-așteptate de public.
Este vorba despre marea confruntare între armatele antice, despre simularea unui târg de sclavi și multe altele.
Evenimentul se termină luni, cu festivitatea de închidere a festivalului.
Dacă doriți să vedeți principalele momente ale zilei de sâmbătă, puteți accesa:
LIVE VIDEO: Seară magică la Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia. Lupte de gladiatori și paradă cu torțe
Programul zilei:
Duminică, 14 august
Orele 10.30 – 18.00 Tabăra antică – ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antică, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul) / Platou strada Militari – tabăra romană; Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor
Orele 11.00 – 12.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum / Pornire de la Muzeul Principia
Orele 11.30-12.30 – Competiție sportivă/pentatlon antic / Esplanada Catedralei Romano-Catolice
Orele 18.30 – 19.00 Târg de sclavi / Esplanada Catedralei Romano-Catolice
Orele 19.00-19.30 – Demonstrații comune de tehnică militară ale trupelor participante: Legiunile romane, Războinicii barbari / Esplanada Catedralei Romano-Catolice
Orele 19.30-20.00 – Mare confruntare / Esplanada Catedralei Romano-Catolice
Luni, 15 august
Orele 12.00 – Ceremonialul de închidere a festivalului. Parada trupelor / Esplanada Catedralei Romano-Catolice și Strada Mihai Viteazul
ACTUALITATE
Producţia industrială a scăzut cel mai mult în România, dintre țările UE, în iunie. Care sunt cauzele

Producţia industrială a înregistrat o creştere peste aşteptări, atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană, în luna iunie 2022 comparativ cu luna mai 2022, însă România a fost ţara unde producţia industrială a înregistrat cel mai puternic declin din UE, de la o lună la alta, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Conform acestor date, producţia industrială a crescut cu 0,7% în zona euro şi cu 0,6% în UE, în luna iunie comparativ cu luna mai. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creştere a producţiei industriale au fost Irlanda (6,7%) şi Malta (4,8%).
În schimb, ţările cu cel mai puternic declin al producţiei industriale, de la o lună la alta, sunt România, unde producţia industrială a scăzut cu 3,9%, şi Belgia, cu un declin de 2,2%.
Creşterea producţiei industriale în UE s-a datorat în special unei creşteri de 2,1% a producţiei de bunuri de capital, urmată de un avans de 0,7% al producţiei de energie.
În ritm anual, luna iunie 2022 comparativ cu luna iunie 2021, producţia industrială a crescut cu 2,4% în zona euro şi cu 3,2% în Uniunea Europeană.
Statele membre cu cel mai puternic ritm de creştere a producţiei industriale au fost Irlanda (25,4%) şi Danemarca (25%).
Cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Belgia, minus 11,6%, Slovacia, minus 5,7%, şi România, unde producţia industrială a scăzut cu 3,7% în luna iunie, după ce în mai a crescut cu 2,6%.
Şi de data aceasta, creşterea producţiei industriale în UE s-a datorat în special producţiei de bunuri de capital, care au înregistrat un avans de 7,5%, urmat de o majorare de 2,6% a producţiei de bunuri de folosinţă imediată şi o creştere de 2,4% a producţiei de energie.
Creşterea producţiei industriale în zona euro în luna iunie este de trei ori mai mare decât prognozau analiştii intervievaţi de Reuters care mizau pe un avans de 0,2% comparativ cu luna anterioară şi o creştere de 0,8% în ritm anual.
Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că producţia industrială din România a scăzut, în luna iunie, atât comparativ cu luna anterioară, cu 4,7%, cât şi cu aceeaşi perioadă din anul anterior, cu 2%.
De ce a scăzut producția industrială în țară
Potrivit INS, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,7%, faţă de luna mai, marjă în care producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat s-a diminuat cu 5,3%, industria prelucrătoare cu 4,8% şi industria extractivă cu 0,7%.
De asemenea, în acelaşi interval, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială s-a diminuat cu 3,9%, ca efect al scăderii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4%) şi industriei prelucrătoare (-2,8%).
Pe de altă parte, industria extractivă a crescut cu 1,6%.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în iunie 2022, producţia industrială a scăzut cu 2%, ca serie brută, din cauza activităţilor înregistrate de: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,6%), industria extractivă (-4,5%) şi industria prelucrătoare (-0,8%).
Totodată, de la an la an, producţia industrială, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică (-3,7%), ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9%), industriei extractive (-5%) şi industriei prelucrătoare (-3,3%).
sursă: Agerpres