Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2019: Notele la proba scrisă au fost publicate. Când se depun contestații

Publicat

Au fost publicate primele rezultate la admitere Academia de Poliție 2019. Reamintim că peste 2.900 de candidați au trecut de prima etapă a admiterii și au putut participa la proba scrisă, în perioada 6-7 august.

Potrivit calendarului de admitere, contestațiile pot fi depuse duminică, 11 august, iar marți, 13 august vor fi publicate rezultatele finale. Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5.

Citește și REZULTATE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Notele candidaților, înainte de contestații. LISTELE provizorii

Citește și ADMITERE la ACADEMIA de POLIȚIE 2019: 770 de locuri la 6 facultăți. Contestații, taxe și alte detalii pentru candidați

VEZI REZULTATE înainte de contestații AICI.

UPDATE : Vezi REZULTATE definitive Admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2019: Notele pe facultăți, după contestații. LISTELE FINALE – candidați admiși, candidați respinși

LISTELE PROVIZORII, afișate în data de 10 august 2019

liste_provizorii  OSP_FR_JANDARMI

liste_provizorii  OSP_FR_POLIȚIE FRONTIERĂ

liste_provizorii  OSP  FR  POLITIE

liste_provizorii_OSP_ANP

liste_provizorii_Drept

liste_provizorii_Drept_MApN

liste_provizorii_JANDARMI_maghiara

liste_provizorii_JANDRARMI_minoritati

liste_provizorii_JANDARMI_rroma

liste_provizorii_JANDARMI

liste_provizorii_OSP_MAGHIARA

liste_provizorii_OSP_MINORITATI

liste_provizorii_OSP_RROMA

liste_provizorii_OSP

liste_provizorii_POL. FRONTIERA_MAGHIARA

liste_provizorii_POL. FRONTIERA_MINORITATI

liste_provizorii_POL. FRONTIERA_RROMA

liste_provizorii_POL. FRONTIERA

liste_provizorii_POMPIERI

liste_provizorii_POMPIERI_RROMA

liste_provizorii_ARHIVISTICA

UPDATE: Anunț cu privire la locurile neocupate

În conformitate cu prevederile art. 116 alin. (1) din Regulamentul de admitere, locurile rămase neocupate de către candidaţii care au participat laconcursul de admitere, pe locuri distincte alocate cetăţenilor români aparţinând unor minorităţi naţionale, pot fi com pletate prin redistribuirea candidaţilor declaraţi „respinşi” la aceeaşi facultate şi specialitate, pe baza opţiunilor acestora, în ordinea strict descrescătoare a mediilor obţinute (dar nu mai mică de 5,00), aplicându-se criteriile de departajare prevăzute de Regulament, în cazul mai multor candidaţi cu aceeaşi medie.

UPDATE: CONTESTAȚII

În conformitate cu prevederile art.106din Regulamentul de admitere:
  • candidaţii pot formula şi depune contestaţii numai cu privire la proba de evaluare a cunoştinţelor, în ceea ce privește baremul de corectare sau corectitudinea numărării și consemnării punctajului obținut pentru propria lucrare,
  • Termenul de depunere a contestaţiei este de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului cu punctajul obţinut la probele de concurs (liste provizorii–cu ierarhizarea candidaţilor, generate după admitere).

Vezi AICI MODEL CONTESTAȚIE

În conformit ate cu prevederile art. 107 din Regulamentul de admitere:
  • contestaţia se întocmeşte de candidat sub semnătură proprie şi se depune în original la sediul Academiei de Poliţie .

În conformitate cu prevederile art. 109 din Regulamentul de admitere:

  • reverificarea formularului de răspuns care face obiectul unei contestaţii se face în prezenţa candidatului în cauză
  • în situaţia în care candidatul care a depus o contestaţie nu se prezintă la data şi ora fixată, reverificarea formularului de ră spuns se va face în lipsa acestuia, iar rezultatul se va afişa la sediul Academiei.

Raportat laAnexa nr. 1 la Regulamentul de admitere, candidații care au formulat contestații se vor prezenta la sediul Academiei în data de 13 august 2019, ora 08.00.

Citește și LISTELE cu REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Cu ce note s-a intrat la școlile de agenți de POLIȚIE în sesiunea ianuarie

Știrea inițială

Candidaţii pot formula şi depune contestaţii numai cu privire la proba de evaluare a cunoştinţelor, în ceea ce privește baremul de corectare sau corectitudinea numărării și consemnării punctajului obținut pentru propria lucrare. Termenul de depunere a contestaţiei este de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului cu punctajul obţinut la probele de concurs (liste provizorii – cu ierarhizarea candidaţilor, generate după admitere).

În acest an, sunt 770 de locuri disponibile la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București și 2.913 candidați care au trecut de prima etapă a examenului. O concurență generală de aproape 4 candidați pe un loc.

Înainte de finalizarea probelor eliminatorii, concurența era de 9 candidați pe un loc la Facultatea de Poliție, 5 la Pompieri, 6 la jandarmi și 5 la Poliția de Frontieră.

Vezi și ADMITERE la ACADEMIA de POLIȚIE 2019: 770 de locuri la 6 facultăți. CALENDAR, taxe, test grilă și alte detalii pentru candidați

Potrivit calendarului făcut public de comisia de admitere, marți, 6 august, între orele 9.00 și 13.00 a fost probă scrisă pentru candidaţii de la specializările Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv Ordine şi Siguranţă Publică (cu frecvenţă) –  seria I, iar miercuri, 7 august, în același interval orar, pentru candidații de la specializările Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, Ordine şi Siguranţă Publică (frecvenţă redusă), Pompieri, Arhivistică – seria a II-a.

Au fost așteptați la proba scrisă 2.754 de candidați la specializările Ordine şi Siguranţă Publică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, 130 de candidați la specializarea Pompieri și 29 la Arhivistică.

Proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor a constat într-un test grilă, evaluat cu note de la 1 la 10, un punct fiind atribuit din oficiu. Formula de calcul aplicată este următoarea: Nota = (punctele acordate: punctajul maxim) x 9 + 1. Nota se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Candidații pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi au susținut test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină (engleză, franceză, germană, rusă sau spaniolă). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test grilă are 30 de întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

Candidații pentru Facultatea de Pompieri au dat test grilă la Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 4 ore. Fiecare test a avut 18 întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,5 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

Candidații la Facultatea de Arhivistică au susținut test grilă la Istorie. Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 90 de minute. Testul grilă a avut 30 de întrebări, Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

După finalizarea probei de verificare a cunoștințelor, se publică lista cu candidații în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și cu mențiunea ”Admis” sau ”Respins”.

CALENDAR ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2019 – etapa a doua:

6-7 august: proba scrisă

10 august: afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise

11 august: depunerea contestaţiilor la probele scrise

13 august: soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale

14 august: prezentarea candidaţilor declaraţi ”admis” în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă

sursa foto: Facebook – Academia de Poliție

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax