Eveniment
REZULTATE admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2019: Notele la proba scrisă au fost publicate. Când se depun contestații
Au fost publicate primele rezultate la admitere Academia de Poliție 2019. Reamintim că peste 2.900 de candidați au trecut de prima etapă a admiterii și au putut participa la proba scrisă, în perioada 6-7 august.
Potrivit calendarului de admitere, contestațiile pot fi depuse duminică, 11 august, iar marți, 13 august vor fi publicate rezultatele finale. Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5.
Citește și REZULTATE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Notele candidaților, înainte de contestații. LISTELE provizorii
Citește și ADMITERE la ACADEMIA de POLIȚIE 2019: 770 de locuri la 6 facultăți. Contestații, taxe și alte detalii pentru candidați
VEZI REZULTATE înainte de contestații AICI.
UPDATE : Vezi REZULTATE definitive Admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2019: Notele pe facultăți, după contestații. LISTELE FINALE – candidați admiși, candidați respinși
liste_provizorii OSP_FR_JANDARMI
liste_provizorii OSP_FR_POLIȚIE FRONTIERĂ
liste_provizorii OSP FR POLITIE
liste_provizorii_JANDARMI_maghiara
liste_provizorii_JANDRARMI_minoritati
liste_provizorii_JANDARMI_rroma
liste_provizorii_OSP_MINORITATI
liste_provizorii_POL. FRONTIERA_MAGHIARA
liste_provizorii_POL. FRONTIERA_MINORITATI
liste_provizorii_POL. FRONTIERA_RROMA
liste_provizorii_POL. FRONTIERA
liste_provizorii_POMPIERI_RROMA
UPDATE: Anunț cu privire la locurile neocupate
În conformitate cu prevederile art. 116 alin. (1) din Regulamentul de admitere, locurile rămase neocupate de către candidaţii care au participat laconcursul de admitere, pe locuri distincte alocate cetăţenilor români aparţinând unor minorităţi naţionale, pot fi com pletate prin redistribuirea candidaţilor declaraţi „respinşi” la aceeaşi facultate şi specialitate, pe baza opţiunilor acestora, în ordinea strict descrescătoare a mediilor obţinute (dar nu mai mică de 5,00), aplicându-se criteriile de departajare prevăzute de Regulament, în cazul mai multor candidaţi cu aceeaşi medie.
UPDATE: CONTESTAȚII
- candidaţii pot formula şi depune contestaţii numai cu privire la proba de evaluare a cunoştinţelor, în ceea ce privește baremul de corectare sau corectitudinea numărării și consemnării punctajului obținut pentru propria lucrare,
- Termenul de depunere a contestaţiei este de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului cu punctajul obţinut la probele de concurs (liste provizorii–cu ierarhizarea candidaţilor, generate după admitere).
Vezi AICI MODEL CONTESTAȚIE
- contestaţia se întocmeşte de candidat sub semnătură proprie şi se depune în original la sediul Academiei de Poliţie .
În conformitate cu prevederile art. 109 din Regulamentul de admitere:
- reverificarea formularului de răspuns care face obiectul unei contestaţii se face în prezenţa candidatului în cauză
- în situaţia în care candidatul care a depus o contestaţie nu se prezintă la data şi ora fixată, reverificarea formularului de ră spuns se va face în lipsa acestuia, iar rezultatul se va afişa la sediul Academiei.
Raportat laAnexa nr. 1 la Regulamentul de admitere, candidații care au formulat contestații se vor prezenta la sediul Academiei în data de 13 august 2019, ora 08.00.
Citește și LISTELE cu REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Cu ce note s-a intrat la școlile de agenți de POLIȚIE în sesiunea ianuarie
Știrea inițială
Candidaţii pot formula şi depune contestaţii numai cu privire la proba de evaluare a cunoştinţelor, în ceea ce privește baremul de corectare sau corectitudinea numărării și consemnării punctajului obținut pentru propria lucrare. Termenul de depunere a contestaţiei este de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului cu punctajul obţinut la probele de concurs (liste provizorii – cu ierarhizarea candidaţilor, generate după admitere).
În acest an, sunt 770 de locuri disponibile la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București și 2.913 candidați care au trecut de prima etapă a examenului. O concurență generală de aproape 4 candidați pe un loc.
Înainte de finalizarea probelor eliminatorii, concurența era de 9 candidați pe un loc la Facultatea de Poliție, 5 la Pompieri, 6 la jandarmi și 5 la Poliția de Frontieră.
Potrivit calendarului făcut public de comisia de admitere, marți, 6 august, între orele 9.00 și 13.00 a fost probă scrisă pentru candidaţii de la specializările Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv Ordine şi Siguranţă Publică (cu frecvenţă) – seria I, iar miercuri, 7 august, în același interval orar, pentru candidații de la specializările Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, Ordine şi Siguranţă Publică (frecvenţă redusă), Pompieri, Arhivistică – seria a II-a.
Au fost așteptați la proba scrisă 2.754 de candidați la specializările Ordine şi Siguranţă Publică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, 130 de candidați la specializarea Pompieri și 29 la Arhivistică.
Proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor a constat într-un test grilă, evaluat cu note de la 1 la 10, un punct fiind atribuit din oficiu. Formula de calcul aplicată este următoarea: Nota = (punctele acordate: punctajul maxim) x 9 + 1. Nota se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.
Candidații pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi au susținut test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină (engleză, franceză, germană, rusă sau spaniolă). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test grilă are 30 de întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
Candidații pentru Facultatea de Pompieri au dat test grilă la Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 4 ore. Fiecare test a avut 18 întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,5 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
Candidații la Facultatea de Arhivistică au susținut test grilă la Istorie. Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 90 de minute. Testul grilă a avut 30 de întrebări, Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.
După finalizarea probei de verificare a cunoștințelor, se publică lista cu candidații în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și cu mențiunea ”Admis” sau ”Respins”.
CALENDAR ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2019 – etapa a doua:
6-7 august: proba scrisă
10 august: afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise
11 august: depunerea contestaţiilor la probele scrise
13 august: soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale
14 august: prezentarea candidaţilor declaraţi ”admis” în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă
sursa foto: Facebook – Academia de Poliție
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News