Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SALARII NESIMȚITE la Autoritatea de Supraveghere Financiară: Cât câștigă cei care verifică societățile comerciale de asigurare

Publicat

Verificarea societăților comerciale de asigurare și reasigurare și a intermediarilor în asigurări, obiectul de activitate al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) este un serviciu plătit cu sume „piperate” de către statul român. Doar în ultimele două luni ale anului trecut, președintele ASF, fostul liberal Dan Radu Rușanu, a avut un venit brut total de peste 72.000 de euro, în timp ce următorul în acest clasament, prim-vicepreşedintele instituţiei, Daniel Dăianu, a avut un venit brut de peste 68.000 de euro în noiembrie şi decembrie 2013.

Printre angajații ASF se numără și Daniela Motreanu din Alba Iulia, soția deputatului PNL Dan Motreanu, care a avut un venit brut de peste 13.000 de euro în perioada menționată. Vedeți mai jos ce venituri au angajaţii ASF:

Valoarea salariilor brute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013:

Dan Radu Ruşanu (preşedintele ASF) – 72.094 de euro

Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte ASF) – 68.043 de euro

Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu)- 19.059 euro

Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor)- 16.700 de euro

Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului)- 16.067 euro

Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro

Răzvan Wlassopol (soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu)- 11.556 euro

Remus Cătălin Câmpeanu (fiul ministrului Muncii)- 10.822 euro

Daniela Motreanu (soţia deputatului PNL Dan Motreanu)- 13.178 euro

Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea)- 9.844 euro

Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF exercită atribuţii de autorizare, reglementare, supraveghere şi control asupra societăţilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, a societăţilor mutuale, precum şi a intermediarilor în asigurări, supravegherea asigurătorilor şi reasigurătorilor care îşi desfăşoară activitatea în sau din România, supravegherea activităţii intermediarilor în asigurări şi reasigurări, precum şi a altor activităţi în legătură cu acestea, conform prevederilor Legii nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată, Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiară şi falimentul societăţilor de asigurare, cu modificările ulterioare.

Sursa: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax