Actualitate
SALARII NESIMȚITE la Autoritatea de Supraveghere Financiară: Cât câștigă cei care verifică societățile comerciale de asigurare
Verificarea societăților comerciale de asigurare și reasigurare și a intermediarilor în asigurări, obiectul de activitate al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) este un serviciu plătit cu sume „piperate” de către statul român. Doar în ultimele două luni ale anului trecut, președintele ASF, fostul liberal Dan Radu Rușanu, a avut un venit brut total de peste 72.000 de euro, în timp ce următorul în acest clasament, prim-vicepreşedintele instituţiei, Daniel Dăianu, a avut un venit brut de peste 68.000 de euro în noiembrie şi decembrie 2013.
Printre angajații ASF se numără și Daniela Motreanu din Alba Iulia, soția deputatului PNL Dan Motreanu, care a avut un venit brut de peste 13.000 de euro în perioada menționată. Vedeți mai jos ce venituri au angajaţii ASF:
Valoarea salariilor brute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013:
Dan Radu Ruşanu (preşedintele ASF) – 72.094 de euro
Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte ASF) – 68.043 de euro
Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu)- 19.059 euro
Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor)- 16.700 de euro
Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului)- 16.067 euro
Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro
Răzvan Wlassopol (soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu)- 11.556 euro
Remus Cătălin Câmpeanu (fiul ministrului Muncii)- 10.822 euro
Daniela Motreanu (soţia deputatului PNL Dan Motreanu)- 13.178 euro
Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea)- 9.844 euro
Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF exercită atribuţii de autorizare, reglementare, supraveghere şi control asupra societăţilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, a societăţilor mutuale, precum şi a intermediarilor în asigurări, supravegherea asigurătorilor şi reasigurătorilor care îşi desfăşoară activitatea în sau din România, supravegherea activităţii intermediarilor în asigurări şi reasigurări, precum şi a altor activităţi în legătură cu acestea, conform prevederilor Legii nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată, Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiară şi falimentul societăţilor de asigurare, cu modificările ulterioare.
Sursa: Realitatea.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News