Actualitate
SÂMBĂTĂ: 9 echipe de elevi din Alba participă la faza județeană a concursului „Sanitarii Pricepuți”, organizat de Crucea Roşie
Crucea Roșie Română Filiala Alba organizează anual concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii Pricepuți”, destinat formării elevilor școlilor generale și liceelor din Județul Alba în domeniul sanitar și al primului ajutor.
În luna mai au avut loc fazele zonale în localități cheie ale Județului Alba – Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Cugir, Ocna Mureș și Sebes – la care au participat 198 copii din cadrul a 21 echipaje de școli generale și 12 echipaje de liceu.
Câștigătorii locurilor 1 vor participa la faza judeţeană, care se va derula sâmbătă la Liceul Sportiv Alba Iulia, începând cu ora 9.00, după cum urmează:
Alba Iulia – Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia
Aiud – Colegiul Naţional „Titu Maiorescu ”Aiud
Abrud – Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan”Abrud (echipaje gimnaziu şi liceu)
Cugir – Colegiul Naţional „I. D. Lăzărescu” Cugir
Şcoala gimnazială „Singidava” Cugir
Blaj – Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj (echipaje gimnaziu şi liceu)
Ocna Mureş – Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş
Sebeş – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş
Şcoala gimnazială Săsciori
În cadrul competiției elevii vor avea de disputat două probe: una teoretică și una practică. La cea din urmă elevii își vor demonstra abilitățile în acordarea primului ajutor.
Anul acesta, la faza națională, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra „Poiana Pinului, în perioada 21 – 26 iulie 2016, Județul Alba va fi reprezentat de către câștigătorii locului 1 de la categoria „licee”.
Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal cu scopul de a promova instruirea în domeniile primul ajutor şi educaţie pentru sănătate, şi vizează atingerea următoarelor obiective:
Însuşirea cunoştinţelor de bază despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, despre istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, despre Principiile fundamentale ale Crucii Roşii, precum şi pe cele privind prevenirea accidentelor şi a deprinderilor practice, pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază – „efectuarea unor acţiuni salvatoare de viaţă unor persoane care au suferit o accidentare sau îmbolnăvire acută, de către persoane fără pregătire medicală, fără utilizarea unor echipamente specifice acestui scop” (Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii); dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă; păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice; promovarea ocrotirii mediului înconjurător, transmit organizatorii.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News