Connect with us
Advertisement

Eveniment

SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia. Trei zile cu Ciocârlia reloaded, Tango în Cetate și super concert Smokie. PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Publicat

sarbatoarea muzicii oameni public piata cetatii concert SĂRBĂTOAREA MUZICII. În Cetatea Alba Carolina, reîncepe Dominația Sunetului! Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată.

Ciocârlia reloaded” este spectacolul care va deschide cele trei zile de festival la Sărbătoarea Muzicii 2017, în Alba Iulia. Muzica românească cu elemente tradiționale și spirituale cu tot ce are ea mai bun și mai pur va anima Cetatea Alba Carolina, pe 23 iunie. În cea de-a doua zi a evenimentului au fost anunțate concerte extraordinare pe ritmuri de vals cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, iar pe 25 iunie pe scenă va urca legendara formație britanică Smokie și trupa Compact.

PROGRAM Sărbătoarea Muzicii 2017:

vineri, 23 iunie

  • 20.00 – “Ciocârlia Reloaded” cu Trupa Amadeus / Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce / Ionel Drăghici, țambal / Marius Vernescu, pian, keyboard / Daniel Manasi, vioară / Jezebel, voce / Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică / Ovidiu Lipan Țăndărică, toacă, tobe, darbuca / Nicu Patoi, chitară electrică / Ioji Kappl, chitară bas

sâmbătă, 24 iunie

  • 10:00 – “Căsuța cu povești muzicale” (operă pentru copii): Fata Babei și Fata Moșneagului, Motanul Încălțat, Peter Pan

„Căsuța cu povești muzicale” este un proiect care oferă ocazia copiilor să se bucure de un spectacol bine gândit și regizat, cu actori îmbrăcați în costume clasice și decoruri frumos costruite. Spectacolul va prezenta fragmente din 3 opere pentru copii (Fata Babei și Fata Moșneagului, Motanul Încălțat, Peter Pan), a căror partitură este semnată de compozitori români.

Personajele și moderatorul interacționează permanent cu copiii, ajutându-i prin joc să asimileze noțiuni interesante din literatură, istoria muzicii clasice românești, dans, canto și regie.

La sfârșitul fiecărui fragment copiii vor fi încurajați să împărtășească învățămintele cu care au rămas și vor afla curiozități despre compozitor, contextul istoric, epocă și stilul în care au fost scrise lucrările și informații despre lumea artiștilor precum tipurile de voci, machiaj, costume și mici bucăți de coregrafie.

  • 18:00 “Tago în cetate” cu Analia Selis, Răzvan Suma, Mariano Castro, Omar Massa, Rafael Butaru
  • 20:00“Valsul secolului” cu Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova și participarea extraordinară a compozitorului “Eugen Doga”

duminică, 25 iunie

  • 19:00 – Concert Compact
  • 20:00 – Concert Smokie

 

Conceptul proiectului „Ciocârlia reloaded” este acela că instrumentul conține artistul la propriu. Un proiect neconvențional inițiat în jurul unui artist celebru, devenit simbol național, Ovidiu Lipan Țăndărică.

astazi-este-ziua-ta-ovidiu-lipan-tandarica-32505 Punctul forte este reprezentat de secțiunea ritmică și de percuție, oscilația dintre tobă și toacă fiind integrată în orginalitatea sound-ului românesc autentic. Adăugați instrumenete ca țambal, vioara, acordeon, nai, clapă, tobă, bas, pe scurt lăutăria, într-un spectacol plin de emoții. Totul într-o formulă de taraf, posibil definit oricând ca și orchestră, combinând elemente de muzică pre-clasică, horă sau sârbă autentică. La toate acestea se suprapune vocea inconfundabilă a lui Mircea Baniciu, figura cea mai proeminentă a folk-ului contemporan, susținută de Nicu Patoi și Ioji Kappl.

Istoria Ciocârliei, devenită celebră în interpretarea lui Grigoraș Dinicu, stă la baza evenimentului-concept creat de Revolver, destinat tuturor celor care sunt receptivi și sensibili la marile teme culturale românești. Sunetul și armonia vor fi eliberate către public, într-un performance special, inclusiv de Cvartetul Amadeus și Oana Lianu – folclor românesc, voce, nai și instrumente populare românești de suflat: tilinca, fluier, 2 fluiere simultan, caval, ocarină, drâmbă.
1 – Trupa Amadeus, 2 viori, 1 cello, 1 keyboard
2 – Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce
3 – Ionel Drăghici, țambal
4 – Marius Vernescu, keyboard
5 – Daniel Manasi, vioară
6 – Jezebel, voce
7 – Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică
8 – Ovidiu Lipan, toacă, tobe, darbuca
9 – Nicu Patoi, chitară electrică
10 – Ioji Kappl, chitară bas, direcție muzicală

YouTube video

Sâmbătă 24 iunie, de la ora 18.00, emoția și romantismul tangoului argentinian, în seara dedicată dansului. Cu sau fără trandafir la rever, cu toc sau la sanda, oricine poate vibra și dansa pe muzica cu care Argentina seduce de secole audiența.

analia selis “Tango în Cetate”  un proiect de exceptie, prezintă autentic și nealterat ritmurile care au făcut din Analia Selis veritabila mesageră a acestui gen muzical misterios și pătimaș, transmit organizatorii.

Pentru acest spectacol, binecunoscuta cîntăreaţă Analia Selis abordează un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, cea care a fost iubita şi cântăreaţa favorită a lui Piazzolla, fiind cunoscută sub numele de „Vocea lui Piazzolla”. Ceea ce nu puteau artiştii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel şi a cântat chiar pe instrumentul celebrului compozitor.

Spectacolul are în centru, aşadar, o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de reală valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

PROGRAM:
Analia Selis | | Răzvan Suma | Mariano Castro| Omar Massa| Rafael Butaru
1.- Canaro en Paris (J. Caldarella/A. Scarpino)-instrumental
2.- Zaraza (B. Tagle Lara/I. Pribeagu)
3.- Siempre se vuelve a Buenos Aires (A.Piazzolla/E. Blazquez)
4.- Se dice de mi (F.Canar0/C.Roldán)
5.- Danzarín (Julian Plaza) – instrumental
6.- Mana birjar (J. Moscopol)
7.- Palomita Blanca (A. Aieta/F. García Gimenez)
8.- Balada para un loco (A. Piazzolla/H. Ferrer)
9.- Nocturna (Julian Plaza) – instrumental
10.-Los mareados (J.C. Cobian/E. Cadicamo)
11.- Vrei să ne întâlnim sâmbătă seară (I. Vasilescu)
12.- Por una cabeza (Carlos Gardel/A. Le Pera)
13.- Milonga de la anunciación (A. Piazzolla/H. Ferrer)
14.- Michelangelo `70 (Astor Piazzolla) – instrumental
15.- Baldosa floja (J. Bocazzi/F. Sassone)
16.- El Choclo (A. Villoldo/E. Santos Discepolo)

YouTube video

smokie Ziua de 25 iunie, ultima zi a festivalului, oferă publicului un concert eveniment Smokie.

Smokie este o formație muzicală britanică de muzica rock, activă în perioada anilor 1968-prezent. Inițial denumit The Yen, apoi The Sphynx și mai târziu Essence, trupa a fost formată la gimnaziul St. Bede’s din Heaton, Bradford, Anglia. A fost compusă inițial din Chris Norman (voce/chitară/pian) (n. Christopher Ward Norman pe 25 octombrie 1950, Redcar, Yorkshine), Terry Uttley (bass/voce) (Terence Uttley, n. 9 iunie 1951, Birkenshaw, Yorkshine), Alan Silson (chitară plumb/voce) (n. 21 iunie 1951, Birkenshaw, Yorkshine) Ron Kelly (n. Ronald Kelly, 1952). În principal aveau concerte în mici cluburi din Bradford precum și a comunitățile înconjuratoare.
În mai 1968, grupul l-a luat ca manager pe Mark Jordan, care i-a sfătuit să redenumeasca grupul în Elizabethans. În toamna lui 1968 Kelly a plecat din grup pentru a-și continua studiile.

În decembrie același an, grupul a avut o primă apariție la televizot la Yorkshine și o prima apariție în revista Calendar, publicație locală de știri și alte evenimente. În august 1969 grupul compune două piese muzicale pentru programul BBC „High Jinx”. Încurajați de succes, Jordan i-a făcut să înregistreze primul demo tape. În 1970 casa de discuri RCA manifestă un interes foarte mare pentru aceasta trupă, propunându-le schimbarea numelui în Kindness.

La sfârșitul anului 1970, Dave Eager s-a oferit să le fie manager. Ulterior au concertat cu Rory Storm, cântăreț stil „Mersy Beat” și un contemporan al Beatles.

Vă reamintim că la ediţia de anul trecut a evenimentului „Sărbătoarea Muzicii”, albaiulienii şi turiştii i-au putut vedea şi asculta gratis, live, pe Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori ai lumii, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, dar şi pe Gheorghe Zamfir şi Bere Gratis.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement