Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Satul Cultural al României 2015: Vinerea, Biia şi Săsciori, pe lista finalistelor în concursul de promovare a patrimoniului cultural şi turistic

Publicat

vinerea 19 Pentru a-şi promova patrimoniul cultural şi turistic, mai multe localităţi din mediul rural au participat la un concurs organizat sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi aflat la a doua ediţie. Trei localităţi din judeţul Alba au fost selectate de juriu pe lista finalistelor în competiţie. Acestea sunt Vinerea (Cugir), Biia (Şona) şi Săsciori (Sebeş). Primul loc a fost ocupat de Jurilovca, din judeţul Tulcea.

Asociaţia Cele Mai frumoase Sate din România şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”a organizat, la mijlocul lunii martie, a doua ediţie a concursului “Satul Cultural al României”.

Desemnarea câştigătorului a avut loc după prezentarea şi jurizarea candidaturilor comunelor finaliste selectate. Acestea au prezentat un program cultural compus din minimum cinci evenimente (festivaluri, sărbători, expoziţii, concursuri, simpozioane etc).

Satul Cultural al României” este un program AFSR lansat în ianuarie 2014, sub patronajul Ambasadei Franţei în România, cu scopul de a promova patrimoniul cultural şi turistic din satele româneşti.

(P) Independent Media: Publicitate outdoor în Alba Iulia: Reclamă pe panouri publicitate de 12 mp tip backlit, unipole, bilboard. Publicitate pe ecrane video led gigant în cele mai importante orașe din Transilvania.

“Localităţile participante au dat dovadă de pasiune, perseverenţă şi efort  permanent în păstrarea şi promovarea meşteşugurilor, a tradiţiilor, obiceiurilor şi sărbătorilor cu care se mândresc.

Satele României, cu peisajele lor, cu patrimoniul cultural pe care îl deţin, sunt, de asemenea, locul unde s-au născut mari personalităţi, iar tradiţiile şi obiceurile rezistă încă modernităţii. Ele sunt modele de dezvoltare rurală prin valori reale şi merită să fie supuse aprecierilor unui juriu compus din specialişti de marcă”, transmit organizatorii.

Comunele finaliste sunt:

Biia (Şona), Vinerea (Cugir) şi Săsciori – judeţul Alba

Vorona – judeţul Botoşani

Drăguş – judeţul Braşov

Cumpăna – judeţul Constanţa

Aninoasa şi Cândeşti – judeţul Dâmboviţa

Vânători Neamţ – judeţul Neamţ

Izvoarele – judeţul Prahova

Gura Râului – judeţul Sibiu

Jurilovca – judeţul Tulcea

Prundeni – judeţul Vâlcea

Programul evenimentului a cuprins prezentarea standurilor la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, a candidaturilor (10 minute/comună) şi jurizarea.

Fiecare candidatură a fost susţinută de către primarul şi de către directorul Centrului Cultural local sau de către o altă persoană desemnată, în echipă, de două persoane.

Standul de prezentare a cuprins, în mod obligatoriu, un produs culinar specific (produs simbol – vin, palincă, dulceaţă etc).

Clasamentul final:

1. Jurilovca, județul Tulcea (2329 puncte)

2. Cumpăna, județul Constanța (2321 puncte)

3. Drăguș, județul Brașov (2308 puncte)

sursa: muzeul-satului.ro

foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax