Eveniment
Se închide circulația pe Transalpina și Transfăgărășan. Sectoarele de drum cu acces interzis pentru toate autovehiculele
CNAIR a anunțat că se închid sectoarele montane de pe Transalpina și Transfăgărășan. Decizia a fost luată din cauza condițiilor meteo și pentru siguranța circulației.
”Având în vedere ultimele prognoze meteorologice și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de joi, 17 noiembrie 2022, ora 7.00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:
- DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)
- DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800).
CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să mențină circulația deschisă pe aceste rute montane o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, însă prioritatea principală este integritatea și viața celor care merg pe drum.
Recomandăm conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte semnalizările și atenționările oficiale”, este anunțul CNAIR.
Transalpina (DN 67C) este cea mai înaltă șosea din România, cu punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).
Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii – adică tronsonul Curpăt (la capătul lacului Oașa) – stațiunea Rânca.
Iarna trecută, a fost permisă circulația între Curpăt (Alba) și Obârșia Lotrului.
Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.
Transfăgărășanul leagă Transilvania de Muntenia, traversând Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din România.
foto: Facebook CNAIR
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News