Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șefa Parchetului European, Codruța Kovesi, a numit doi procurori șefi adjuncți. Cine sunt aceștia

Publicat

 Danilo Ceccarelli, din Italia și Andrés Ritter, din Germania vor fi cei doi procurori șefi adjuncți care o  vor seconda pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European. 

Cei doi au fost propuși direct de Kovesi, din cei 22 de procurori europeni, iar Colegiul Parchetului i-a votat. Mandatele procurorilor șefi adjuncți vor fi de trei ani. 

Numirea celor doi a fost făcută public miercuri, 11 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Europene.

Cine sunt procurorii șefi adjuncți 

Andrés Ritter, în vârstă de 56 de ani, din Germania s-a alăturat procuraturii din Germania în anul 1995 și a ocupat diferite posturi înainte de a deveni adjunctul procurorului general din Mecklenburg-Vorpommern, în 2008. Din 2010, acesta s-a aflat la conducerea diferitelor parchete, în perioada 2013-2020 ocupând postul de procuror-șef al Parchetului specializat în criminalitate economică și cibernetică din Rostok. Ritter, cetățean german, a candidat pentru cea mai înaltă funcție în cadrul Parchetului European, dar a pierdut în fața Laurei Codruța Kövesi.

Danilo Ceccarelli, în vârstă de 53 de ani, s-a alăturat magistraturii italiene în 1995 și a activat ca procuror specializat în infracțiuni financiare, fraudă fiscală, corupție, crimă organizată și spălare de bani. În perioada 2013-2018 a fost procuror internațional în cadrul misiunii UE în Kosovo. Între 2018 și 2020 a fost procuror în Milano, în cadrul departamentului specializat în infracțiuni financiare transnaționale și corupție și cooperare internațională.

În 2019, Laura Codruţa Kövesi a fost numită de către Consiliu și Parlamentul European prima procuroare-șefă europeană.

În prezent, 22 de state membre participă la EPPO (Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania).

Parchetul European va fi un organism independent al UE, responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii (de exemplu, fraudă, corupție, fraudă transfrontalieră în materie de TVA de peste 10 milioane EUR). În acest scop, EPPO va desfășura investigații, va efectua acte de urmărire penală și va exercita acțiunea publică în fața instanțelor competente din statele membre.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aaa

    joi, 12.11.2020 at 12:14

    Ati primit ordin pe unitate sa o resuscitati pe „prosta satului”?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax