Actualitate
Sorin Cîmpeanu: „Învățământul online e un dezastru! Unii profesori trimit teme pe WhatsApp și consideră că au predat online”
Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, anunță că este împotriva ideii de învăţământ online și arată că datele privind infectările indică faptul că, în ultima săptămână, rata de îmbolnăvire în rândul elevilor şi al cadrelor didactice a scăzut faţă de săptămânile anterioare.
Potrivit demnitarului, 459.000 de elevi învaţă deja în online, 15% din totalul elevilor şi preşcolarilor la nivel naţional, iar 4% din şcoli au cerut trecerea la cursuri la distanță.
Citește și Semestrul I se va prelungi până în luna ianuarie 2022 cu o vacanță forțată de 3 săptămâni. Structura anului școlar MODIFICATĂ
„Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor.
În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere tot de 23% infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări.
La finalul lui septembrie, am sărit de la o săptămână la alta, de la 3.400 de infectări, la 8.400.
Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.
Ce date a prezentat ministrul educației:
16.316 elevi infectați;
347 de școli în online (4% din numărul total), dintre care 110 sunt în București;
În 85 de școli s-a luat decizia trecerii la cursurile la distanță din cauză că mai mult de jumătate din clase au trecut în online din cauza cazurilor de Covid:
459.000 de elevi în online (15% din totalul elevilor şi preşcolarilor).
Îmi place să cred că în acele şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că, dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum malluri sau acţiuni culturale sau parcuri.
Întrebat dacă nu susţine învăţământul online, ministrul a răspuns: „Evident că nu”.
„Învățământul online e un dezastru. Sunt unii profesori care trimit teme pe WhatsApp și consideră că au predat online”, a mai spus ministrul.
În ceea ce privește testele de salivă, așteptate în școli, Cîmpeanu speră ca la finalul acestei luni să ajungă la instituțiile de învățământ.
Foto: Pixabay
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News