Connect with us
Advertisement

Eveniment

SOS Satele Copiilor România deschide un nou program în Alba: Familiile vulnerabile, sprijinite să rămână împreună

Publicat

SOS Satele Copiilor anunță lansarea unui nou program de prevenire a separării copiilor de părinți în județul Alba, de sprijin pe termen mediu și lung pentru familiile și comunitățile vulnerabile.

SOS Serviciul de Asistență Comunitară Alba își propune ca anual să sprijine peste 150 de copii și tineri din medii vulnerabile și familiile acestora. 

Principalele cauze ale separării copiilor de părinți rămân sărăcia și neglijarea, intervenția specializată reducând în proporție de peste 90% din aceste cauze, iar copiii rămân alături de familiile lor.

Asociația derulează programe dedicate copiilor vulnerabili de peste 30 de ani, în acest moment 150 de copii și tineri cresc în casele familiale SOS Satele Copiilor, iar peste 1000 sunt susținuți să nu treacă prin trauma separării și să rămână alături de părinții lor, în județele București, Sibiu, Bacău, Brașov și Teleorman. De luna aceasta, se alătură și Alba.

SOS Satele Copiilor a lansat noul program de prevenire a separării copiilor de părinți – SOS Serviciul de Asistență Comunitară Alba, în cadrul unui eveniment care a avut loc pe data de 4 februarie, la Sebeș. Scopul evenimentului a adus împreună reprezentanți ai autorităților locale și județene, instituții de protecția copilului și asistență socială, companii private, reprezentanți ai SOS Satele Copiilor, astfel încât să se pună bazele unor parteneriate de lungă durată între asociație-autorități-mediul de afaceri local, care să sprijine familiile vulnerabile și să ofere o dezvoltare potrivită copiilor.

Au luat cuvântul în fața invitaților:

  • Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România
  • Dorin Albu, Viceprimar Municipiul Sebeș
  • Gheorghe Achim, Director General Star Assembly, partener principal program
  • Anamaria Borteș, reprezentant DGASPC Alba
  • Ramona Goția, Director General DAS Sebeș

“În județul Alba, am putut observa o evoluție a sistemului de protecție a copilului și o implicare a autorităților locale și județene în susținerea procesului de dezinstituționalizare și de prevenire a separării copiilor de părinti.

Este nevoie de mai mult efort pentru identificarea și sustinerea celor vulnerabili și aici ne-am propus noi să intervenim.

Ne bucurăm să sprijinim și mulțumim partenerilor care fac posibil acest demers – Star Assembly, care ne este alături și în programul Sibiu, cu susținerea a două case familiale în Satul SOS din Cisnădie și autorităților locale și județene, cu care vom lucra îndeaproape. Este extrem de important să fim împreună pentru copiii care au atât de mare nevoie!”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România

Impact social pe termen lung

  • 531 de copii și tineri au crescut în casele familiale ale asociației
  • peste 5000 de copii ajutați să rămână în familiile lor
  • 99% dintre copii susținuți au rămas alături de părinții lor
  • peste 10.000 de copii din comunități vulnerabile au participat la ateliere și cursuri, școală de vară
  •  studii realizate privind situația copiilor vulnerabili (județele București și Sibiu)

Peste 30 de ani, peste 100.000 de beneficiari la nivel național

Din 1993, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. La nivel național, SOS Satele Copiilor derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri, Centrul de Tranzit), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de zi), educaționale (Grădinițe SOS, SOS Planet After School, Tabăra SOS etc), precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Din 2022, SOS Satele Copiilor a implementat și programe dedicate familiilor din Ucraina.

Cum poți sprijini cauzele SOS Satele Copiilor România

Oricine se poate alătura cauzei SOS printr-un SMS cu textul “MAMA” la 8864 (4 euro lunar). Donațiile  se  pot  face și  pe  website-ul asociației www.sos-satelecopiilor.ro, în contul bancar RO84BACX0000001080003013, prin intermediul platformei Revolut, secțiunea Donații sau în aplicație BT Pay, Banca Transilvania. În plus, pe website-ul asociației SOS Satele Copiilor există posibilitatea de a realiza donații în monede virtuale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement