Eveniment
Spitalul din Sebeș va fi extins printr-o investiție de peste 197 de milioane de lei. Licitație pentru construirea unui nou corp
Spitalul din Sebeș va fi extins, printr-o investiție de peste 197 de milioane de lei. Proiectul vizează construirea unui nou corp de clădire, cu patru etaje, care va include secții de spitalizare și un bloc operator centralizat.
Spitalul Municipal din Sebeș a lansat în platforma SEAP, la finalul anului trecut, o licitație pentru servicii de elaborare a documentației tehnico-economice la stadiul PT + DDE, asistență tehnică din partea proiectantului, execuție lucrări și furnizare dotări în cadrul proiectului cu titlul „Extindere Spital Municipal Sebeș”.
Valoarea totală estimată a contractului este de 197.078.039,74 de lei, fără TVA.
Spitalul din Sebeș va fi extins
Potrivit documentației, în prezent Spitalul Municipal din Sebeș asigură servicii medicale la circa 60.000 de locuitori, pe un teritoriu arondat de circa 120 km în diametru. Unitatea medicală are 231 de paturi spitalizare continuă plus 15 paturi spitalizare de zi și 8 paturi însoțitori, asigurând servicii medicale pentru orașul Sebes și un număr de 15 comune.
Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă extinderea Spitalului Municipal Sebeș care este justificată de creșterea cererii pentru servicii medicale, de necesitatea modernizării infrastructurii și de contextul epidemiologic actual.
Tema proiectului vizează realizarea unui corp nou de clădire ce va functiona ca o extensie a corpului de clădire principal, acesta completând practic lipsurile existente în prezent în cadrul spitalului dând soluții următoarele funcțiuni și necesități:
- bloc operator centralizat
- diferite secții de spitalizare
- sistem HVAC
- rețete și sisteme tehnico-utilitare
- rețele și sisteme tehnico-medicale
Extinderea propusă va aduce clădirea la standardele necesare pentru obținerea autorizării sanitare și va permite crearea unui bloc operator centralizat, a unor spații pentru imagistică, și a unui sistem HVAC modern. Aceste dotări vor permite creșterea calității actului medical și reducerea incidenței infecțiilor nosocomiale.
Noua clădire va avea un regim de înălțime Demisol + Parter + 4 Etaje.
Demisolul va adăposti Secția Imagistică, Morga, vestiarele, spațiile tehnice, depozitările. Circulația verticală, organizată în trei case de scară a câte două lifturi fiecare, facilitează legătura între zona de vestiare, secții și restul spitalului.
Parterul adăposteste holul de primire, spații administrative, Compartiment Primiri Urgente, Sectia Chirurgie, Sectia Ginecologie și Sectia Pediatrie.
Din punct de vedere functional, nivelul va fi structurat după cum urmează:
- Sectia Spitalizare de zi Pediatrie – 5 paturi
- Sectia Spitalizare de zi Chirurgie:
- Chirurgie Generală – 3 paturi
- Ginecologie – 3 paturi
- Sectia Pediatrie:
- Pediatrie sugari – 2 paturi
- Pediatrie 1-3 ani – 4 paturi
- Pediatrie prescolari – 5 paturi
- Pediatrie școlari – 6 paturi
Etajul 1 va adăposti holul de primire, spații administrative, Secția Obstetrică și Secția Neonatologie.
Din punct de vedere funcțional, nivelul este structurat după cum urmează:
- Secția Obstetrică – Ginecologie – 35 paturi
- Secția Neonatologie – 9 paturi
Etajul 2 va adăposti holul de primire și Secția Chirurgie.
Din punct de vedere funcțional, nivelul este structurat după cum urmează:
- Secția Chirurgie:
- Chirurgie Generală – 10 paturi
- Chirurgie Ortopedie – 5 paturi
- Chirurgie postoperatorie – 5 paturi
- Chirurgie ORL – 5 paturi
- Chirurgie Oftalmologie – 5 paturi
Etajul 3 va adăposti holul de primire, Blocul Operator, Sectia ATI și Sterilizarea centrală.
Etajul 4 va adăposti Secția ATI, Sterilizarea Centrală și spații administrative.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Rușinea
vineri, 03.01.2025 at 10:16
În sfârșit ceva pt sănătate! Se aude (?) ca urmează piață unde batrinii mor de frig saau de accidente !
Badea Dorian
vineri, 03.01.2025 at 18:36
Soluția nu e asta. Adică extinderea. Vom merge la Policlinică în fostele ateliere și vestiare ale muncitorilor, așteptînd, într-un hol de 2 mp, la 4 cabinete. Vom nerge la Neurologie și Pneumologie pe str. Aviator Olteanu, la Fizioterapie undeva spre gară și la Psihiatrie la Buha Petrești, ș.a.m.d. Soluția cerectă și legală este de a construi UN SPITAL MUNICIPAL NOU CU POLCLINICĂ, într-o locație nouă, care sa permmită colaborarea promptă între specialitîțile medicale și realizarea circuitelor intraspitalicești pe fiecare secție, în parte. Municipiul Sebeș și sebeșenii merită asta.