Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Buget mediu de 250-300 de euro alocat de către un turist român pe o vacanță de tip city break. Destinații preferate

Publicat

amsterdamTuriștii români care au ales vacanțe de tip city break în primele opt luni ale anului au scos din buzunar, în medie 250-300 de euro/sejur, iar cele mai populare destinații au fost Amsterdam, Viena sau Istanbul, arată rezultatele unui studiu de specialitate, întocmit de către un portal de turism.

În intervalul ianuarie — august 2015, numărul turiștilor care au preferat să își rezerve city break-uri s-a triplat față de perioada similară din 2014, românii alegând să plece în astfel de vacanțe chiar și de două ori într-un an, potrivit reprezentanților Paravion.ro.

Principalele criterii în funcție de care turiștii aleg destinațiile pentru acest tip de vacanțe sunt tarifele avantajoase și numărul mare de obiective turistice din orașele vizitate.

În 2015, majoritatea vacanțelor de tip city break, disponibile pe portalul de turism, au fost accesate de către tineri (70%), care au cheltuit, în medie, 250 euro/persoană. Destinațiile preferate ale turiștilor tineri au fost: Praga, Barcelona și Amsterdam.

Pe de altă parte, turiștii seniori, ale căror cereri reprezintă 30% dintre solicitările primite de către agenție, au cheltuit până la 300 euro/persoană, în destinații ca Praga, Viena și Munchen, se notează în studiul de specialitate.

Cele mai solicitate perioade, raportat la ambele categorii de turiști, au fost lunile februarie și septembrie.

În ceea ce privește profilul turistului român de city break, acesta are între 30-50 de ani, pleacă în cuplu, călătorind cu avionul și alege, în general, vacanțe cu 3 nopți de cazare și cu mic dejun inclus.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax