Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu Eurostat: Tinerii din România, printre cei mai săraci din Europa

Publicat


tineri

Tinerii din România printre cei mai săraci din Europa, potrivit datelor furnizate de Eurostat. La categoria risc de săracie, cu 29,2%, figuram pe locul 2, imediat dupa Danemarca (30,3%, cu observația că indicatorul este relativ la media națională, iar acolo tinerii pleacă mult mai devreme de acasă), dar peste Spania (28,5%), Grecia (27,5%), Italia și Suedia (ambele cu 24,1%, ușor peste vecina noastră, Bulgaria, care vine de-abia pe locul șapte cu 24%).

De reținut și faptul că dintre cele zece țări membre UE care au cele mai scazute rate de săracie la tineret, șapte sunt foste state socialiste (Cehia 9,1%, Slovenia 11,9%, Slovacia și Ungaria 13,6%, Letonia 14,0%, Croația 16,5% și Polonia 16,7%), plus trei de tradiție britanica (Malta 12,6%, Cipru 16,3% și Marea Britanie 17,4%).

În aceste condiții, este destul de clar că avem o problemă în materie și ne diferențiem net ca politica socială pentru tineret de grupul de state din care facem parte.

Dacă în 16 din 28 de state UE riscul de saracie la tineret a fost ceva mai mare pentru femei decat pentru barbați, Romania s-a evidențiat prin dispunerea lipsită complet de discriminare de gen, situația fiind identică indiferent de sexul persoanelor.

Ceea ce nu e cazul pentru cele patru state din fostul bloc estic cu procentajele cele mai reduse amintite mai sus, unde la femei se consemnează valori semnificativ mai mari.

În statistica mai detaliată, finalizată de Eurostat pentru anul anterior, se evidențiază clar unde avem problema principală, mai precis la grupa de vârsta 16 – 19 ani, unde valoarea consemnată de țara noastră ne pune pe un nedorit prim loc în acest clasament.

Cu 36,5%, ne poziționam peste Spania (35,4%) și mult peste Grecia (31,2%), Bulgaria (28,8%) sau Portugalia (27,7%), fiind interesantă și dispunerea geografică a acestei vulnerabilități sociale exact la vârsta deciderii drumului în viață.

Partea ceva mai bună este ca la categoria „privare materială severă”, cu „doar” 26,8% coboram pe locul trei, după Bulgaria și Grecia, partea mai puțin bună este ca acest lucru se petrece deși figurăm pe un foarte onorabil loc 9 din 28 al intensității muncii în gospodăriile din care provin acești tineri, spre deosebire de Grecia (locul 28) și Bulgaria (tot locul 9 din 28 dar din coadă, adica 20 din 28).

sursă: ziare.com


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

O porție de mici, motiv de scandal la un eveniment din Apuseni. Au intervenit jandarmii din Alba

Publicat

O porție de mici a fost motiv de scandal la un eveniment organizat în Munții Apuseni. Clientul s-a certat cu vânzătorul și fiul acestuia și a fost nevoie de intervenția jandarmilor din Alba. Cei implicați au fost amendați. Jandarmii din Alba au intervenit în aplanarea unui conflict izbucnit din cauza unei „porții de mici”, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Ohaba a provocat un accident de motocicletă și a vrut să ascundă acest lucru. Un minor a ajuns la spital

Publicat

accident motocicleta

Polițiștii din Sebeș îl cercetează penal pe un tânăr din comuna Ohaba, care, fără a avea permis, a transportat, pe o motocicletă, doi minori și a provocat un accident. Tânărul a vrut să-și ascundă fapta, iar după producerea accidentului a părăsit locul accidentului. Potrivit IPJ Alba, la data de 20 august 2019, polițiștii rutieri din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Zi fierbinte la Alba Iulia. Temperaturile maxime vor depăși cu 7 grade temperaturile normale pentru această perioadă

Publicat

c

Va fi o zi extrem de fierbinte la Alba Iulia. Meteorologii anunță maxime de 32-33 de grade Celsius și minime de 18 grade. Temperaturile normale pentru această perioadă sunt considerate a fi maximele de 25 de grade și minimele de 12. Cel mai cald va fi de la ora 12 la 16, când temperatura resimțită […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă – Beniamin Todosiu, USR Alba: Datoria externă a României a depășit 100 miliarde de euro. Urmează falimentul!

Publicat

Beniamin Todosiu

”După doi ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE, datoria externă a României a depășit 100 de miliarde de euro! Doar în primele șase luni din 2019, datoria externă totală a crescut cu 4,25 miliarde euro, iar față de 31 decembrie 2016, majorarea este de aproape 11 miliarde de euro! Cele nouă mari spitale promise a fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate