Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu Eurostat: Tinerii din România, printre cei mai săraci din Europa

Publicat

tineri

Tinerii din România printre cei mai săraci din Europa, potrivit datelor furnizate de Eurostat. La categoria risc de săracie, cu 29,2%, figuram pe locul 2, imediat dupa Danemarca (30,3%, cu observația că indicatorul este relativ la media națională, iar acolo tinerii pleacă mult mai devreme de acasă), dar peste Spania (28,5%), Grecia (27,5%), Italia și Suedia (ambele cu 24,1%, ușor peste vecina noastră, Bulgaria, care vine de-abia pe locul șapte cu 24%).

De reținut și faptul că dintre cele zece țări membre UE care au cele mai scazute rate de săracie la tineret, șapte sunt foste state socialiste (Cehia 9,1%, Slovenia 11,9%, Slovacia și Ungaria 13,6%, Letonia 14,0%, Croația 16,5% și Polonia 16,7%), plus trei de tradiție britanica (Malta 12,6%, Cipru 16,3% și Marea Britanie 17,4%).

În aceste condiții, este destul de clar că avem o problemă în materie și ne diferențiem net ca politica socială pentru tineret de grupul de state din care facem parte.

Dacă în 16 din 28 de state UE riscul de saracie la tineret a fost ceva mai mare pentru femei decat pentru barbați, Romania s-a evidențiat prin dispunerea lipsită complet de discriminare de gen, situația fiind identică indiferent de sexul persoanelor.

Ceea ce nu e cazul pentru cele patru state din fostul bloc estic cu procentajele cele mai reduse amintite mai sus, unde la femei se consemnează valori semnificativ mai mari.

În statistica mai detaliată, finalizată de Eurostat pentru anul anterior, se evidențiază clar unde avem problema principală, mai precis la grupa de vârsta 16 – 19 ani, unde valoarea consemnată de țara noastră ne pune pe un nedorit prim loc în acest clasament.

Cu 36,5%, ne poziționam peste Spania (35,4%) și mult peste Grecia (31,2%), Bulgaria (28,8%) sau Portugalia (27,7%), fiind interesantă și dispunerea geografică a acestei vulnerabilități sociale exact la vârsta deciderii drumului în viață.

Partea ceva mai bună este ca la categoria „privare materială severă”, cu „doar” 26,8% coboram pe locul trei, după Bulgaria și Grecia, partea mai puțin bună este ca acest lucru se petrece deși figurăm pe un foarte onorabil loc 9 din 28 al intensității muncii în gospodăriile din care provin acești tineri, spre deosebire de Grecia (locul 28) și Bulgaria (tot locul 9 din 28 dar din coadă, adica 20 din 28).

sursă: ziare.com


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cutremur în Vrancea, produs la adâncimea de 150 de kilometri. S-a resimțit în mai multe orașe

Publicat

c

Un seism cu magnitudinea 4 a avut loc miercuri seară, la ora 22:41, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit INFP. Datele cutremurului: a avut o magnitudine de 4 și s-a produs la adâncimea de 150 de kilometri. Inițial fusese evaluat la o magnitudine de 4,1 și a fost localizat la o adâncime de 114 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Femeile au mai puţine şanse de supravieţuire în cazul unui stop cardiac

Publicat

stop-cardiac-femei

Femeile care suferă un stop cardiac în afara unităţilor de îngrijiri medicale au mai puţine şanse de a fi resuscitate de martori şi de supravieţuire în comparaţie cu bărbaţii, sugerează un nou studiu citat marţi de Press Association. Cercetarea, publicată în European Heart Journal, a identificat inechităţi în ceea ce priveşte modul în care sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Şase cai frumoşi, „la păscut” în parcarea unui supermarket din Alba Iulia

Publicat

cai parcare supermarket

O vizită la cumpărături în zona de supermarketuri de la ieşirea din oraşul Alba Iulia spre Miceşti poate aduce şi surprize celor grăbiţi să ajungă cu produsele achiziţionate acasă. Şi şoferii aflaţi în trafic pot întâlni „obstacole mobile” neaşteptate. Vorbim despre patrupedele care circulă libere pe trotuare, şosea sau în apropierea carosabilului la Alba Iulia. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO ŞTIREA TA: Curcubeu superb pe cerul oraşului Alba Iulia. Imagini inedite, după ploaia de miercuri

Publicat

curcubeu

Un curcubeu superb a putut fi observat după ploaia de miercuri după-amiaza pe cer, la câțiva kilometri de Alba Iulia, spre Drâmbar. O coloană de culori puternice a putut fi admirată minute în șir de la mare distanță. Mai mulți cititori Alba24 au fost martorii acestui eveniment și ne-au trimis fotografii. UPDATE: Cititori Alba24 au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate