Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de radare fixe și mobile de ultimă generație vor fi instalate pe drumurile din România. Când vor deveni operaționale

Publicat

Începând cu anul 2024, Compania Națională de Drumuri (CNAIR) a anunțat că va colabora cu Poliția Română pentru instalarea a 800 de radare de ultimă generație pe principalele artere de circulație din țară. Proiectul are ca scop îmbunătățirea siguranței rutiere și eficientizarea monitorizării traficului.

Detalii despre Proiect: Radare Fixe și Mobile pe drumurile din Româna

Alin Șerbanescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a dezvăluit că proiectul include montarea a cel puțin 500 de radare fixe și alte 300 de radare mobile. Acestea vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene. În timp ce CNAIR va superviza instalarea radarelor fixe, radarele mobile vor fi montate pe vehiculele Poliției.

Tehnologie Avansată: Radare Automatizate

Radarele propuse vor fi dotate cu tehnologie avansată, permițând automatizarea procesului de detecție a încălcărilor. În momentul în care un radar detectează depășirea limitei de viteză, acesta va captura și stoca automat o imagine a șoferului, care va fi trimisă către un centru de monitorizare. Aici, un polițist va evalua situația și va emite sancțiuni corespunzătoare, dacă este cazul.

Când vor deveni operaționale

Deși montarea radarelor este planificată să înceapă în 2024, se estimează că acestea vor deveni complet operaționale în 2026.

Prin această inițiativă, autoritățile speră să crească gradul de siguranță pe drumurile din România, contribuind la reducerea accidentelor și la îmbunătățirea fluxului de trafic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Dany

    luni, 04.09.2023 at 21:17

    Bravo…. astea lipsea. De lipsa infrastructurii nu zice nimeni nimic.

  2. Șofer

    marți, 05.09.2023 at 10:43

    Dar infrastructura când o vor aduce la standarde europene ? Poliția și drumarii ce fac cu taxele și impozitele plătite de șoferi ?

  3. Elena

    marți, 05.09.2023 at 17:18

    in loc sa faca autrostazi baga banii in buzunarele smecherilor

  4. Marius

    miercuri, 06.09.2023 at 02:54

    Ma uit pe articolele publicate mai sus, si cred ca cel putin 4 dintre ele se refera la sanctiuni aplicate soferilor( ca nu merge un bec, ca nu au actele asupra lor, ca circula cu viteza redusa, ca circula cu viteza prea mare). Ok am inteles, soferul e vinovat. Dar cand o sa vad ca un organ de politie, amendeaza un administrator de drum ca drumul are multe gropi, ca drumul nu este practicabil pe timp de iarna, ca drumul nu este semnalizat corespunzator, etc. De ce in Romania este amendat doar cetateanul GOGU, si statul sau cei ce reprezinta organele statului nu ? Poate pentru ca traim intr-un stat mafiot cum spunea un clasic in viata, sau poate ca traim intr-un stat esuat, cum spunea de una zi o glugă de coceni.

  5. Butnarasu Costel

    joi, 07.09.2023 at 14:01

    faceți autostrăzi și șosele de viteza,linie de centura în jurul localităților,reparati toate șoselele și nu va ma fi nevoie de radare fixe și radare mobile, pai nu va pricepeti voi sa luați banii șoferilor??,…de cele mai multe ori suntem nevoiți sau forțați de situație sa incalcam legea din cauza infrastructurii rutiere

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax