Actualitate
Taxe noi pentru practicienii în insolvență. Unele tarife, pentru eliberarea de documente, majorate din această lună
Tarifele plătite de practicienii în insolvență pentru eliberarea anumitor documente au fost majorate printr-un act normativ, recent intrat în vigoare. În plus, au fost introduse și o serie de taxe noi. De asemenea noile dispoziții arată și modul în care practicenii în insolvență, care lucrează pe bază de conctract de colaborare își pot desfășura activitatea.
Actul normatic arată că au fost mărite taxele percepute societăților profesionale de practicieni în insolvență pentru operațiunile legate de Registrul formelor de organizare.
Astfel, taxa pentru cererea de eliberare de copii simple după acte aflate la dosar este acum de 30 lei/pagină, față de 20 lei/pagină, cât era prevăzut în vechea legislație. În plus, taxa pentru cererea de eliberare a copiilor certificate după actele aflate la dosar a urcat la 50 lei/pagină de la 40 de lei/pagină.
Noile dispoziții arată și un nou tarif, de 200 lei, introdus pentru cererea de eliberare a istoricului unei societăți.
De asemenea, și cabinetele individuale și cabinetele asociate de practicieni în insolvență plătesc mai mult pentru operațiunile legate de Registrul formelor de organizare.
Concret, pentru cererea de eliberare a unui certificat constator (în cazul celor care nu sunt membri ai Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență) se percepe acum un tarif de 200 lei, cu 50 de lei mai mult față de tariful prevăzut în vechea legislație.
Conform noilor reglementări, taxa pentru cererea de furnizare de informații s-a dublat, ajungând la 40 lei pentru fiecare poziție.
Vo mai plăti și pentru cererea de eliberare a copiilor simple după acte aflate la dosar o taxă de 30 de lei/pagină, față de 10 de lei/pagină. În cazul cererii de eliberare a copiilor certificate după acte aflate la dosar, taxa s-a mărit cu 30 de lei, fiind în prezent de 50 lei/pagină.
Recentul act normativ introdus și un tarif nou pentru cererea de eliberare a istoricului unui cabinet sau cabinete asociate de 200 de lei. În plus, practicienii în insolvență care vor solicita eliberarea istoricului calității de membru al UNPIR trebuie să plătească de acum o taxă de 100 lei.
Potrivit noilor dispoziții practicienii în insolvență âși pot desfășura activitatea pe bază de contract de colaborare în următoarele condiții:
– nu au dreptul la clientelă personală
– incompatibilitatea duce la pierderea calității de îndrumător de stagiu
sursa: avocat.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News