Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Toamna asta se poartă tenul sănătos. Sfaturi pentru a evita neplăcerile cauzate de sezonul rece

Publicat

Odată cu venirea sezonului rece, multe persoane se plâng că au pielea sensibilă. Din cauza scăderii temperaturii, de multe ori simţim cum pielea ustură, se usucă, se descuamează. Iar acest lucru nu doar se simte, ci se şi vede.

Cum putem avea tenul sănătos? Ce putem face pentru a evita neplăcerile cauzate de sezonul rece și cum putem reduce amprenta acestuia asupra pielii?

Dacă ai observat o modificare a elasticității pielii de pe față, înseamnă că e momentul să pui în aplicare câteva trucuri pentru a trece mai ușor peste anotimpul rece. Ideal ar fi să pui în practică tot ce îți vom recomanda mai jos sau măcar să modifici câteva din obiceiurile tale, dacă vrei să îți menții pielea tânără și strălucitoare.

Ai grijă la alimentație și hidratare pentru tenul sănătos

Știm cu toții că sănătatea și frumusețea pleacă întotdeauna din interior. Degeaba investim timp și bani în produse cosmetice, dacă alimentația noastră este una dezechilibrată și haotică. E nevoie de puțină organizare în programul meselor tale și de o conștientizare a faptului că o hrană sănătoasă te va ajuta să îți menții corpul sănătos și, deci, o piele curată.

E imposibil să nu fi observat că atunci când mănânci orice și oricum, pe corp îți apar pete, coșuri sau alte imperfecțiuni. Un minim de disciplină atunci când te așezi la masă te va scăpa de aceste griji. Cât de greu poate fi să te abții de la mâncărurile nesănătoase? Iar dacă nu o poți face mereu, încearcă măcar să păstrezi un echilibru în farfurie și să nu faci excese de niciun fel. Noi îți recomandăm să introduci în alimentația ta cât mai multe fructe și legume, fibre, cereale integrale și să încerci să renunți pe cât posibil la zahăr, făina albă și la alimentele procesate.

Iată ce vitamine și minerale sunt necesare pentru a menține pielea sănătoasă și protejată și alimentele în care le putem găsi pe timpul sezonului rece:

  • Vitamina C, găsită în citrice și legume, precum ardei, broccoli, conopidă și verdețuri. Cum iarna avem tendința să consumăm mai puține legume și fructe, un supliment de vitamina C naturală este extrem de benefic;
  • Vitamina E, pe care o găsim în uleiurile vegetale, nuci, semințe, măsline, spanac, sparanghel, însă pentru că din alimente corpul nu reușește să absoarbă o cantitate suficientă, un supliment de vitamina E ne poate ajuta să ne asigurăm necesarul zilnic;
  • Vitamina A, prezentă în cantități mai mari în morcovi, spanac, pătrunjel, ardei, salată, cartofi dulci, broccoli;
  • Vitamina K, pe care o putem asimila din pătrunjel, spanac, varză, busuioc, sparanghel, fasole verde;
  • Complexul de vitamine B din banane, ouă, ovăz, orez, spanac, varză, țelină, ciuperci, broccoli;
  • Seleniul ce poate fi găsit în cereale integrale, fructe de mare, usturoi și ouă;
  • Cuprul ce poate fi asimilat din ficat, crustacee, semințe de floarea-soarelui, cereale, ciuperci, alune;
  • Zincul ce poate fi găsit în stridii și carne de pasăre, de preferat crescută în mediu ecologic.

Nu uita să bei suficiente lichide, cât să îți menții corpul hidratat din interior. Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism și, implicit, curăță pielea, astfel aceasta își va păstra o textură elastică și un aspect impecabil.

Poți calcula foarte simplu de câtă apă ai nevoie, înmulțind numărul kilogramelor tale cu 35 de mililitri de apă, cât reprezintă necesarul zilnic de lichide. Dacă vei considera că nu poți consuma atât de multă apă, profită de sezon și înlocuiește-o cu ceaiuri calde sau reci neîndulcite din fructele sau plantele tale preferate.

Folosește doar produse cosmetice de calitate

Atunci când vine vorba de îngrijirea tenului, una din cele mai importante decizii stă în alegerea produselor cosmetice potrivite pentru tine.

Pe durata sezonului rece îngrijirea tenului trebuie sporită deoarece pielea devine mai uscată iar acest lucru se va vedea şi în machiaj. Pentru ca aspectul tenului să fie impecabil, este recomandat să folosim măşti hidratante, serumuri de faţă şi ochi şi să nu omitem demachierea, tonifierea şi hidratarea tenului în fiecare seară.

Este totuși foarte important să ne îndreptăm atenția înspre alegerea unei creme hidratante potrivită pentru tipul nostru de ten. De multe ori, crema folosită în mod obişnuit nu mai dă aceleaşi rezultate pe timp răcoros, astfel o cremă hidratantă adaptată sezonului te va salva de multe vizite la dermatolog sau de un disconfort creat de uscarea pielii ori de apariția imperfecțiunilor.

Ideal ar fi să nu sari peste procesul de demachiere a tenului, care trebuie făcut cu sfințenie în fiecare seară, înainte de culcare, chiar dacă nu ai purtat machiaj pe timpul zilei. Aerul poluat și particulele de praf din atmosferă acționează direct cu pielea ta, fapt pentru care e necesar să o cureți zi de zi. Nu uita să aplici și o cremă hidratantă ideală pentru tenul tău imediat după aceea.

Nu uita de protecția solară

Chiar dacă majoritatea persoanelor aleargă către raftul de creme cu protecție solară vara, ar trebui să folosești acest tip de cosmetice în orice anotimp, mai ales iarna și în special pentru zonele care rămân descoperite în fața razelor soarelui, așa cum sunt fața, gâtul și mâinile.

Lumina ajunge pe zăpadă, din care se reflectă puternic, ceea ce înseamnă că radiațiile UV sunt chiar mai puternice decât în sezonul estival. Soarele dintr-o zi pe pârtia de ski ar putea fi mai dăunător pentru tenul tău decât cel dintr-o zi de plajă, deci nu neglija acest aspect. Alegeți crema de protecție solară în funcție de vârsta și tipul dumneavoastră de piele, de gradul de însorire și durata de timp petrecută la soare.

Evită dușurile fierbinți

Chiar dacă senzația de după un duș fierbinte este una plăcută, apa prea caldă îți va usca pielea foarte mult. Pentru a evita acest lucru, încearcă să temperezi gradele din apa cu care faci baie. Imediat după ce pășești afară din duș, așteaptă aproximativ cinci minute, pentru ca apa să se absoarbă în piele, și aplică o cremă potrivită cu tenul tău. Ia o cantitate mică de cremă cu degetul inelar și masează ușor fața, prin mișcări circulare, începând cu pomeții, continuând cu fruntea și coborând către bărbie, gât și decolteu. Pentru ochi ar fi indicat să folosești o cremă specială pentru această zonă, fiind cea mai sensibilă de pe tot corpul tău.

Exfolierea e secretul unui ten impecabil!

O piele sănătoasă și curată nu are nevoie doar de hidratare, ci și de exfoliere. O dată pe săptămână rezervă-ți câteva minute pentru a scăpa de celulele moarte de pe ten cu ajutorul măștilor exfoliante, pe care le poți cumpăra sau le poți crea acasă, din ingrediente naturale. Vei rămâne surprinsă de cât de fină va deveni pielea după doar o ședință de exfoliere și cât de luminoasă îți va deveni fața. Nu exagera, însă, cu acest tip de tratament, pentru că vei risca să provoci iritații sau descuamări ale pielii.

Evită să porți mănuși sau șosete umede!

Tuturor ne place să ne jucăm măcar puțin în zăpadă și să ne simțim din nou copii, însă ar fi bine să ne amintim repede de sănătatea pielii noastre și să schimbăm cât de repede șosetele ude și mănușile pline de zăpadă. În caz contrar, pot apărea iritații, mâncărimi, crăpături și, în cazuri mai grave, răni, eczeme sau chiar degerături.

Păstrează aerul umed!

Sistemele de încălzire din casă și de la birou încălzesc aerul și îl usucă, așadar ar fi indicat să avem instalate umidificatoare pentru a preveni uscarea excesivă a aerului pentru că pielea are de suferit. Cu cât este mai uscat aerul din ambient, cu atât va fi și pielea mai uscată.

Renunță la obiceiurile dăunătoare!

O piele curată și sănătoasă se obține și se păstrează dacă reușim să rezistăm tentațiilor. Alcoolul consumat în cantități excesive și fumatul nu fac decât să accentueze deshidratarea. Putem înlocui pauza de fumat, afară în frig, cu o ceașcă de ceai cald și o lectură de 10 minute!

Noi te provocăm să urmezi sfaturile noastre și îți garantăm că toamna asta pielea ta o să fie sănătoasă, luminoasă și o să atragă muuuulte priviri!

sursa: vichifarm.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax