Connect with us
Advertisement

Actualitate

TOP 7 trucuri pentru organizarea curăţeniei (P)

Publicat

Curăţenia este o activitate peste care nu poţi să sari atunci când vine vorba de întreţinerea casei. Din păcate, de foarte multe ori, curăţenia devine o corvoadă, în special atunci când ai o mulţime de alte responsabilităţi de îndeplinit. De asemenea, curăţenia poate să te obosească şi fizic, atunci când trebuie să ştergi o mulţime de suprafeţe, să speli geamurile, să aspiri sau să dezinfectezi baia.

O organizare bine pusă la punct poate face curăţenia mai uşor de gestionat şi mai puţin obositoare pentru tine.

Descoperă TOP 7 trucuri pentru a organiza sesiunile de curăţenie:

Lista cu produse necesare

Înainte de a te apuca de curăţenie este o idee bună să ştii de ce ai nevoie şi să ai produsele la îndemână. De aceea, alcătuieşte o listă cu produse necesare cu cel puţin câteva zile înainte de curăţenie.

Nu este deloc plăcut să te apuci de curăţenie că mai apoi să observi că îţi lipsesc soluţii, cârpe sau mai rău, accesorii precum sacii de aspirator.

Poţi să foloseşti notiţele din telefon, o foaie de hârtie, un post-it sau o agendă pentru a-ţi organiza listele de cumpărături pentru curăţenie. Nu uita să treci fiecare tip de produs de care ai nevoie şi fiecare accesoriu.

Aparatura potrivită

Cu ajutorul aparatelor şi electrocasnicelor potrivite, curăţenia poate fi mai rapidă şi mai uşoară că niciodată. Printre cele mai importante electrocasnice în care merită să investeşti se numără aspiratorul şi maşina de spălat.

Un aspirator performant te va ajuta să cureţi podelele fără bătăi de cap şi fără prea mult efort fizic. Dacă vrei să aspiri podelele cât mai comod, alege un aspirator vertical. Cu un aspirator vertical vei putea curăţa în timp ce mergi, fără să fie necesat să te apleci sau să te cocoşezi. Aspiratorul vertical se poate folosi atât pentru parchet şi gresie, cât şi pentru covoare sau mocheta, în funcţie de modelul ales.

Dacă îţi doreşti un brand de top, alege un aspirator vertical Rowenta sau un aspirator vertical Dyson.

Împărţirea sarcinilor

Ca să faci curat cât mai uşor, este bine să ştii din timp ce anume vrei să faci şi cât timp vrei să dedici respectivelor activităţi. Cum faci asta? Ei bine, tot cu ajutorul notiţelor sau agendei. Notează fiecare activitate pe care vrei să o incluzi în sesiunea de curăţenie şi aproximează cât timp îţi va lua să o duci la bun sfârşit.

Totul devine mai uşor atunci când ştii exact ce ai de făcut şi cât timp îţi va lua.

Importanta ordinii

Nu numai curăţenia este importantă în casă, ci şi ordinea. De aceea, trebuie să ai în vedere şi organizarea casei, nu numai curăţarea ei. Fie alegi să faci ordine separat de curăţenie şi astfel organizezi două activităţi diferite, fie poţi alege să le combini pe cele două.

Cea mai bună soluţie pentru a reduce timpul dedicat organizării este să ai locuri desemnate pentru majoritatea obiectelor din casă şi să le pui mereu la locul lor după utilizare.

Foloseşte un planner

Un planner te poate ajuta să te ocupi mai bine de treburile casnice, fie că este vorba de curăţenie, gătit sau renovări. Este o idee bună să ai un astfel de planner pentru responsabilităţile casnice şi să îl foloseşti şi pentru curăţenie. Cum? Ei bine, începe prin a nota zilele pe care vrei să le dedici curăţeniei şi intervalul orar în care plănuieşti să desfăşori această activitate,

Când totul este planificat îţi va fi mai uşor să prioritizezi sarcinile importante.

Graba strica treaba

Nu vei obţine cele mai bune rezultate dacă faci curăţenie în grabă, cu agitaţie şi stres. Este de preferat să împart curăţenia pe mai multe zile şi să iei lucrurile pas cu pas decât să te grăbeşti să termini totul într-o zi.

Ca să te bucuri de confort şi stare de bine la tine acasă, curăţenia trebuie să fie o prioritate. De aceea, nu face lucruri de mântuială sau în grabă, ci alege să împarţi activităţile pe zile sau pe ore şi să ceri ajutorul atunci când simţi nevoia.

Nu te suprasolicita

Curăţenia nu trebuie să fie o activitate care te lăsa fără energie şi care te oboseşte. Dimpotrivă, atunci când faci curat încet, pas cu pas, te vei putea bucura şi de alte activităţi în aceeaşi zi şi vei putea să te bucuri de un program normal.

Dacă te simţi copleşită, cere ajutorul celor din jur: unei prietene, familiei, partenerului său copiilor.

Să faci curat în casă nu trebuie să fie o activitate pe care o urăşti. Dimpotrivă, atunci când te organizezi corespunzător, curăţenia poate deveni chiar o activitate care te relaxează. Învaţă să nu te suprasoliciţi, foloseşte electrocasnicele potrivite în avantajul tău şi planifica activităţile pe care le ai de făcut pas cu pas. În acest fel, sesiunile de curăţenie nu îţi vor mai ocupa tot timpul şi nu te vor mai epuiza.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement