Actualitate
Traficul rutier din Alba Iulia, principala problemă a cetățenilor. Ce vor oamenii de la administrația locală
Ce vor albaiulieni de la administrația locală? Treceri de pietoni, piste de biciclete, sensuri giratorii, rezolvarea problemelor privind parcarea, într-un cuvânt fluidizarea traficului și mobilitate facilă. În urma campaniei „Fă o cerere”, lansate de Marius Rusu, un tânăr din Alba Iulia, 46 de propuneri au fost înainte Primăriei Alba Iulia, iar majoritatea făceau referire la decongestionarea traficului din oraș și alte probleme legate de infrastructura rutieră.
Subiectele acestor 46 cereri care vor ajunge pe masa reprezentanților administrației locale sunt diverse – probleme legate de parcări, asfaltarea și reabilitarea străzilor (gropi sau canale neridicate la nivelul asfaltului), salubritate (coșuri de gunoi amplasate stradal și colectarea selectivă a deșeurilor), transport în comun, iluminat public, ecarisaj, trafic auto (marcaje rutiere, sensuri giratorii și semaforizări) și pietonal, piste pentru biciclete, probleme grave cu care se confruntă zilnic persoanele cu dizabilități, turism și promovare, siguranța cetățenilor, degradarea unor obiective din interiorul cetății, lucrări publice executate deficitar sau nesemnalizate corespunzător.
Cele mai dese solicitări venite din partea albaiulienilor sunt legate de trafic, dovadă că orașul este intoxicat de cele peste 30.000 de autoturisme, de puținele locuri de parcare și de modul în care se gestionează această problemă atât de către administrație dar mai ales de cei care nu vor să renunțe la mașină nici atunci când trebuie să se deplaseze două străzi.
S-a solicitat prin aceste cereri amplasarea de sensuri giratorii la intersecția străzii Arieșului cu Bulevardul Republicii, în zona „Mercur” – la intersecția străzilor Vânătorilor cu Bd. Revoluției, de treceri de pietoni la intersecția Calea Moților cu strada Nicolae Titulescu, măsuri de fluidizare a traficului „Munteanu” și „Kaufland”, parcări pe Arnsberg și mai multe piste de biciclete.
Cererile depuse au fost înregistrate în cadrul Registraturii Primăriei Alba Iulia, iar pe baza numerelor de înregistrare primite se va face o monitorizare ulterioară a stadiului de soluționare a problemelor semnalate.
Conform legislației în vigoare, urmează o perioadă de 30 de zile lucrătoare în care personalul responsabil din cadrul Primăriei Alba Iulia va analiza cererile depuse și va transmite petenților un răspuns pentru fiecare cerere, indiferent de modul de soluționare a acesteia, a transmis inițiatorul proiectului.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Betmen
miercuri, 05.04.2017 at 22:12
vrem giratori fara semafoare si treceri ! vrem treceri de pieton la distanta de cel putin 50 m de semafoare sau giratori . vrem drumuri bune si curate , vrem locuri de parcare , vrem spati verzi , hava si dumitrel nu e instare sa ofere !
Romy
joi, 06.04.2017 at 15:54
In Sibiu există treceri pentru pietoni subterane , amenajate civilizat ( spațiu pt. publicitate ,mic comerț etc )
Pe când și în Alba Iulia ?
Era una în cetate și ar mai fi necesară una și la Stadion .