Connect with us
Publicitate

Eveniment

Transilvania, în primele ”19 destinații de văzut” din lume, în 2019. Recomandările unei reviste americane de turism

t

Publicat

Revista americană de călătorii Condé Nast Traveller a ales Transilvania printre cele 19 destinaţii de vacanţă ale anului 2019. Din rândul acelor destinaţii nu lipsesc Grecia, India, Egipt, Argentina, Scoţia. Articolul aminteşte despre moştenirea săsească a regiunii, amprentă lăsată aici de Prinţul Charles şi Dracula.

„Am ales cu grijă 19 destinaţii de vacanţă de văzut în 2019, din Tahiti până-n România, din Grecia până-n India, din Scoţia până-n Egipt“, astfel începe articolul postat pe platforma Condé Nast Traveller, o faimoasă revistă americană de călătorii.

Cele 19 recomandări de recreere încep cu Peninsula Peloponez din Grecia unde turiştii sunt îndreptaţi şi spre un conac fortificat din 1858 care oferă o „aventură spartană în natură“ cu drumeţii pline de adrenalină unde temerarii pot practica alpinism, rafting, tir cu arcul, caiac, scufundări, dar se pot da inclusiv cu parapanta.

Următoarea destinaţie este misteriosul Egipt care după ani de instabilitate politică anunţă deschiderea Marelui Muzeu Egiptean în ianuarie 2019, care va cuprinde artefacte descoperite pe întreg teritoriul ţării. 

O altă recomandare e Matera, un oraş clădit în stâncă, declarat în 1993 patrimoniu UNESCO, unde s-au turnat filme precum „Ben Hur“ şi „Patimile lui Hristos“.

Transilvania, „un colţ de Românie de o frumuseţe la superlativ“, este amintită după recomandări precum oraşul australian Perth, înălţimile Scoţiei, Namibia, oraşul chinez Chengdu, Mozambic, Tahiti, oraşul francez Arles unde a poposit o vreme van Gogh, o insulă din Caraibe.

„Transilvania, regiunea rurală a României faimoasă pentru miturile sale gotice şi pentru basmele întunecate. Numai numele său înseamnă «ţara de dincolo de păduri»“, scrie CN Traveller. Încă din primul paragraf e readus în prin plan vampirul Dracula, dar şi cartea lui Bram Stoker. Regiunea, continuă autoarea articolului, începe să atragă și prin altceva decât poveștile cu vampiri.

Jurnalista nu uită să amintească de prezenţa Prinţului de Wales, Charles, datorită căruia, din 1990, s-au restaurat case pe Valea Zălanului, lângă Braşov, dar şi de o companie britanică de turism care oferă excursii în Transilvania. Motivele respectivei firme sunt enumerate ulterior: industria viticolă în dezvoltare, peisajele superbe şi moştenirea nedescoperită; ciclism şi excursii de mers pe jos în localităţi ce şi-au păstrat construcţiile medievale şi care îşi doresc să intre în patrimoniul UNESCO – Viscri, Sighişoara, Biertan.

Tom Abraham de la compania britanică de turism Butterfield & Robinson: „Ceea ce este cel mai încântător (n. r. în Transilvania) este diversitatea culturilor şi istoriei europene în România, de la satele germane săseşti până la comunităţile de romi care evocă o influenţă estică, la suprapunerea culturilor maghiare şi italiene. Oamenii şi ospitalitatea din România mă conving să revin“.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate