Actualitate
Trucuri pentru a scăpa de gheaţa depusă pe parbriz în perioada iernii. Soluții ieftine și eficiente
Cu toții cunoaștem acea senzație pe care o simțim când ieșim din casă și mașina este înghețată. Parbrizul, ușile și încuietorile ne fac să irosim minute bune pentru a curăţa gheaţa de pe parbriz sau pentru a aștepta dezaburirea geamurilor. Câteva trucuri verificate vor face ca lucrurile să meargă mult mai repede.
Gheaţa de pe parbriz începe să fie o problemă, deşi gradele mult sub zero încă nu s-au înregistrat în toată ţara. Dacă uneltele speciale sunt o necesitate, mai ales pentru perioadele în care ninge abundent, un truc simplu este de ajutor atunci când pojghiţa de gheaţă reprezintă o problemă.
NU folosiți apa caldă pentru eliminarea gheţii; asta vă poate costa un parbriz nou. Lichidul ”de vară” pentru curăţarea parbrizului nu face decât să aducă o nouă pojghiţă pe suprafaţa pe care speram să o curăţăm. De asemenea, periculoase pot fi şi husele care se lipesc de maşină pe îngheţ şi care pot afecta vopseaua.
Ce am putea folosi, dacă în spray-uri şi alte produse eficiente, dar scumpe, în anumite cazuri, nu ne permitem să investim? O soluţie preparată din 2/3 alcool sanitar şi o treime apă, la care adăugăm şi o cantitate mică de detergent de vase, totul amestecat într-un recipient cu pulverizator, este un truc foarte eficient, spun şoferii.
Sau, și mai simplu și mai ieftin: introduceți soluție de parbriz de -20 de grade într-un puverizator, recipient pe care îl găsiți în magazinele de menaj la o sumă de aproximativ 2-3 lei. Va fi mult mai ieftin decât un spray, îl puteți umple oricând și este la fel de eficient.
O altă problemă o întâmpină şoferii în interior, când dezaburirea necesită timp, iar instalaţia maşinii fie nu este curăţată, aşa cum a recomandat mecanicul, fie maşina nu are toate dotările pe care ni le-am dori. Aproape orice şofer ştie că umezeala din interior cauzează aburirea, doar că nimeni nu va fi dispus să circule cu geamurile lăsate, astfel încât de afară să pătrundă aer uscat. În acest caz de folos va fi un săculeţ pe care îl putem uşor improviza şi pe care să îl poziţionăm chiar pe bordul maşinii. În săculeţ vom pune nisip special pentru litiera pisicii, care atrage umezeala şi al cărui efect se observă în câteva zile.
Grija pentru a elimina, pe cât posibil, zăpada adusă pe haine sau pe încălţări în maşină, care se topeşte şi, în cele din urmă, se evaporă din cauza căldurii, ne-ar putea de asemenea ajuta.
Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este cât de curate sunt geamurile pe interior, chiar şi poluarea generată de fumat putând întreţine aburul pe geamuri mai multă vreme, de aceea ar fi de preferat ca săptămânal acestea să fie şterse cu soluţii speciale. Printre sfaturile pe care şoferii şi le dau între ei pe diverse forumuri este şi acela de a dezactiva recircularea aerului din habitaclu și de seta instalația de aer din exterior.
Începeţi dezaburirea mai întâi cu aer rece şi continuaţi cu aerul cald, este un alt îndemn care a întrunit aprecieri. O vizită la mecanic, atunci când niciunul dintre trucuri nu funcţionează, este un sfat la fel de bun, acesta putând verifica filtrele, radiatorul etc.
Sursă: adevărul.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News