Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Undă verde de la APM Alba pentru înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale în comune Blandiana și Roșia de Secaș


Publicat

retea gaz

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat luarea deciziei etapei de încadrare, fără studiu de evaluare a impactului asupra mediului, pentru două proiecte de înființare a unor rețele inteligente de distribuție gaze naturale în comunele Blandiana (localitățile Acmariu și Blandiana) și Roșia de Secaș (localitățile Roșia de Secaș, Ungurei și Tău).

Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale – comuna Blandiana

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul propus în comuna Blandiana presupune realizarea unor rețele de distribuție gaze naturale, ce vor funcționa în regim de presiune medie, confecționate din conducte de polietilenă de înaltă densitate PEHD 100 SDR 11. Sistemul de distribuție de gaze naturale va alimenta cu gaze naturale consumatorii din satele aparținătoare comunei Blandiana, respectiv Blandiana și Acmariu.

Realizarea proiectului va duce la un grad sporit de confort, reducerea substanțială a cheltuielilor pentru încălzire, preparare hrană și de asemenea, reducerea gradului de poluare a mediului în zonă.

Rețelele de distribuție gaze naturale vor fi amplasate în domeniul public, în trama stradală, la marginea drumurilor, în intravilanul și extravilanul comunei Blandiana. Sistemul de distribuție gaze naturale se va realiza din conducte montate subteran, iar în cazul în care nu este posibilă montarea subterană, se va intercala un tronson din conducta montat suprateran. Traversările în zona intersecției cu căile de acces (drumuri) nemodernizate se vor realiza prin săpătură deschisă, iar cu căile de acces modernizate, după caz, prin forja orizontal, caz în care conductele se vor introduce într-un tub de protecție din OL.

Rețeaua nou construită se va racorda la conducta de înaltă presiune Botorca – Vințu – Hațeg – Jupa – Recaș – Arad (Vest I), prin construirea unui modul SRM (Stație reglare măsurare) de PN 40 bar, cu capacitatea tehnologică de 600 mc/h, care va fi amplasat la intrarea în satul Blandiana, conectat prin intermediul unei conducte de racord DN 100, PN 40 bar în lungime de cca. 2 km.

Rețeaua de distribuție de gaze va deservi locuințe private și instituții publice localizate în satele Blandiana și Acmariu, estimându-se un minim de 550 branșamente.

Lungimea totală a rețelei de distribuție propusă de proiect este de 14.919 metri, la care se adaugă 4.400 metri aferenți celor 550 de branșamente, totalizând 19.319 m. Suprafața de teren ce se estimează că va fi ocupată la sfârșitul lucrării este de aproximativ 9.219,5 mp, compusă din 7459.5 mp aferenți rețelei de distribuție, 1.760 mp branșamente și 1.000 mp instalații de utilizare.

Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale – comuna Roșia de Secaș

Potrivit memoriului de prezentare, alimentarea cu gaze naturale este posibilă prin intermediul unui racord la rețeaua existentă pe raza UAT Spring, în zona de limită a celor două UAT-uri, anume pe un drum de exploatare care leagă satele Vingard de satul Ungurei.

Reteaua proiectată se va monta în extravilan și în intravilan în lungul drumului judetean DJ 106I, DJ 106L și DJ 107B, în zona de protecție a acestuia și pe drumuri de exploatare.

Fiecare localitate va avea sistem de alimentare cu gaze naturale de presiune redusă, iar conductele se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi, acostamentul străzilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Roșia de Secaș și satele aparținătoare este compus din rețele de distribuite gaze naturale, de presiune redusă 1,8 bar montate în lungul străzilor și drumurilor județene DJ 106I, 106L și DJ 107B, în lungime totală de 23.505,0 m, din care:

  • localitatea Roșia de Secaș 7.390,0 m;
  • localitatea Ungurei 9.395,0 m;
  • localitatea Tău 6.720,0 m;

Conductele se vor monta îngropat corelat cu celelalte rețele subterane cu păstrarea distanțelor de siguranță impuse. Materialul tubulat utilizat utilizat pentru execuția conductei este din țeavă de polietilenă pentru gaze naturale, PE 100, SDR 11.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

JOI: Alimentarea cu gaz va fi oprită temporar în două localități din județul Alba, pentru lucrări la rețea

Publicat

Serviciul de distribuție a gazelor naturale va fi sistat joi, 4 martie, în localitățile Rădești și Leorinț, anunță Delgaz Grid.

Alimentarea cu gaz în aceste localități va fi oprită temporar în aceste două localități, joi, începând cu ora 9.00, pentru efectuarea unor lucrări la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale se va efectua treptat, începând cu ora 14.00.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Teiuș, amendat pentru că nu a respectat carantina după ce s-a întors din Polonia. Alte sancțiuni date de Poliție

Publicat

Un tânăr din Teiuș s-a ales cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru că nu a respectat măsura carantinării după ce s-a întors din Polonia. În total, în ultimele 24 de ore, au fost sancționate în județul Alba 102 persoane pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală.

Potrivit IPJ Alba, marți, polițiștii din Teiuș l-au depistat pe un tânăr, de 27 de ani, din Teiuș, care nu au respectat măsura carantinării și a părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Polonia.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 258 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 56 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 81 de mijloace de transport, din care 41 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.056 de persoane și au fost făcute verificări la 76 de  obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 102 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, o persoană care nu au respectat măsurile privind carantinarea și una care nu au respectat restricțiile de deplasare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Fostul viceprimar al comunei Șibot, acuzat de ANI de incompatibilitate. Era și angajat al unei societăți comerciale

Publicat

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă, în cazul a trei persoane, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Printre acestea se regăsește și fostul viceprimar din Șibot, aflat în incompatibilitate. 

Gheorghe Vasile Bonța, în prezent consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Șibot (Județul Alba), este acuzat de ANI că în perioada 26 septembrie 2019 – 11 februarie 2020, a exercitat simultan funcția de viceprimar al comunei Șibot și calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003. Acesta a îndeplinit și atribuțiile de primar, în 2019.

Potrivit ANI, Carmen Lăcătușu, un funcționar public din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț nu își poate justifica averea.

”Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 230.161,34 lei (aprox. de 57.436,48 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Lăcătușu Carmen, funcționar public în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț, în perioada 20 noiembrie 2006 – 31 decembrie 2017” se arată în comunucatul instituției.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către aceasta.

De asemenea, Viorel Dumitru, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Moara Vlăsiei, Județul Ilfov este acuzat de conflict de interese.

”În perioada exercitării mandatului de Consilier Local (2016 – 2020), având un interes personal de natură patrimonială în problema supusă dezbaterilor, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Moara Vlăsiei privind aprobarea bugetului local al comunei Moara Vlăsiei pe anul 2018, prin care au fost aprobate atât bugetul local de venituri și cheltuieli cât și lista obiectivelor de investiții pentru anul 2018.

Ulterior adoptării Hotărârii, Primăria Moara Vlăsiei a încheiat cu o societate în cadrul căreia DUMITRU VIOREL deține calitatea de angajat, un contract de furnizare servicii în valoare de 88.863,36 lei, societate de la care Primăria mai efectuase anterior achiziții directe.

De asemenea, la data adoptării Hotărârii Consiliului Local, se afla în curs de derulare un contract de prestări servicii, încheiat între societatea al cărei asociat unic și administrator este DUMITRU VIOREL (în calitate de prestator) și societatea la care este angajat (în calitate de beneficiar)” se precizează în comunicat.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii din Alba Iulia, pentru o femeie agresată de soț

Publicat

ordin protectie

Polițiștii din Alba Iulia au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

La data de 02 martie 2021, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați, de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 48 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioada de 5 zile, prin care i s-a interzis să se apropie de soția sa.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate