Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Undă verde de la APM Alba pentru înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale în comune Blandiana și Roșia de Secaș

Publicat

retea gaz

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat luarea deciziei etapei de încadrare, fără studiu de evaluare a impactului asupra mediului, pentru două proiecte de înființare a unor rețele inteligente de distribuție gaze naturale în comunele Blandiana (localitățile Acmariu și Blandiana) și Roșia de Secaș (localitățile Roșia de Secaș, Ungurei și Tău).

Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale – comuna Blandiana

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul propus în comuna Blandiana presupune realizarea unor rețele de distribuție gaze naturale, ce vor funcționa în regim de presiune medie, confecționate din conducte de polietilenă de înaltă densitate PEHD 100 SDR 11. Sistemul de distribuție de gaze naturale va alimenta cu gaze naturale consumatorii din satele aparținătoare comunei Blandiana, respectiv Blandiana și Acmariu.

Realizarea proiectului va duce la un grad sporit de confort, reducerea substanțială a cheltuielilor pentru încălzire, preparare hrană și de asemenea, reducerea gradului de poluare a mediului în zonă.

Rețelele de distribuție gaze naturale vor fi amplasate în domeniul public, în trama stradală, la marginea drumurilor, în intravilanul și extravilanul comunei Blandiana. Sistemul de distribuție gaze naturale se va realiza din conducte montate subteran, iar în cazul în care nu este posibilă montarea subterană, se va intercala un tronson din conducta montat suprateran. Traversările în zona intersecției cu căile de acces (drumuri) nemodernizate se vor realiza prin săpătură deschisă, iar cu căile de acces modernizate, după caz, prin forja orizontal, caz în care conductele se vor introduce într-un tub de protecție din OL.

Rețeaua nou construită se va racorda la conducta de înaltă presiune Botorca – Vințu – Hațeg – Jupa – Recaș – Arad (Vest I), prin construirea unui modul SRM (Stație reglare măsurare) de PN 40 bar, cu capacitatea tehnologică de 600 mc/h, care va fi amplasat la intrarea în satul Blandiana, conectat prin intermediul unei conducte de racord DN 100, PN 40 bar în lungime de cca. 2 km.

Rețeaua de distribuție de gaze va deservi locuințe private și instituții publice localizate în satele Blandiana și Acmariu, estimându-se un minim de 550 branșamente.

Lungimea totală a rețelei de distribuție propusă de proiect este de 14.919 metri, la care se adaugă 4.400 metri aferenți celor 550 de branșamente, totalizând 19.319 m. Suprafața de teren ce se estimează că va fi ocupată la sfârșitul lucrării este de aproximativ 9.219,5 mp, compusă din 7459.5 mp aferenți rețelei de distribuție, 1.760 mp branșamente și 1.000 mp instalații de utilizare.

Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale – comuna Roșia de Secaș

Potrivit memoriului de prezentare, alimentarea cu gaze naturale este posibilă prin intermediul unui racord la rețeaua existentă pe raza UAT Spring, în zona de limită a celor două UAT-uri, anume pe un drum de exploatare care leagă satele Vingard de satul Ungurei.

Reteaua proiectată se va monta în extravilan și în intravilan în lungul drumului judetean DJ 106I, DJ 106L și DJ 107B, în zona de protecție a acestuia și pe drumuri de exploatare.

Fiecare localitate va avea sistem de alimentare cu gaze naturale de presiune redusă, iar conductele se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi, acostamentul străzilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Roșia de Secaș și satele aparținătoare este compus din rețele de distribuite gaze naturale, de presiune redusă 1,8 bar montate în lungul străzilor și drumurilor județene DJ 106I, 106L și DJ 107B, în lungime totală de 23.505,0 m, din care:

  • localitatea Roșia de Secaș 7.390,0 m;
  • localitatea Ungurei 9.395,0 m;
  • localitatea Tău 6.720,0 m;

Conductele se vor monta îngropat corelat cu celelalte rețele subterane cu păstrarea distanțelor de siguranță impuse. Materialul tubulat utilizat utilizat pentru execuția conductei este din țeavă de polietilenă pentru gaze naturale, PE 100, SDR 11.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax