Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vacanță cu rulota. Cât costă și care sunt avantajele unui nou tip de turism, care câștigă teren și în România

Publicat

Drumurile de vacanţă ale Europei vor pline, în acest an, de rulote și autorulote, în condiţiile în care vânzările de astfel de vehicule destinate petrecerii timpului liber au explodat în timpul pandemiei, stimulate de dorinţa de aer liber şi securitate a milioanelor de oameni ţinuţi în izolare.

„Este o investiţie care merită efortul, dacă luăm în calcul biletele de avion şi costul hotelurilor”, subliniază Jean-Michel Sibois, un pensionar francez care tocmai şi-a cumpărat o autorulotă în valoare de 50.000 de euro, potrivit unui documentar preluat de Agerpres din presa franceză.

Vezi și DOCUMENT: CNSU a actualizat LISTA țărilor cu risc epidemiologic. Ce se întâmplă cu cetățenii care vin din zona roșie sau galbenă

În Europa, călătorii precum Jean-Michel au adoptat autorulotele amenajate, care în 2020 au înregistrat un record istoric de vânzări cu 234.000 de exemplare vândute (creştere de 12% în ritm anual), potrivit Federaţiei europene de caravaning.

Vânzările de rulote au explodat şi ele cu 160.000 de exemplare, adică creştere de 21%.

Autorulote de închiriat

În afară de a cumpăra o rulotă, există și posibilitatea de a o închiria, inclusiv în România.

În ultimii ani au apărut firme care și-au construit parcuri de rulote de închiriat în aproape toate orașele mari ale României, grație fondurilor europene.

În general, călătoria cu rulota presupune o serie de avantaje, dar și de dezavantaje, în raport cu vacanța clasică, la hotel.

În primul rând, la capitolul avantaje ar fi de menționat independența de care se bucură o familie care utilizează o rulotă.

Se poate deplasa oriunde și poate petrece o noapte de neuitat la marginea unei păduri sau a unui lac.

De asemenea, poate vizita mai multe orașe, într-un concediu, fără probleme legate de găsirea unei cazări. Cu alte cuvinte, vorbim despre idependență.

Dincolo de asta, și mai important, membrii familiei au posibilitatea să petreacă mult timp împreună.

Autorulotele sunt potrivite atât pentru tineri, care pot alege să campeze în apropierea unor zone boeme sau de distracție, cum ar fi Vama Veche, dar și pentru seniori, care pot campa în zone liniștite, departe de aglomerație.

Copiii se vor simți și ei excelent; vor avea șansa de a explora natura și de a porni în noi aventuri alături de familia lor.

Într-o vacanță clasică, atunci când hotelul sau zona de cazare nu sunt exact ca în oferta turistică, nu există alte opțiuni.

În vacanțele cu autorulota, acest lucru nu se întâmplă niciodată. Atunci când un loc nu se ridică la înălțimea așteptărilor, nu este nici o problemă. Următorul loc poate fi mult mai frumos.

Prețul vacanțelor cu autorulota

Alba24 a calculat că prețul vacanțelor cu autorulota poate fi mult mai accesibil decât cel al vacanțelor clasice, cu mașina personală sau cu avionul sau poate, din contră, să fie mai mare decât cel al vacanțelor ”la buget”, unde cazarea este foarte ieftină.

În această perioadă, prețul de închiriere pleacă de la 80 de Euro/zi (o rulotă de 5 persoane), tarif în care toate consumabilele de bază (butelia de gaz, hârtia igienică solubilă sau substanțele chimice pentru toaletă) sunt incluse.

Prețurile pot ajunge însă și la 150 de euro pe zi, în funcție de mărimea și funcționalitățile rulotei. Însă toate aceste costuri se pot negocia în funcție de numărul de zile.

La aceste costuri se mai adaugă cel al combustibilului și, uneori, cel al campării (unde se poate face realimentarea cu apă a rulotei, golirea toaletelor etc).

Majoritatea companiilor din România mai adaugă o sumă de aproximativ 100-130 de euro pentru curățenie, indiferent de perioada de închiriere a rulotei.

Este cu siguranță o experiență care merită încercată măcar o dată.

Un calcul arată că la o vacanță de 10 zile, costurile cu închirierea rulotei pot ajunge la sume cuprinse între 900 și 1600 de euro, la care se adaugă cheltuielile de masă și combustibil.

De menționat, aceste companii solicită și garanții financiare de la cei care închiriază (de la 300 și până la 500 de euro), pe care le returnează integral la întoarcere, dacă totul este în regulă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate