Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valoarea maximă a unui tichet de masă crește cu numai 4 bani, din octombrie. Suma nu va mai fi modificată până în martie 2025

Publicat

Valoarea maximă a unui tichet de masă crește cu numai 4 bani, din octombrie. Potrivit unui ordin publicat recent în Monitorul Oficial, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 40,04 lei.

Modificarea aduce o creștere de numai 4 bani față de perioada anterioară, respectiv ianuarie – septembrie 2024, când valoarea maximă a unui tichet de masă era de 40 de lei. Suma va fi plafonată până în martie 2025.

Valoarea maximă a unui tichet de masă crește cu numai 4 bani, din octombrie

Ordinul nr. 4.679/2024 al Ministerului Finanțelor și Ordinul nr. 2.024/2024 al Ministerului Muncii pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2024 a fost publicat marți, 24 septembrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși cuantumul de 40,04 lei.

Valoarea nominală stabilită se aplică și pentru primele două luni ale semestrului I al anului 2025, respectiv februarie 2025 și martie 2025.

Modificarea valorii nominale a unui tichet de masă aduce o creștere de numai 4 bani față de perioada anterioară, respectiv 40 de lei, prevăzută în OUG 69/2023.

Conform documentului citat, începând cu data de 1 ianuarie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 40 lei. Aceeași valoare se aplică și pentru lunile august și septembrie 2024.

Stabilirea valorii maxime a unui tichet de masă nu impune obligații pentru angajatori. Astfel, aceștia au libertatea de a stabili sumele pe care le acordă angajaților, în funcție de bugetul fiecărei companii.

Despre tichetele de masă

Tichetele de masă sunt bilete de valoare acordate angajaților lunar, ca alocație individuală de hrană, utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare, potrivit Legii 165 /2018.

Tichetele de masă pot fi utilizate doar în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete sau orice alte tipuri de unități care comercializează produse alimentare și care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitățile emitente de tichete de masă și trebuie să permită, în mod exclusiv, utilizarea tichetelor pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare, inclusiv pentru plata online a acestora.

Debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat se realizează la valoarea respectivelor produse alimentare.

Valoarea tichetelor de masă este transferată lunar salariaților de către unitatea emitentă, corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face transferul, conform contractului încheiat de unitatea emitentă cu angajatorul.

Salariatul poate utiliza lunar un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate