Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Vânător de funcţii” la PNL, „aghiotantul” lui Potor la PSD. Partidul lui Dîrzu a mai câştigat un loc în Consiliul Local Alba Iulia


Publicat

IMG_1616„Aghiotantul” lui Călin Potor, consilierul local Daniel Zdrânc şi-a luat „tălpăşiţa” la PSD Alba. După ce doi ani a „jucat” în hora opoziţiei, la recomandarea lui Potor, Zdrânc a reuşit performanţa să îl facă pe Dîrzu să îl „curteze” pentru a intra în PSD. La alegerile locale din 2012 a obţinut un loc pe lista eligibilă a Consiliului Local Alba Iulia tot cu ajutorul lui Potor şi nu pentru că ar fi câștigat atât de repede încrederea cetățenilor. Prezent marţi într-o conferinţă de presă a PNL Alba, consilierul local Rareş Buglea a spus că sunt liberali, membri de partid şi de 20 de ani, dar care până acum nu au cerut un loc eligibil pe lista consilierilor locali. Se pare că acest post este râvnit tot mai mult de cei care sunt „boboci” într-ale politicii. Şi pentru că în PSD a ajuns la insistenţele lui Călin Potor, acesta din urmă a fost cel care l-a şi reprezentat în faţa presei joi, în cadrul unei conferinţe la sediul partidului. Deputatul PSD  a explicat motivele pentru care „ajutorul” lui a ales să semneze adeziunea cu partidul lui Ponta. Odată cu migrarea, Zdrânc este consilierul local cu numărul cinci al PSD Alba, iar PNL Alba rămâne cu patru consilieri locali.

Cu două zile înainte de expirarea ordonanţei de urgenţă, Daniel Zdrânc a vrut să îi surprindă pe foştii colegi din PNL, dar nu i-a reuşit. Potrivit lui Florin Roman, „plecarea lui nu este o pierdere pentru noi”.

Cu toate că Zdrânc nu a fost marginalizat de colegii de partid, din contră, potrivit lui Rareş Buglea în urmă cu două săptămână a participat şi la o şedinţă pe judeţ a partidului, unde s-au discutate strategiile de campanie, consilierul local a fost nemulţumit că doleanţele nu i-au fost îndeplinite. Daniel Zdrânc, proaspăt venit în politică deja „vâna” funcţii mari, la care alţi veterani de partid nici măcar nu s-au gândit să le solicite partidului.

rares buglea„I-am acordat încredere până în ultima secundă colegului Zdrânc. Îmi exprim regretul pentru momentul rătăcire, aşa îl numesc eu, din tânăra carieră a tânărului fost coleg Daniel Zdrânc. Suferă într-o oarecare măsură de <sindromul Covaciu>. Vrea prea mult şi dintr-o dată, probabil o singură lecţie le lipseseşte acestor oameni. Inteligenţă au, merite au, pentru că nu aşa peste noapte au ajuns unde au ajuns, dar au lipsit la lecţia la care s-a predat consecvenţă sau răbdare”, a declarat Rareş Buglea despre plecarea lui Zdrânc din PNL Alba.

Consilierul local a spus că Daniel Zdrânc a devenit liberal în urmă cu doi ani şi jumătate, iar până acum a obţinut ceea ce alţi membri PNL încă mai aşteaptă de zeci de ani, mai exact un loc eligibil pe lista consilierilor locali din Alba Iulia. „Colegul Zdrânc ne-a devenit coleg liberal în urmă cu doi şi jumătate, iar în doi ani şi jumătate a obţinut mai mult decât alţi liberali, care stau de ani de zile pe lista consilierilor locali. Colegul Zdrânc a venit de doi ani şi jumătate, pe un loc eligibil, a obţinut această funcţie la care râvnesc mulţi politicieni tineri”, a mai precizat Buglea.

Întrebat ce l-a recomandat pe Daniel Zdrânc pentru un post în administraţia locală, pentru care alţii stau ani de zile pe lista de aşteptare, Rareş Buglea a spus că „recomandarea a fost în primul rând din partea colegului Călin Potor. El a venit cu recomandarea asta. PNL a aceeptat această recomandare ”.

Consilierul local PNL a precizat că Zdrânc a fost curtat chiar de Ioan Dîrzu, să meargă la PSD, dar bineînţeles tot la recomandarea lui Călin Potor.

„L-a curtat foarte mult, iar până la urmă a cedat. Ştim de vizitele domnului Dîrzu la Zdrânc acasă, la atelier. Nu mă surprinde că a fost curtat, dar acum nu ştiu dacă pentru valoarea lui sau pentru că are <genunchii> slabi. În 2012, una din condiţiile lui Potor de a candida la primărie a fost ca Daniel Zdrânc să fie pus pe un loc eligibil pe lista consilierilor locali. Am îndeplinit-o şi pe asta şi acum am plătit dublu”, a adăugat Rareş Buglea.

Acesta din urmă consideră că „mutarea” făcută de fostul liberal este şi „sfârşitul carierei politice”.

florin roman, ACLContactat telefonic de Alba24, preşedintele PNL Alba Iulia şi vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a declarat că Daniel Zdrânc nu este o pierdere pentru PNL. „A plecat de la PNL pentru nişte favoruri pe care le-a solicitat şi noi nu le-am îndeplinit. De când a intrat în PNL a fost un vânător de funcţii”, a spus Roman. Întrebat dacă unul dintre motivele pentru care a părăsit tabăra liberalilor este postul de conducere de la DPL Alba, pe care Zdrânc îl avea în „vizor”, Roman a precizat că „ a cerut mai multe posturi în mai multe instituţii, nu doar la DPL, iar noi am fost suficient de deştepţi să nu acceptăm”.

Tot marţi, în cadrul unei conferinţe PSD Alba, deputatul Călin Potor, care a venit în calitate de „intermediar” al lui Daniel Zdrânc cu presa, a explicat motivele pentru care fostul liberal a migrat la PSD.

DSC_0001„De ieri a anunțat secretariatul Consiliului Local de decizia lui de a trece la PSD și de a intra în rândul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat. Mă veți întreba de ce nu a venit el! Și aici încep puțin să mă pun în pielea lui și să încerc cât pot eu de bine, ar fi putut el probabil mai bine, să spun de ce nu a venit și de ce a plecat. Daniel Zdrânc a intrat în politică nu demult, la alegerile parlamentare de acum doi ani și ceva, la cele locale. A intrat în echipa PNL, eu trebuie să recunosc că am fost dintre cei care l-am sprijinit, în ideea că Alba Iulia trebuie să fie reprezentată în Consiliul Local de categorii cât mai largi de oameni din municipiul Alba Iulia. Credința lui este baptistă și poate reprezenta foarte bine minoritatea neoprotestantă din municipiul Alba Iulia.

Cred mai departe că era bine să fie și un rrom, era bine să fie de peste tot câte un reprezentant al categoriilor socio-profesionale din municipiului Alba Iulia. Ca orice om tânăr care intră într-un partid și intră în administrație, a plecat pe ideile, hai să spunem, undeva firești, existența a două culori, alb și negru, bine-rău. Sunt oameni care vin din mediul privat, el provine din mediul privat, are o întreprindere privată care merge foarte bine, loc în care este respectat profesional, în care a învățat că punctualitatea e punctualitate, cuvântul dat este cuvânt dat, termenul este termen.

După alegerile locale, în care el a intrat cu gândul de a fi un oponent al PD-ului, la nivel local, Hava-Dumitrel, un oponent al președintelui Băsescu, s-a trezit după alegerile locale prieten cu oameni împotriva cărora a candidat. Pentru că PNL-ul, țineți minte, după alegerile locale, a dat mâna la nivel de Alba Iulia, la nivel de Alba, cu PDL-ul pentru a rezolva chestiuni importante pentru țară. A rezolva un viceprimar și un vicepreședinte de consiliu județean. Deci pentru chestiuni legate, până în final de oameni, de doi oameni ai PNL-ului și nu de elctorat, și nu de credință, nu de ideologie, nu de nimic altceva. A fost primul șoc prin care Daniel Zdrânc a trecut”, a spus deputatul Călin Potor.

Cât despre activitatea lui Zdrânc în Consiliul Local, Potor a afirmat că ”a fost poate, printre foarte puținele voci și nu s-a bătut pentru o culoare politică, ci s-a bătut în numele albaiulianului”.

Până în prezent, PSD-ul a câștigat patru primari și 20 de consilieri, dintre care unul județean și unul municipal. În total, PNL Alba a pierdut în urma migrării la PSD doi primari, respectiv Vasile Jurj de la Arieşeni şi Călin Andreş de la Câmpeni, pe Daniel Zdrânc şi un consilier local din Abrud care a trecut la PLR.

Miercuri este ultima zi în care aleşii locali şi consilierii mai pot migra în partidul din care vor să facă parte, fără să îşi piardă mandatul.

Camelia TOMA, Cristina NICOLAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

ANAF a suplimentat documentele acceptate pentru aprobarea înregistrării de la distanță, în SPV

Publicat

anaf

ANAF anunță că a extins seria documentelor acceptate pentru aprobarea înregistrării în Spațiul Privat Virtual (SPV), serviciu destinat atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică.

Aprobarea înrolării în mediul electronic în Spațiul Privat Virtual a persoanelor fizice, care se înregistrează cu nume utilizator și parolă, se realizează prin identificarea cu numerele atribuite următoarelor noi documente:

1. Notificarea privind destinația sumei de 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult (emise începând cu data de 05.03.2018)

2. Notificare privind nedepunerea în termen a Declarației privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (emise începând cu data de 09.10.2017)

3. Notificare privind îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă potrivit prevederilor art. 7 şi art. 59 din Codul fiscal sau ale Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiate între România şi de către persoana fizică sosită în România pentru o perioadă mai mare de 183 de zile (emise începând cu data de 07.04.2020)

4. Notificare privind îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă potrivit prevederilor art. 7 şi art. 59 din Codul fiscal sau ale Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiate între România şi de către persoana fizică plecată din România pentru o perioadă mai mare de 183 de zile (emise începând cu data de 07.04.2020)

5. Notificare privind nedepunerea în termen a declarației de venit (emise începând cu data de 09.01.2017)

6. Notificare privind nedepunerea la termen a declarației de impunere (emise începând cu data de 09.01.2017).

Rămân valabile și următoarele documente:

a) decizie de impunere – emisă începând cu anul 2013

b) decizie referitoare la obligaţii de plată accesorii – emisă începând cu anul 2013

c) somație – emisă începând cu data de 01.01.2015.

d) numărul scrisorii primită în anul 2018 de la Ministerul Finanțelor Publice, referitoare la înrolarea în acest serviciu.

Serviciul Spaţiul Privat Virtual poate fi direct din site-ul www.anaf.ro și este gratuit.

SPV permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu, precizează ANAF.

Contribuabilii, persoane fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV.

Persoanele fizice, care nu dețin un certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea și pe bază de nume de utilizator și parolă. Acestea, pentru a se înregistra în Spațiul Privat Virtual fără a mai fi necesară deplasarea pentru autentificare la sediile  ANAF, au posibilitatea de a opta ca autentificarea să se realizeze în mediul electronic, în baza unor documente emise de Ministerul Finanțelor Publice și/sau ANAF.

Obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declarațiilor și obținerea de informații), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Informații generale în domeniul fiscal și IT se pot obține prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60. De asemenea, contribuabilii care nu sunt  înrolați în Spațiul Privat Virtual pot utiliza Formularul de contact de pe site-ul Agenției pentru a obține informații generale în domeniul fiscal și IT.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

APIA: Termen limită 15 iunie pentru depunerea cererilor unice de plată, fără penalități

Publicat

terenuri agricole

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește beneficiarilor că data limită de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente Campanie 2020 este 15 iunie 2020.

APIA primește cererile unice de plată prin mijloace electronice (telecomunicații). Până marți, au fost depuse 746.625 cereri, pentru o suprafață de 7.277.670,64 ha.

Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență, transmite APIA.

Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit de către fermieri, prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA de care aparțin.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: ACCIDENT RUTIER pe DN 1, între Sântimbru și Teiuș, provocat de un tânăr de 25 de ani din Aiud

Publicat

politie noaptea

Un accident rutier a avut loc marți seara, în jurul orei 21.20, pe DN 1, sensul de mers Sântimbru-Teiuș, la kilometrul 389+800. Traficul este îngreunat în zona accidentului. 

UPDATE 21.50: Traficul a fost reluat, informează reprezentanții IPJ Alba.

UPDATE 21.30: Un tânăr de 26 de ani, din Aiud, ar fi intrat în depășire și a ajuns pe contrasens, și a intrat în coliziune cu un autotren care vinea din sens opus. Potrivit IPJ Alba, în urma incidentului s-au înregistrat doar pagube materiale.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Reguli noi la pescuit: 10 metri distanță între pescari, iar consumul de alcool și gratarele sunt interzise

Publicat

Pescarii amatori sunt nevoiți să respecte o serie de reguli când ies la pescuit, potrivit noilor reglementări, pe toată perioada stării de alertă. 

Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, pescarii trebuie să păstreze o distanța de 10 metri între ei, nu au voie să facă gratare sau să consume băuturi alcoolice.

Mai mult, la intrarea în zona de pescuit acestora li se va lua temperatura.

Ce reguli trebuie să respecte pescarii dar și administratorii zonelor de pescuit

asigurarea unui flux de deplasare care să respecte distanțarea socială;

măsurarea temperaturii la intrarea pe baltă;

asigurarea de măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini și echipamentul de pescuit;

sunt interzise grătarele și consumul de băuturi alcoolice; cel mult două persoane pe același stand de pescuit cu o distanță de 10 metri între pescari;

pontoanele vor fi dezinfectate de administratori;

pescarii sunt obligați să poarte masca până la locul de pescuit;

pescarii nu au voie să socializeze între ei;

după purtare, masca se aruncă imediat, într-un coș de gunoi sau spațiu destinat în acest sens, preferabil cu capac, urmată de igienizarea mâinilor.

sursă: liberatatea.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate