Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: TRAILERUL documentarului „Transylvania Dragon”. Cetatea Alba Carolina, una din locațiile unde Balaurul s-a „jucat” cu riscul

Publicat

flaviu cernescu A apărut trailerul filmului documentar „Transylvania Dragon”, care îl are ca personaj principal pe „Balaurul”, cum este supranumit Flaviu Cernescu. Este un tânăr pasionat de înălțime, și ia la „pas” tot ce înseamnă pod, coardă întinsă între două stânci, mai exact tot ce duce spre extrem. În trailerul de 1 minut li 45 de secundem Flaviu spune că „vreau să mă joc cu riscul, dacă aș putea spune, și să ies învingător în senul ăsta. Nu să-l sfidez, dar mă rezum la ceea ce m-a învățat școala, societatea”. În luna octombrie Balaurul a ajuns și în Cealaltă Capitală, Alba Iulia, una din cele 15 locații alese pentru filmarea documentarului. Flaviu și-a testat echilibrul la înălțime, pășind desculț pe o chingă lată de numai doi centimetriși legată între zidurile Laturii de Vest a Cetății. Filmul ar urma să fie lansat în primăvara anului 2015.

Au fost 17 zile de filmări intensive, respectiv 10-26 octombrie, în cele mai frumoase și renumite locuri din regiunile istorice Transilvania și Banat, o călătorie intensă, care a atras mii de oameni la demonstrațiile extreme de slackline ale “Balaurului” Flaviu Cernescu, toate acestea fac parte din viitorul film documentar “Transylvania Dragon”, prima producție de acest gen din România, cre aduce în prim plan pasiunea, curajul nebun, frumusețea și unicitatea.

Înălțimi amețitoare, adrenalină, curaj, talent și pasiune, sunt ingredientele de bază documentaului care îl aduce în prim plan pe temerarul Flaviu Cernescu în rolul “Balaurului din Transilvania”. Este și o ocazie unică de a descoperi Transilvania și Banatul așa cum nu le-ați mai văzut niciodată, peisaje care îți taie respirația, oameni deosebiți, imagini care îți vor rămâne în minte și în suflet toată viața!

 

“Transylvania Dragon” este filmul documentar care îi va purta pe mulți în cele mai speciale locații din Transilvania și Banat, din Timișoara – orașul de suflet al lui Flaviu Cernescu, Reșița – locația în care “dragonul” a stabilit un nou record național de slackline, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

foto_oficial2 Până la finalizarea documentarului, care va fi gata în primăvara anului 2015, a fost lansat trailerul filmului documentar. Are 1 minut și 45 de secunde, iar pe scurt se pot vedea locațiile prin care Flaviu și-a făcut simțită prezența.

De asemenea este prezentată și o mică parte din povestea fiecărui oraș sau sat în care Balaurul s-a „jucat” cu riscul.„Simt că dacă aș trăi așa tot timpul, aș trăi toată viața într-o secundă”, spune Balaurul din Transilvania.

Citește și FOTO – VIDEO : ACROBAȚII la ÎNĂLȚIME pe Latura de Vest, în Cetatea Alba Carolina cu ”BALAURUL” din Transilvania

YouTube video

Prima oprire pentru filmarea documentarului fost Timișoara, devenită astfel kilometrul zero al filmărilor care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locații celebre din zona de vest a țării. Reșița – locul în care sportivul a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru orașul de pe Bârzava. Au urmat Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu artistul acrobat se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

Mai multe detalii despre proiectul acestui film inedit de promovare a României, precum şi câteva filmuleţe foarte scurte de anunţare a viitorului documentar, se pot gãsi pe site-ul oficial: www.transylvaniadragon.com. Pentru toţi cei care vor sã încurajeze echipa în acest demers pozitiv, optimist şi fãrã precedent, îi rugãm sã susţinã realizatorii cu un LIKE şi un SHARE al paginii de Facebook: www.facebook.com/transylvaniadragonmovie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax